odcinka zbiorowego i zapewnienie o jego wydaniu ( po co, był ten nieuzasadniony, żadnymi przepisami pośpiech o wysyłanie wniosków - chyba, że komuś zależało, tak bardzo, na zbadaniu struktury akcjonariatu hbp, przed podaniem wierzycielom, którym jest też hbp, propozycji układowych ), a odzyskanie części kapitału zainwestowanego, w dobrze prosperujące niegdyś przedsiębiorstwo.
sokół, wymyślasz teorie spiskowe, masz decyzję nadzorcy sądowego PBG, odrzucił prawie wszystkie wierzytelności habety, wiec hydrobudowa na dzień dzisiejszy nie jest żadnym znaczacym wierzycielem, mnie ciekawi co innego, jeśli dobrze rozumiem art. 248, to 1,8 mld
nadzorca odrzucił ponieważ ponieważ ta kwota to są wspólne kredyty i poręczenia, i teraz jest pytanie, mamy na habecie pisze z pamieci wiec kto chce niech sprawdzi w raportach w pasywach, kredyty chyba ok. 500mln i roszczenia podwykonawców 300 mln, czy po zawarciu układu na PBG wieksza część z tego bilansu hydrobudowy zniknie?było tez kilka informacji przecież że umowy z podwykonawcami hydrobudowy gwarantowało PBG, jesli by tak było, to jest pytanie jaka to są kwoty, jesli znacznie zmniejszające zobowiazania habety, może sie okazać że nie długo bedzie wchodziło w grę zamiana likwidacji na układ????, jeśli się mylę piszcie co sądzicie????
ja podaję fakty i oczekiwania, a ty, niestety bełkot w postaci wyssanych z palca liczb i teorii nie majacych potwierdzenia, ani uzasadnienia.
Podaj chociaż wiarygodne żródło twoich informacji o odrzuceniu wierzytelności zgłoszonych przez hbp.
Dnia 2013-07-16 o godz. 10:52 ~sokół napisał(a):
> ja podaję fakty i oczekiwania, a ty, niestety bełkot w
> postaci wyssanych z palca liczb i teorii nie majacych
> potwierdzenia, ani uzasadnienia.
Podaj chociaż wiarygodne
> żródło twoich informacji o odrzuceniu wierzytelności
> zgłoszonych przez hbp.
Dnia 2013-07-16 o godz. 21:10 ~narodowy napisał(a):
> masz posty chpiotra o nie uznaniu wierzytelności, byl
> osobiscie w sądzie, jesli nie wierzysz,podaj meila , mam od
> niego zdjęcia ,to ci wyślę
podaj konkrety na forum, bo tutaj są akcjonariusze, którzy od wielu miesięcy interesują się, tym co się stanie dalej.
PBG
2.07
-11.91%
2013-07-17 09:29:33 [X]2013-07-16
17:21 ING OFE zmniejszyło udział w głosach na WZ PBG do 0,68 proc. z 10,24 proc.
16:55 PBG: Oświadczenie Akcjonariusza dotyczące zbycia znacznego pakietu akcji
2013-07-10
10:17 Sąd zmienił postępowanie upadłościowe Strateg Capital z grupy PBG na likwidacyjn...
więcej..
Uwagi Nadzorcy Sądowego:
Spółka powiązana kapitałowo w rozumieniu art. 4 $1 pkt. 5 KSH. Wierzyciel bez prawa głosu zgodnie z art. 197.3 Prawa Upadłościowego i Naprawczego.
Nie uznano wierzytelności w łącznej kwocie 1 856 556 812,15zł
a) do kwoty 1844467123,69 nie istnieją przesłanki wynikające z art.248 Prawa Upadłościowego i Naprawczego (kwota nie figuruje w księgach Upadłego)
b) do kwoty 12089688,46 zostały rozliczone w oświadczeniach o potrąceniach wzajemnych rachunków z 19.09.2012 , 21.01.2013 uregulowane przez Dłużnika w dniu 10.05.2012 rozliczone z zajęcia komorniczego z 06/2012.
masz tu post z PBG forum, chpiotr był 15.07 w sądzie w Poznaniu przeglądał dokumenty są też zdjęcia, jak podasz meila to ci je wyśle,tu nie można dołączyć, jak ktos inny też chce sie zapoznać, prosze podać meila
powiem ci tak - narodowy:
nie ma żadnego oficjalnego stanowiska ze strony hbp, a niepotwierdzone informacje gości podawane na forum, na które się powołujesz, traktuję jako makulaturę.
Dnia 2013-07-16 o godz. 21:10 ~narodowy napisał(a):
> masz posty chpiotra o nie uznaniu wierzytelności, byl
> osobiscie w sądzie, jesli nie wierzysz,podaj meila , mam od
> niego zdjęcia ,to ci wyślę
mnie zastanawia czy syndyk nie powinien beknąć za zgłoszenie należności od PBG, które były z doopy wziete, czlowiek, który powinien miec prawo upadłości spółek w małym paznokciu zgłasza takie wierzytelności?! przypominam, że spółka była wówczas notowana na giełdzie i miało, to niewątpliwie wpływ na decyzję kupujących akcje HBP
oczywiście tu jest potrzebny prawnik ale nie zapominajmy od czego jest syndyk - ma wyciągnąć jak najwięcej kasy z tej spółki!
też mi się wydaje, że skoro były wzajemne poręczenia, to pewnie zobowiązania HBP ma na sobie teraz PBG czyli HBP jest może być czystą spółką która ma historie a takie spółki też są w cenie
to juz nie chodzi o gielde tylko znajomosci prawa i scenariuszy jakie moga teraz zaistniec w zwiazku z upadlosciami i likwidacjami. Ja juz sie pogubilem, kto komu za ile, nie wyglada to dobrze i raczej nie oczekuje sytuacji przychylnej dla drobnych akcjonariuszy.
poczekajmy na układ na PBG i na wyrok sądu okręgowego w wawie odnośnie stadionu narodowego, pewnie wtedy bedziemy wiedzeć, wóz albo przewóż...., u nas jest o tyle dobra sytuacja, ewentualnie jesli by mieli ratowac społkę, ze nominał jest 1zł, wiec dodruku niższego nie moga zrobić niz złotówka, wiec nasz tak by nie wyzerowali jak teraz akcjonariuszy na PBG, relatywnie do wcześniejszych wartości akcji 1-5 zł
tu nie ma co czekać syndyk sprzedaje za grosze np autostrada śląska za 160tys tu coś jest nie na rzeczy jeżeli tak dalej będzie syndyka trzeba będzie podać do sądu za machlojstwa
te aktywa hydrobudowy to samo badziewie, ile syndyk może na tym ugrać...grosze, najważniejsza jest kasa za stadion, jesli by np. podpisali ugodę z NCS, i otrzymali część kasy na poczatek jest szansa na zmianę na układ moim zdaniem..., czy ktos może dostał już odcinek zbiorowy akcji spółki ??????
Nie słyszałem, aby ktoś otrzymał odcinek zbiorowy akcji. Wygląda to na pozorowanie działań.
Sądzę, że pod aktualną ekipą rządząca NCS nie pójdzie na żadne układy.
Szansa na odzyskanie kasy od państwa za stadion narodowy pojawi się dopiero po wyborach, i tylko w przypadku zmiany władzy. Wtedy można będzie też pozwać tych którzy nas okradli - łącznie z panem syndykiem, którego działania coraz mniej mi się podobają.