Zawarcie istotnej umowy o wartości 2.000.000 USD
Zarząd Agroma S.A. (dalej "Spółka", "Emitent") informuje o powzięciu w dniu 30.07.2013 r. informacji o zawarciu istotnej umowy z konsorcjum dostawców zagranicznych w kwocie 2.000.000$ (dwóch milionów dolarów amerykańskich) okres trwania umowy wynosi 10 tygodniu z możliwością przedłużenia oraz zwiększenia wartości umowy.
Zarząd przewiduje, że zawarcie umowy umożliwi osiągnięcie przez Spółkę zysku netto już w IV kwartale 2013 r. oraz pozwoli osiągnąć przychody na poziomie conajmniej 10.000.000$ (dziesięciu milionów dolarów amerykańskich) w skali roku.
Kryterium uznania umowy za znaczącą jest fakt, iż jej wartość istotnie przekracza 20% przychodów ze sprzedaży Emitenta za okres ostatnich czterech kwartałów obrotowych oraz 20% wartości kapitałów własnych emitenta, wykazanej w ostatnim opublikowanym sprawozdaniu finansowym emitenta jak również z uwagi na jej wpływ na sytuację gospodarczą, majątkową i finansową Emitenta i jego perspektywy rozwoju.
Podstawa prawna:
Podstawa prawna:§ 3 ust. 2 pkt.2) Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect".
Osoby reprezentujące spółkę:
Piotr Staszewski - Prezes Zarządu
na to właśnie czekałem :)
teraz czekam na nemex i póxniej to samo na digate będzie
cierpliwosć czyni milionerów i dobry zmysł ;) gratulacje dla wszystkich którzy myśleli podobnie!
Dnia 2013-07-31 o godz. 09:16 ~dix napisał(a):
> na to właśnie czekałem :)
teraz czekam na nemex i póxniej
> to samo na digate będzie
cierpliwosć czyni milionerów i
> dobry zmysł ;) gratulacje dla wszystkich którzy myśleli
> podobnie!
Jesze bym dodal PSACAPITAL ktory ma tu ponad 4miliony akcji i planuje dalsze zaangazowanie w spolke
psa też posiadam ale tam gram na grosze
tu jeszcze troche chcę wyciagnać i wejdę mocniej w nemex i digate tam będzie mocniejsza jazda już niedługo jak dadza komy
Miałem średnią K 12gr. Nie mogąc się doczekać i widząc inne okazje pogoniłem po 8 gr. Oj strata była. Na innych nie zarobiłem w tym czasie za wiele choć była okazja (MON i AGT). Pogoniłem cały OIL i wracam do ciebie AGM. Średnia z dzis to 8,5 gr i koniec. Do konca roku trzymam. Bo zwariuje. Zapominam PIN-u do konta nie dokonuje żadnych tranzakcji.
Dnia 2013-07-31 o godz. 10:00 ~~Fg napisał(a):
> Miałem średnią K 12gr. Nie mogąc się doczekać i widząc inne
> okazje pogoniłem po 8 gr. Oj strata była. Na innych nie
> zarobiłem w tym czasie za wiele choć była okazja (MON i
> AGT). Pogoniłem cały OIL i wracam do ciebie AGM. Średnia z
> dzis to 8,5 gr i koniec. Do konca roku trzymam. Bo
> zwariuje. Zapominam PIN-u do konta nie dokonuje żadnych
> tranzakcji.
Pozdro dla akcjonariuszy AGM
Tez robilem podobnie ale od pewnego czasu przestalem i zadnej spolki ze strata nie sprzedalem tu mysle ze 2/3miesiace warto trzymac i na PSA podobnie,pozdrawiam
wyglada na info pod wywalenie akcji przez PSA (prezes dla PSA a PSA dla ulicy i prezio sprzeda bankruta za spore pieniadze)
historia lubi sie powtarzac
pozdro dla kupujacych
jak chca zeby ulica brala to niech podniosa kurs na godny poziom
a ich scenariusz to: info, przerzucanie z wora do wora i ciagle opychanie ulicy na tym samym poziomie
robia tak zeby tylko knf sie nie zainteresowal i ulica nie plakala z powodu gigantycznych strat, tylko ciagla nadzieja i czekanie
mam nadzieje ze ulica nie kupila duzo, niech se przerzucaja z wora do wora i czekaja w nieskonczonosc albo niech podniosa kurs i wtedy mozemy tanczyc :-)
Dziwne info piękne.wyglada ze prędzej czy później będzie ostra jazda w gore ,poprostu może jeszcze nie czas bo wynikach efekty będą dopiero w przyszłych kwartałach,ale jest okazja do akumulacji.
No powinni napisać o co chodzi bo na takie kwoty to raczerj łopatami handlowac nie będą. Chce wiedzieć czy mają jakieś zamówienie na taką kwotę czy co...
po pierwsze: konsorcjum dostawców zagranicznych ? kto to? konkretnie! z kim ta umowa?
po drugie: PSA dostalo kase z zagranicy (tez w dolarach) a to sa niezli magicy i rozne czary mary odprawiaja jak ktos glebiej o nich poczyta poszuka info na temat osob tam zarzadzajacych itd to skojarzy pare faktow
po trzecie: firma w takim stanie w dzisiejszych czasach chce zrobic z 2mln, 10mln czyli jakies 500% w skali roku hmmm zyski przewiduja juz na 4 kwartal tego roku a polrocze juz za nami hmmm
troche naciagane to wszystko, nie zebym byl pesymista ale zbyt optymistycznie to wyglada
po za tym kto ma tyle akcji, zeby tak sypac, albo przerzucac z wora do wora