Spółki odzieżowe, obuwnicze przeżywają renesans. PMA poprawiło marże i mimo, że ostatnie kilka kwartałów było na minusie (co ujęte już jest w cenie akcji) to ogranicza koszty - zamyka nierentowne punkty, negocjuje czynsze. Popatrzcie na historię wyników, gdzie 2 kwartał zawsze wyglądał bardzo dobrze, a ten też raczej będzie (spółka spieszy się z wynikami) tym bardziej w kontraście z wynikami 1kwartału gdzie pogoda nie pomogła. Jeśli dodać analizę techniczną to klaruje się nie lada wybicie, wystąpił bardzo silny sygnał kupna potwierdzony wolumenem. To co się zdarzyło na ostatnich kilku sesjach tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że akcje powinny wzrosnąć. Sprawdzenie ile jest na S, transakcja sprzedaży przez fundy a na koniec sprytne odleszczenie co by jeszcze kilka akcji wciągnąć ze stop losów albo czystej paniki co po niektórych to zagrywki aż nazbyt widoczne.
Ja myślę, że jak PMA się obudzi to niewiele będzie przystanków po drodze. Tu nie bardzo jest ktoś kto będzie sprzedawał akcje (tylko fund resztę) a na kupno ustawi się kolejka.
Jakie zamykają ??? Jak mieli sieć 40 sklepów tak mają , na dziś 41 salonów . Mnie na teraz interesuje kto kupił te 180 tyś od funduszy w jednym ruchu . Powinie się pochwalić ponad 5 % zakupem w jednym ruchu , może ktoś zauważył tanią sieć i chce wspomóż zarząd swoją osobą , powiedzmy ktoś z LPP ??? , CCC ???
A poważnie spółka jak wszystkie z tej branży miała doła , po prognozach innych firm można sądzić ,że problem za nimi . Jak będzie zobaczymy niebawem . I na koniec --- z kursem mogą się dziać cuda . Jak jeszcze dokupują to będą kombinować góra - dół , bo jak coś kupić jak wszystkich akcji w obrocie jest 800 tyś .
xyz ma trochę racji bo mieli mieć swego czasu 60. z drugiej strony jak któreś nie są rentowne i nie rokują to po co na siłę trzymać (zarząd Bomi trzymał nierentowne sklepy przez dłuższy czas i widać jak się to skończyło).
kursem będzie jeszcze bujało bo chcą zebrać jak najwięcej z 2 powodów. po pierwsze więcej zarobią, a po drugie mniej akcji w obrocie to szybszy i łatwiejszy wzrost. i czasu mają mało bo wyniki niebawem (może dlatego w piątek bujnęło w lewo)
ja swoje trzymam, jak wpadnie trochę grosza to dokupię i poniżej 4zł nie oddam i Wam też to radzę.
Na pewno wielu to rozbawi , ale jak będzie hossa przez duże ,, H " to takie właśnie spółki polecą ponad 100 w krótkim czasie . Przypomnę 2007-8 ,- Polna do 115 prawie , TUP - 70 z groszami ,capital z 3 do 117 w krótkim czasie i wiele innych .Dlatego świadomie i bez ogródek piszę ,że swoje 5050 szt. oddam za 350 do góry .
Fajnie sobie żartujesz , lub jesteś mega optymistą . Choć nie powiem , wspomniane lata były bardzo owocne . Dodam tylko do tego spłki Karkosikowe - to była jazda , a ostatnie to Amica ,LPP . Ech dodaj chociaż przecinek .
Tutaj będą barzdo duże wzrosty , przy małych obrotach wystarczy kilkadziesiąt tysięcy zł. i mogę trzymać to cały dzień na PKC ,spółdzielnia na pewno tu przyjdzie bo leci się sektorowo !!
wypowiadać się o raporcie -co sądzicie
Ja uważam w porównaniu r/r to tragicznie wygląda ( co myślę jest w cenie akcji ) , zaś kwartał do kwartału to poprawiają wyniki z katastrofalnego IQ
Raport półroczny słaby , ale kwartalnie jest plus i to od ponad roku. Zmiany wprowadzone dają efekt . Wykres zaś robi drugie dno I widać dużo chetnych na kupno