• SWISSMED: Ujawnienie informacji poufnej – List intencyjny LUX MED. Autor: badrew [83.19.188.*]
    Zarząd podjął decyzję o ujawnieniu informacji poufnej ze względu, że LUX MED nie przedstawił oferty nabycia akcji Głównego Akcjonariusza (spółka prawa szwajcarskiego TF Holding AG), a strony przedmiotowego listu intencyjnego zgodnie postanowiły o zakończeniu prowadzonych negocjacji.

Jednocześnie Emitent informuje, że po przeprowadzeniu wstępnych negocjacji podjął decyzję o wyborze innego inwestora w celu nawiązania długofalowej współpracy i pozyskania środków finansowych.
    Prowadzone rozmowy mają spowodować w krótkim czasie wzmocnienie możliwości finansowych Spółki poprzez jej dofinansowanie i tym samym poprawę jej pozycji rynkowej.
    Kolejno, wprowadzone zostaną inne instrumenty finansowo-organizacyjne, które spowodują reorganizację działań w kierunku poszerzenia zakresu świadczonych usług.

O podejmowanych działaniach związanych z realizacją w/w zadań Emitent będzie informował sukcesywnie rynek, przy czym pierwsza informacja zostanie przekazana w terminie do 16 sierpnia 2013 r.

==============
    Chyba to dobra informacja . Ciekawe z kim teraz prowadzą negocjacje .
    Co wy na to ???
  • Re: SWISSMED: Ujawnienie informacji poufnej – List intencyjny LUX Autor: ~MarkV [87.207.21.*]
    Przypuszczam, że LUX-MED chciał kupić za grosze, wykorzystując trudną sytuację Swissmedu a Bruno się nie zgodził i to wszystko.
    Teraz szukają innego inwestora. Zobaczymy co będzie dalej. Informacja jest pozytywna.
  • Re: SWISSMED: Ujawnienie informacji poufnej – List intencyjny LUX Autor: ~jet7 [89.71.20.*]
    Myślę, że Bruno H. życzył sobie bardzo wysokiej ceny jak na dzisiejsze notowania (może koło 4 zł, bo po tyle chyba kiedyś obejmował emisje, podobnie jak Prokom Investment).
    Sam fakt, że negocjacje z Luxmedem toczyły się tak długo i były kilkukrotnie przedłużane świadczy wg mnie, że stanowiska obu negocjujących stron nie były aż tak skrajnie rozbieżne, więc być może cena oferowana przez Luxmed nie była wcale niska, może koło np. 2 zł ?
  • Re: SWISSMED: Ujawnienie informacji poufnej – List intencyjny LUX Autor: ~rafik [178.36.196.*]
    dobrze kombinujesz. z tej całej paplaniny to te twoje zapisy mnie najmniej irytują .
    wiem wiem , moje wk-ja wszystkich.
    to ze nie zarabiamy to przede wszystkim robota kolegi" Wal się"
    gdyż jego priorytetem jest miejsce przy korycie i to jednoosobowe .
    16 lat działalności i ani roku na zysku.!!!!!!!!!!!! Luxmed wyniósłby go na kopach
    a co do tego biednego Brunona to ma on ca33 mln akcji - wiec cena zet za szt zwraca mu wyłożone przez lata pieniądze. a drugiego zeta chciałby jako cene forsy w czasie i odszkodowanie za nieszczesliwą miłość do małego Romea
  • Re: SWISSMED: Ujawnienie informacji poufnej – List intencyjny LUX Autor: ~mario [188.47.42.*]
    myślę że i tak swismed zostanie sprzedany. Obstawiam około 3 zł.
  • Re: SWISSMED: Ujawnienie informacji poufnej – List intencyjny LUX Autor: ~xxx [84.39.165.*]
    oczywiście że będzie sprzedany
    negocjacje już trwają tylko nie zdradzają z kim
[x]
SWISSMED 0,00% 10,90 2022-06-13 15:20:20
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.