Jako mniejszościowy akcjonariusz bardzo proszę Pana Macieja Kowalskiego < Pan Maciej czasem zagląda na to forum > o to by jako członek RN złożył wniosek do przewodniczącego RN o to by Rada Nadzorcza zgodnie z art. 399 KSH zwołała WZA spółki Aton ht.
Dla mnie na wza może być nawet tylko jeden punkt
- pytania do zarządu
Chciałbym wiedzieć czy mam jakieś szanse na odzyskanie swoich pieniędzy.
Z tego co wiem nie ma aktualnie innej możliwości uzyskania przez akcjonariusza wiedzy o tym co się dzieje w spółce , zarząd prawdopodobnie nie zwoła wza a RN ma takie prawo i kompetencje
Jestem ZA! Kasy to raczej nie odzyskamy ale wyjaśnienia od zarządu się nam należą. I co z RR 2012? jak go nie będzie ( a nie będzie bo niby kto ma go zrobić) to co planuje zarząd ?Kiedy złożą wniosek do sądu o likwidację? Czy będziemy tak trwać...
popieram jak najbardziej , tylko czy maciekk to zrobi ? wątpie , jakoś gerg nic nie mówi w tym temacie , to dziwne ,
maciekk pewnie już zrezygnował z rady tylko spolka ma to w gdzies by pokazac
Ponadto, oczekiwanie jest właściwe dla NWZA a nie WZA. Niby co Zarząd powie w obecnej sytuacji? Już raz w tym roku opowiadał bajki...., Walne też odwołał bajkami.
Na ostatnie - odwołane Walne zgłosiła się określona lista osób. Byliście zarejestrowani? Jeśli tak, to macie kontakt do Maćka, jeśli nie, zacznijcie od początku, ruszcie 4 litery i zbierzcie akcje i uwiarygodnijcie to, że jesteście akcjonariuszami, którzy coś mogą. A wtedy wprowadzicie kolejny punkt programu. Jestem przekonany, że zbierzecie kolejne 5% akcji. Jak połączymy siły, będzie ciekawie. Jak będziecie tylko siedzieć, narzekać, i apelować na Bankierze, nic się nie zmieni.
Gerg
jak mnie to dziwi ze taki guru nie zna ksh , majac 5 % można żądać zwolania wza i można zadac przez lata , i nic z tego nie będzie jeśli spolka nie jest przychylna , można zwolac majac 50 % , a kto ma ? hahah, wiec prawda jest jak ktoś tam napisał ze nadzieja w radzie nadzorczej jest bo oni maja 399 ksh
Zanim kogoś skrytykujesz pomyśl, co napisałeś. Najwyraźniej nie pojąłeś, o co chodzi w bardzo prostym poście, w którym nigdzie nie było informacji o zwoływaniu walnego pakietem 5% akcji a jedynie NWZA, że siebie zacytuję. "A wtedy wprowadzicie kolejny punkt programu" tymi 5%.
Ten sam KSH pozwala na to również w przypadku jak to nazywasz nieprzychylności Zarządu. I daje cały wachlarz innych działań uczestnikom Walnego, a następnie KNF i Prokuraturze. Co więcej w takich okolicznościach nawet jeden pojedynczy głos przeciw skwitowaniu Zarządu może znaczyć więcej niż owe 50% grubasa. Bo jak na razie to Zarząd ATON jest na formalnym i faktycznym cenzurowanym, a nie jego drobni akcjonariusze.
A jak myślisz jak to się stało, że wprowadzono nowy punkt na Walne. Myślisz, że uczyniono to pakietem 50% akcji? Nie
A tak w ogóle to po której stronie jesteś.
A) Jesteś szpiclem Zarządu i grubasów, że tak piszesz?
B) Czy reprezentujesz opcję skupującą akcje, najlepiej za grosze, dlatego na rękę było Ci plucie na spółkę?
Ad A) Zawieszenie było na rękę Zarządowi i grubasom, bo pakiet przeciwników miał niebezpiecznie dużo akcji na odwołanym Walnym i wiele osób na 100% nie zostałoby skwitowanych..
lub/i
Ad. B) Zawieszenie było na rękę Zarządowi i grubasom, bo ogranicza prosty, anonimowy skup akcji z rynku.
I dlatego mój apel o zarejestrowanie kolejnych 5% robiło istotną różnicę mądralo. A Ty znowu mnie krytykujesz, kiedy namawiam do pewnego wysiłku. Zwróć uwagę namawiam tych, którzy mają akcje, bo przecież z giełdy nie kupią, więc nie naganiam ani na sprzedaż, ani na zakup, jedynie do aktywności faktycznej i rejestracji akcji na Walne a nie pisaniny na forum.
Witam !! Mam trochę akcji i chciałbym się przyłączyć do jakiejkolwiek akcji mającej na celu zrobienie czegoś sensownego. Gerg czy mogę Cię prosić abyś napisał do mnie cokolwiek na mój mail. afbankier@wp.pl a podam Tobie moje namiary.
Dnia 2013-07-11 o godz. 11:04 ~wza napisał(a):
> Jako mniejszościowy akcjonariusz bardzo proszę Pana Macieja
> Kowalskiego < Pan Maciej czasem zagląda na to forum
> > o to by jako członek RN złożył wniosek do
> przewodniczącego RN o to by Rada Nadzorcza zgodnie z art.
> 399 KSH zwołała WZA spółki Aton ht.
Witam, dopiero wróciłem z 2-tygodniowego urlopu i widzę sporę zmiany (zawieszenie, brak raportu). Odnosząc się do Twojej prośby, mogę Ci obiecać, że wniosek taki zostanie przeze mnie złożony, jeśli Spółka sama nie zwoła WZA do końca miesiąca. Mam jednak gorącą nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby, bo powiedzmy sobie szczerze - takie wymuszone walne wiele nie wniesie...