• info Autor: ~mms [83.23.99.*]
    Zawarcie istotnej umowy o wartości 2.000.000 USD
    Zarząd Agroma S.A. (dalej "Spółka", "Emitent") informuje o powzięciu w dniu 30.07.2013 r. informacji o zawarciu istotnej umowy z konsorcjum dostawców zagranicznych w kwocie 2.000.000$ (dwóch milionów dolarów amerykańskich) okres trwania umowy wynosi 10 tygodniu z możliwością przedłużenia oraz zwiększenia wartości umowy.

Zarząd przewiduje, że zawarcie umowy umożliwi osiągnięcie przez Spółkę zysku netto już w IV kwartale 2013 r. oraz pozwoli osiągnąć przychody na poziomie conajmniej 10.000.000$ (dziesięciu milionów dolarów amerykańskich) w skali roku.

Kryterium uznania umowy za znaczącą jest fakt, iż jej wartość istotnie przekracza 20% przychodów ze sprzedaży Emitenta za okres ostatnich czterech kwartałów obrotowych oraz 20% wartości kapitałów własnych emitenta, wykazanej w ostatnim opublikowanym sprawozdaniu finansowym emitenta jak również z uwagi na jej wpływ na sytuację gospodarczą, majątkową i finansową Emitenta i jego perspektywy rozwoju.

Podstawa prawna:
    Podstawa prawna:§ 3 ust. 2 pkt.2) Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect".

Osoby reprezentujące spółkę:
    Piotr Staszewski - Prezes Zarządu
  • Re: info Autor: ~dix [91.208.93.*]
    na to właśnie czekałem :)
    teraz czekam na nemex i póxniej to samo na digate będzie
    cierpliwosć czyni milionerów i dobry zmysł ;) gratulacje dla wszystkich którzy myśleli podobnie!
  • Re: info Autor: ~zyga51 [89.72.91.*]
    Dnia 2013-07-31 o godz. 09:16 ~dix napisał(a):
    > na to właśnie czekałem :)
    teraz czekam na nemex i póxniej
    > to samo na digate będzie
    cierpliwosć czyni milionerów i
    > dobry zmysł ;) gratulacje dla wszystkich którzy myśleli
    > podobnie!

Jesze bym dodal PSACAPITAL ktory ma tu ponad 4miliony akcji i planuje dalsze zaangazowanie w spolke
  • Re: info Autor: ~mms [83.23.99.*]
    zobaczymy tylko czy znajdzie się popyt i wreszcie pójdzie w górę..impuls jest ale podaz spora...
  • Re: info Autor: ~do [217.113.145.*]
    jaka cene moze w tej sytuacji osiagnac spolka i w jakim okresie
    psa też posiadam ale tam gram na grosze
    tu jeszcze troche chcę wyciagnać i wejdę mocniej w nemex i digate tam będzie mocniejsza jazda już niedługo jak dadza komy
    no i dalsze sypanie...zero zainteresowania - tylko komu w tych cenach się opłaca wywalanie??
    wywalone po 10 gr i to sporo odebrane po 8 gr zatem znowu zabawa :)
    Dnia 2013-07-31 o godz. 09:50 ~dix napisał(a):
    > wywalone po 10 gr i to sporo odebrane po 8 gr zatem znowu
    > zabawa :)

A niech sie bawia wczoraj na psw tez bylo podobnie a dzis juz 17gr
  • Re: info Autor: ~~Fg [150.254.156.*]
    Miałem średnią K 12gr. Nie mogąc się doczekać i widząc inne okazje pogoniłem po 8 gr. Oj strata była. Na innych nie zarobiłem w tym czasie za wiele choć była okazja (MON i AGT). Pogoniłem cały OIL i wracam do ciebie AGM. Średnia z dzis to 8,5 gr i koniec. Do konca roku trzymam. Bo zwariuje. Zapominam PIN-u do konta nie dokonuje żadnych tranzakcji.

