Nic nie wskazuje na to, żeby prezes był w tej spółce od robienia czegokolwiek, a wszystko wskazuje na to, że jest prezesem aby nic nie robić, a w szczególności nie gmerać w poczynaniach poprzedniej ekipy.
prezes jest cienki i nie ma ajaj
gdyby je miał kupił by akcje swojej perły i zamknal by innym usta ale jak widac martwi sie tylko o swoja pupe
cieniutki i tyle
O widze wiecej nie zadowolonych
trzeba skupić akcji zaniżając kurs np do 3-4 gr i mając 30% akcji przejąć ich super firemke hehe albo się skrzyknąć i robiąc spółdzielnie bez kosztowo przejąć ich a znam 2 gości co mają razem prawie 2mln akcji zatem do dzieła
Mając 2 mln akcji, mogą wraz z członkami "porozumienia" + ewentualnie kilku drobnych, wprowadzić swojego człowieka do RN i wtedy byłoby ciekawie. Więc niech się biorą do roboty. Chętnie poprę taki krok swoimi 200 k. akcji.
Kolego jak złożyli odwołanie w terminie to Sąd już podjął decyzje czy je uznaje czy nie. Nie będzie to trwało jeszcze dwa tygodnie, to kolejne kłamstwo i bzdura rozpowszechniania przez spółkę (sa terminy ustawowe na takie działania).
Po drugie Sad na tym etapie nie podejmie decyzji czy maja płacić czy nie, na tym etapie Sad może powiedzieć, OK macie jakieś argumenty to sie brońcie, udowadniajcie swoje racje, proces potrwa ze trzy lata, a spółka będzie miała kolejny "topór" nad głowa i blokadę bo tego nikt nie zdejmie - z wyników wyglada ze mogą zapłacić cała kwotę na rachunek Sadu jako zabezpieczenie przyszłych roszczeń.
Jeśli do tej pory nie maja żadnej odpowiedzi to może oznaczać że nie mieli na wpłatę, a Sad bez pieniędzy nie uwzględni odwołania. Co to oznacz nie muszę pisać. Klauzula i ....
Jeśli jesteś tak dobrze poinformowany to zapytaj, czy poza tym nie maja innych prawomocnych zobowiązań. Bo jak już tak piszemy o tym co wiemy to napisze tak. Wniosek o upadłość tej spolki jest już przygotowany przez wierzyciela. Do końca wakacji będzie po spółce. To ze nie oplacili odsetek jest "gwoździem do trumny" bo każdy obligatariusz jest wierzycielem i przykłada rękę do tej upadłości czy tego chce czy nie. Oni maja szanse na jakieś pieniądze, akcjonariusze nie, dlatego jest ten wniosek.
Jeśli chcecie jeszcze coś zrobić to "lepić" akcje do kupy na NWZA i próbować walczyć bo za pare dni będzie pozamiatane.
ja tak zastanawiam, na co liczą akcjonariusze tej spółki wydmuszki, cały majątek został wyprowadzony ze spółki, zostały tylko ogony, czyli niespłacone długi a tutaj dalej wierzą, że będzie dobrze.
dlatego właśnie flo i innym misiom zależy na upadłosci!
i wszystko tłumaczy ich skamlanie na forum
i zniechecanie ludzi a ja wam zycze byście nic nie dostali bo źle życzycie akcjonariuszom! a patrzycie na swój interes tylko!
ale życie wam to wynagrodzi z całą pewnoscią prędzej czy póxniej
pozdrawiam wytrwałych akcjonariuszy ja wierzę że bedzie dobrze!
chociaż też denerwuje mnie ta sytuacja
prezes twierdzi że w wakacje bedzie sprawa załatwiona w sądzie zatem ja czekam cierpliwie!
Prezes tak twierdzi, bo może chce zniechęcić maksymalną liczbę osób do uczestnictwa na NWZA? I żeby to osiągnąć, obiecuje gruszki na wierzbie? Może lepiej prezes niech odpowie na proste pytanie - czy do spółki wpływają pieniądze za obligacje Globala? Regularnie wpływające odsetki od kwoty 14 mln złotych, bardziej uspokoiłyby akcjonariuszy niż kolejne obietnice. O milionie euro na inwestycje od "zagramanicznego" inwestora, nawet nie piszę...
Nie wiem. Dlatego tym bardziej należy to wyjaśnić, bo w sytuacji finansowej tej spółki wraz z historią karną Marka S., prezesa globala w momencie sprzedaży udziałów, objęcie niezabezpieczonych, nieoprocentowanych obligacji zerokuponowych jest najzwyklejszym działaniem na szkodę spółki.
myślę że masz pełne spodnie
i dlatego tak ślęczysz na necie i naganiasz na spadki
odpuść co ma być to będzie i ty tego nie zmienisz bo jesteś za mały!
spokojnie musimy poczekać do końca sierpnia no może szybciej ;)