Data sporządzenia: 2013-07-10
Skrócona nazwa emitenta
TELFORCEONE S.A.
Temat
Szacunkowa wartość sprzedaży spółkiTelForceOne S.A. w kwietniu, maju i czerwcu 2013 r.
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne
Treść raportu:
Według wstępnych szacunków Zarządu TelForceOne S.A., sprzedaż jednostkowa Emitenta w kwietniu, maju i czerwcu bieżącego roku, wyniosła łącznie ponad 17 mln złotych, stanowiąc kolejny rekord sprzedaży. Oznacza to 35 % wzrostu wartości sprzedaży w stosunku do tego samego okresu w 2012 roku i 60% w stosunku do analogicznego okresu 2011roku. Zarząd wstępnie szacuje, iż w jego ocenie wartość dynamiki sprzedaży całej grupy kapitałowej w tym samym okresie czasu również będzie miała wysoki dwucyfrowy poziom.
od 3,4 sprzedaje ten sam jezeli np ktos chce wejsc to tak np robia fundusze zeby zebrac z rynku w cywilizowanych kraj jest to manipulacja ,a wczoraj było to ewidentnie widac przy duzym obrocie gdyby nie zwalał kursu było by plus 20% ale moze teraz bedziemy powoli odbijac
Kurs sie kisi bo 60% akcji jest w posiadaniu drobnicy która czeka na wzrost próbując zbliżyc sie do wyrównania strat. Firma nie należy do "medialnych" więc nowa "krew" nie napływa szerokim strumieniem a grubasy nie mają narazie wejścia bocznymi drzwiami wiec próba wiekszego skupu skonczyła by sie podbiciem o 100-200%. Pozostaje cierpliwie czekac na kolejne wyniki i jeżeli przy wzroście obotów utrzyma się podobna rentowność - niska ale na + to nie ma siły aby kurs nie odpalił. Ja osobiscie po ponad rocznej przerwie mocno sie zastanawiam nad dokupieniem. Odwiedzam czasem punkty Teltorium i w porownaniu z sytuacją z przed roku bardzo pozytywnie zaskakuje mnie ciągle rosnąca ilość klientów, niejednokrotnie widziałem 3-5osób w kolejce. Może to głupi wskaznik ale wyniki zdaja sie potwierdzac tą tezę. Poza tym ceny telefonów są bardzo konkurencyjne w tych punktach.
Nie łatwiej sprawdzić ile wynosi stały akcjonariat ? W ręku drobnicy jest mniej niż 50% wszystkich akcji a więc ta spółka nie różni się od innych . Do właściciela należy równe 50 % i kilka osób z firmy ma po kilkadziesiąt tysięcy akcji . Rachunek jest więc prosty w ręku drobnicy jest mniej niż połowa wszystkich akcji . Ech "Exiter". Pozostałe Twoje obserwacje całkiem słuszne .
Mega wrosty, jeden grosz. Naiwniacy i naciągacze. Dobrze że uciekłem z tej kiszonki (rok kiszenia). A mój zarobek 20 zł. No po prostu nic tylko kupować !
Ruszajmy Panie Sternik, szykuje się wynik w tym roku na poziomie 4-5 mln PLN, a kapitalizacja wynosi zaledwie 24 mln PLN. Kurs można podciągnąć. Czekam na 7 PLN za akcję :)