Pozdro dla akcjonariuszy AGM
  • Re: info Autor: zyga51 [89.72.91.*]
    Dnia 2013-07-31 o godz. 10:00 ~~Fg napisał(a):
    > Miałem średnią K 12gr. Nie mogąc się doczekać i widząc inne
    > okazje pogoniłem po 8 gr. Oj strata była. Na innych nie
    > zarobiłem w tym czasie za wiele choć była okazja (MON i
    > AGT). Pogoniłem cały OIL i wracam do ciebie AGM. Średnia z
    > dzis to 8,5 gr i koniec. Do konca roku trzymam. Bo
    > zwariuje. Zapominam PIN-u do konta nie dokonuje żadnych
    > tranzakcji.

Pozdro dla akcjonariuszy AGM

Tez robilem podobnie ale od pewnego czasu przestalem i zadnej spolki ze strata nie sprzedalem tu mysle ze 2/3miesiace warto trzymac i na PSA podobnie,pozdrawiam
    a ja tu gram na 1-2 gr i dodaje akcji które jeszcze nie rosły :)
    ale walą tymi akcjami...
  • Re: info Autor: zyga51 [89.72.91.*]
    Dnia 2013-07-31 o godz. 10:33 ~mms napisał(a):
    > ale walą tymi akcjami...

Czy ci co sprzedaja po 8g to maja za darmo akcje chyba ze sypia z wora do wora
  • Re: info Autor: ~Brock [37.31.245.*]
    trzymają kurs...tylko w jakim celu bo po takim info spokojnie powinny być widły
  • Re: info Autor: ~ostrozny [78.8.125.*]
    wyglada na info pod wywalenie akcji przez PSA (prezes dla PSA a PSA dla ulicy i prezio sprzeda bankruta za spore pieniadze)
    historia lubi sie powtarzac
    pozdro dla kupujacych
    jak chca zeby ulica brala to niech podniosa kurs na godny poziom
    a ich scenariusz to: info, przerzucanie z wora do wora i ciagle opychanie ulicy na tym samym poziomie
    robia tak zeby tylko knf sie nie zainteresowal i ulica nie plakala z powodu gigantycznych strat, tylko ciagla nadzieja i czekanie
    mam nadzieje ze ulica nie kupila duzo, niech se przerzucaja z wora do wora i czekaja w nieskonczonosc albo niech podniosa kurs i wtedy mozemy tanczyc :-)
  • Re: info Autor: ~jo [37.225.89.*]
    Dziwne info piękne.wyglada ze prędzej czy później będzie ostra jazda w gore ,poprostu może jeszcze nie czas bo wynikach efekty będą dopiero w przyszłych kwartałach,ale jest okazja do akumulacji.
  • Re: info Autor: ~romzman [37.128.92.*]
    słuchaj tylko te info to fakt zawarcia znaczne umowy, a nie jej zapowiedz!
    Czyli faktycznie będą zyski z zamówionych produktów czyli wartość wrośnie.
    Wytlumacz tym tlumokom co sprzedaja
  • Re: info Autor: ~plex [83.21.58.*]
    O co w tej umowie chodzi? NA czym zarobią?
    Dnia 2013-07-31 o godz. 13:38 ~plex napisał(a):
    > O co w tej umowie chodzi? NA czym zarobią?

A co ci maja napisac ile lopat i grabi sprzedadza
  • Re: info Autor: ~plex [83.21.58.*]
    No powinni napisać o co chodzi bo na takie kwoty to raczerj łopatami handlowac nie będą. Chce wiedzieć czy mają jakieś zamówienie na taką kwotę czy co...
  • Re: info Autor: ~ostrozny [78.8.125.*]
    po pierwsze: konsorcjum dostawców zagranicznych ? kto to? konkretnie! z kim ta umowa?
    po drugie: PSA dostalo kase z zagranicy (tez w dolarach) a to sa niezli magicy i rozne czary mary odprawiaja jak ktos glebiej o nich poczyta poszuka info na temat osob tam zarzadzajacych itd to skojarzy pare faktow
    po trzecie: firma w takim stanie w dzisiejszych czasach chce zrobic z 2mln, 10mln czyli jakies 500% w skali roku hmmm zyski przewiduja juz na 4 kwartal tego roku a polrocze juz za nami hmmm
    troche naciagane to wszystko, nie zebym byl pesymista ale zbyt optymistycznie to wyglada
    po za tym kto ma tyle akcji, zeby tak sypac, albo przerzucac z wora do wora
[x]
AGROMA -33,33% 0,02 2016-11-07 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.