Tak AT to zapoczątkowała a na emocje co niektórych inwestorów spowodowane wczorajszą informacja ona nie miała wpływu tylko AT to spowodowała, dlaczego jesteś taki nie obiektywny, ale ty wiesz lepiej.
Dlaczego znowu imputujesz, bawisz się w to co powiem, nie wolno ci zwrócić uwagi że się pomyliłeś z 30 kilo akcji bo miałeś jakiś tam błąd że wcześniej twoje AT były błędne. Więc nieomylny nie będę ciebie poprawiał bo nie lubisz jak ktoś ma inne zdanie niż ty.
Nie, że nie jestem obiektywny. Od kiedy pisałem, że wskaźniki czerwone, że papier wykupiony, że korekta, to mnie obśmiewałeś, że AT tu sie nie liczy, tylko AF. Od tamtej chwili można było uchronić 10% kapitału, czyli kupić więcej akcji za tą samą ilość kasy.
Dla mnie 10% to sporo, nie wiem jak dla Ciebie.
A wczorajsze info?
Chyba @tomasz pisał, że bez wpływu, że to nic nie znaczące info ..., zresztą Ty również nie pisałeś nic o tym, że to coś znaczącego.
Ja nadal będę pisał ze zamkną jednogroszową lukę, nie wiem kiedy ale ją zamkną!
Wig20 i dlaczego znowu coś imputujesz coś czego nie napisałem proszę daj cytat tego że napisałem że to nic nie znacząca informacja.
Nie odniosłem się do tego ale jeżeli chcesz znać moje zdanie
to informacja w długiej perspektywie nie będzie miała większego wpływu, bo
dopiero po roku ewentualnie zmniejszą się z tego tytułu przychody ale zostają inne umowy może nowa z tą firmą itp. ale emocje na informacje zawsze działały bo informacje mają wpływ na AF
Gdzie ja pisałem że AT nie ma znaczenia dlaczego dopisujesz swoje stwierdzenia
pisałem że na tej spółce nie ma takiej wagi ponieważ jest sytuacja z akacjami po PBG które zakrzywia realny popyt i podaż. a to różnica mniejsze znaczenie a w ogóle.
Piszesz że AT spowodowała ten spadek ja uważam inaczej ale możesz mieć do tego prawo i nikt nie udowodni jakby było bo czasu nie da się cofnąć i jest to wartość niemierzalna
Ale jeżeli ktoś posłuchałby się twojej AT wcześniej przy poziomie 1,02 to ile by nie stracił nawet z tą korektą jest 19% do góry a nie 10% na minusie i to jest właśnie to o czym pisałem wcześniej spektrum patrzenia ja patrze w dłuższym terminie a ty w krótszym.
Chopaki spokojnie nie ma co się kłócić:)
Wig 20 faktycznie przewidywałeś spadki po sprzedaniu swojego pakietu(małego)nawet mówiłeś,że mamy Cie sprawdzić a kurs wystrzelił ponad 1.3.
Czasami się uda odkupić taniej ale nie zawsze!
Dzisiaj wykorzystali info by się tanio obkupić trend jest niezagrożony.
Ja się nie obrażam, bez przesady to jest forum do wymiany poglądów nie lubię się kłócić więc dla utrzymania poziomu forum, dzięki czemu piszę bo na innych szkoda gadać nie będę dalej w takiej formie prowadził dyskusji, po prostu moim zdaniem mamy trochę inne techniki inwestycyjne inaczej na niektóre rzeczy patrzymy ja mogę być jak to nazwał wig20 totalnym optymistą a on dla równowagi pesymistą defetystą. Więc ja wojenny topór chowam
heh. Ważne że chyba nadal łączy nas to z wig20 że uważamy w dłuższej perspektywie duon za perspektywiczną spółkę z potencjałem wzrostu a że po drodze będziemy mieć inne spojrzenia na kurs taki urok giełdy mam nadzieję że po ostrzejszych komentarzach wig20 nie będzie miał wielkiego żalu do mnie bo ja nie mam żadnego. Czas na obowiązki więc zmykam z forum pozdrawiam
OK, ja toporek tez zakopałem. :-)
Szacun za polemikę i wskazanie wspólnego mianownika - mianowicie oboje wierzymy długoterminowy trend wzrostowy.
Ja staram się dodatkowo łapać lokalne dołki i górki 25% pakietem z calości.
Dzisiejszy zjazd chyba nam trochę forum oczyści ;)
Ja tam sobie delikatnie podskubuje bo mi wczoraj trochę kasy z agrotonu spłynęło.
Po 1,2 też ciutkę wpadło.