zbliżonym do zera.Mali mogą sprzedać obecnie kilka % > ceny wezwania , Buchajscy -nie sądzę by oddali po 5,99 . Pioneer" lepiej " ze swoich akcji zagłosuje na kolejnym walnym. Chyba , że logika tu nie działa.Dzisiaj 5 % powyżej ceny wezwania.
Pioneer zrobił piękną zagrywkę, żeby mieć więcej % akcji, teraz nasza kolej żeby się zebrać i w razie konieczności glosować przeciw. Tak jak pisałem jeśli ktoś jest z SII można dać im upoważnienie jeśli nie to komuś z nas, obawiam się tylko podstawionych ludzi przez Mzyków.
W przypadku dobrej mobilizacji drobnych każdy głos będzie dosłownie na wagę złota, żeby odrzucić uchwałę o dematerializacji akcji. Wszystko przed nami.
Jak nikt nie odpowie albo odpuszczą albo podniosą cenę, tak czy inaczej narazie pozostaje się zrzeszać i czekać.
swoja drogą to absurd ( Pioneer ) mieć 25% , a głosować tylko max z 10%.O manewrze zastosowanym przez Pioneer mówiłem zaraz po ogłoszeniu wezwania. Dziwna cisza KNF o czasie powstania mzykowego porozumienia - 2010 ? , czy 2013 ? Mają chyba 30 dni na zajęcie stanowiska. Jeżeli Buchajscy odpowiedzą na wezwanie ( na ostatnim walnym wstrzymywali się generalnie od głosowań ) to ...................................znaczy , że byli tylko słupami
drobny inwestor okradziony przez petrola sam poszedl w zaparte.skierowl sprawe do sadu w pl tzn porwal siez motyka na slonce i o dziwo wstepnie wygral.petrol ma cofnac dezyzje o emisjii co by skutkowlo zwrotem dla inwestorow bagatela 600 mln zl.kierujac sie tym precedensem pionier np.powinien zlozyc wniosek o uniewaznienie emisjii po 35.5 zl dzieki ktorej yawal uzyskal ok.70 mln gotowki i mi.in.odkupil praktycznie nowe zaklady ''final'' w dabrowie gorniczej.jesli nie odbierze sie pieniedzy powinni odebrac zaklady ''final''.NIE MA CO POPUSZCZAC FINASOWYM TERRRORYSTOM
Poczekamy zobaczymy, narazie żeby się nie dać wyrolować piszcie nt. temat na innych forach, żeby zebrać jak największą ilość akcjonariuszy, żeby odeprzeć mzyków.
Póki co Pioneer ratuje nam d... bez nich byłoby jak na PERMEDII, czyli udało się z formalnego punktu załatwić wyższą cenę, tutaj mzyki mogą polec na dacie porozumienia, ale cenę mogą podnieść tylko dobrowolnie.
Odparcie dematerializacji ma uniemożliwić powtórkę z MISPOLu, gdzie 80% na WZa przegłosowało dematerializacji i jeśli są nie dopatrzy się w zaskarżonej uchwale czegoś to MISPOL znika z >15% drobnych akcjonariuszy tej spółki poza GPW.
W Polsce nie ma instytucji precedensu. Nie wydaje mi się aby byli w stanie przeforsować zniesienie dematerializacji na tych warunkach. Zapewne to nie koniec popisów zarządu - zobaczymy co kolejnego wymyślą aby akcjonariat się nie nudził.
w wtorek będziemy wszystko wiedzieć ale jak kupią 1% to max.Nie po to trzymają kurs ponad wezwanie cały czas a pozatym czas gra dla drobnych a przeciwko mzykom
1% to około 25000 akcji .Posiadacze 1, 2 tysiaków mogli to zrobić na sesjach GPW wyżej od wezwania od 6,05 do 6,80 zł . Uważam , że ZERO .Buchajscy ? Ile akcji poszło od 14,06- do dzisiaj Myślę , że 120-150 tys. , czyli 5-6% z ilości wezwania.Dokładnie policzę potem
Eksperci komentują, że obecna konstrukcja przepisów w tym przypadku nie jest korzystna dla inwestorów, nie tylko zresztą indywidualnych. – Ci, którzy sprzedali akcje w ramach wcześniejszego wezwania, mogą czuć się poszkodowani, że nie załapali się na drugie wezwanie i nie dostali wyższej ceny za swoje akcje – mówi Jarosław Dzierżanowski ze Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych.
Historia pokazuje, że wzywający w ostatnich miesiącach często musieli podnosić ceny. Obserwowaliśmy to m.in. w Eko Holdingu, Empiku czy też Permediach. Jak zakończy się sprawa Mispolu? Na razie NDX ma ok. 74 proc. kapitału tej spółki. Na drodze do wycofania jej z giełdy funduszowi stoi giełdowy Bakalland (ma ok. 8-proc. parkiet). Uważa, że zaoferowana w wezwaniu cena była zbyt niska. Bakalland i NDX już od kilku miesięcy są w sporze. 29 lipca będzie kontynuowane NWZA Mispolu, na którym Bakalland będzie wnioskował o powołanie rewidenta ds. szczególnych
przede wszystkim trzeba zacząć konkretne negocjacje
a nie robić sobie na złość
to do niczego nie prowadzi
osobiście czekam na kontakt z pionierem
ja pomysł mam ale jestem za mały
natomiast uważam że zarzuty
muszą być konkretne i sprawdzalne
Dajcie sobie spokój z tym Yawalem. Widzieliście dziś gwałtowne poderwanie spółki MIT w końcówce sesji? Tam nadciąga taka korba że Wam oczy wyjdą z orbit. Spółka jest prawie za darmo, będą się o nią tratować nawzajem!
C/WK - około 0,15 a spółka fundamentalnie super!!! Robi wrażenie prawda?