A tu rudy wrzuca raporty do espi :-)))
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=548281691900607&set=a.548266168568826.1073741860.210522212343225&type=1&theater
Czyta forum na bankierze, którego podobno nie czyta i zastanawia się jak się odciąć tym którzy plują na niego i ojca. A oni całe serce wkładają w działalność spółki, ale jak zwykle bez zrozumienia ze strony drobnych akcjonariuszy.
Widać, ze wielu forumowiczów kibicuje, żeby nie odwiesili notowań PSW, mam nadzieję, że się rozczarują!
Odpowiedź GPW zapewne w przyszłym tygodniu się pojawi.
wspolczuje ze zostales z akcjami ale ich brak powoduje, ze zupelnie chlodnym okiem czytasz ich komunikaty.
zero informacji o cieplowniach i jeszcze bezczelne podziekowanie akcjonariuszom a wklejenie tej tabelki o stostowaniu dobrych praktyk jest przegieciem.
mam nadzieje, ze odzyskacie pieniadze a Ci co stoja za tym wszystkim pojda siedziec.
pogodzilem sie z tym ze stracilem tu kupe kasy wierzac w te brednie ale tekst o kopalni przelal czare.
nie wiem jak pojdzie w sadzie ale mam nadzieje ze udowodni sie im dzialanie na szkode mniejszych sugerujac objecie emisji po 80gr co moglbyc wyznacznikiem dobrej inwestycji i zapłaca za to ze swojego majatku.
Wielkie gratulacje dla Pani rewident. Doradził bym aby zainwestować w lepszy kalkulator.
Niestety, obawiam się, że iloczyn 211 224 000 x 0,25 PLN nie równa się 70.733.600,00.
Zapewne nie zorientowała się Pani, że liczba ta jest zupełnie inna i niestety nie wszystkie aktywa trwałe, które wynikają z tej kwoty są notowane na rynku New Connect.
Chciałbym zatem Panią uprzejmie poinformować, że Dom Inwestycyjny Platinum nie jest notowany na tym rynku i niestety nie tak łatwo jest sprawdzić jego wycenę.
Szczerze liczyłem na jakieś informacje w tym zakresie, ale ponieważ jak widzę moje oczekiwania okazały się zapewne zbyt wygórowane, postanowiłem, że w tym roku zapytam o swoje odczucia bezpośrednio u źródła, czyli w Krajowej Izbie Biegłych Rewidentów.
fajny raporcik i o fajnej godzinie. Czekamy do 11.... sądząc po wpx to całkiem możliwe ze nie odwiesza tych notowań. Wpx powinno byc juz chyba odwieszone.
Raport wydaję się być w porządku,dziwi mnie ilość jadu wylewanego na prezesa tej spółki,nie wiem czy jest to czarny pr. robiony przez konkurencję czy działalność różnych naganiaczy.Nie jestem zaangażowany w żaden sposób w tą spólke dlatego analizuje ja na chłodno,gpw musi ich teraz odwiesić,spełnili jej wymogi,ludzie ,więcej luzu i pokory,nie wylewajcie swoich flustracji na forum,nawet jak tracicie kase to pamiętajcie że najważniejsze to zdrowym być
Resztki reputacji z zamierzchłej przeszłosci mogą uratować poprzez przejrzystą politykę informacyjną,zaprzestanie pokrętnych manipulacji nimi i aprecjację kursu po odwieszeniu.
Dnia 2013-07-06 o godz. 10:16 ~b.. napisał(a):
> Resztki reputacji z zamierzchłej przeszłosci mogą uratować
> poprzez przejrzystą politykę informacyjną,zaprzestanie
> pokrętnych manipulacji nimi i aprecjację kursu po
> odwieszeniu.
Dnia 2013-07-06 o godz. 10:16 ~b.. napisał(a):
> Resztki reputacji z zamierzchłej przeszłosci mogą uratować
> poprzez przejrzystą politykę informacyjną,zaprzestanie
> pokrętnych manipulacji nimi i aprecjację kursu po
> odwieszeniu.
Dnia 2013-07-06 o godz. 11:32 rkm napisał(a):
> No właśnie. Jakiej ;-)
Każdy, kto przeczytał sprawozdanie
> finansowe widzi, że tam już nic nie ma. Nawet biurka się
> zamortyzowały ;-)
A jak się odniesiesz do "opinii prawnej", która jest sporządzona NIE wiadomo kiedy i NIE wiadomo przez KOGO?
Jak odniesiesz się od danych z raportu (wiarygodnych jak piszesz) - wg. których praktycznie handel węglem ZAMARŁ? Więc co? Wydzielono handel węglem do innej spółki po to, by go zdusić?
Jak się odniesiesz do FAKTU, że wydzielonej spółki zajmującej się handlem węglem NIE MA w rejestrze podmiotów uprawnionych do prowadzenia takiego handlu, a pewna firma należąca do prezesa (obecnie już byłego) JEST? Chodzi o PHU petrus.
Jak się odniesiesz do daty wysłania wniosku o zarejestrowanie do KRS???? W OFICJALNYCH dokumentach spółka podtrzymywała, że został wysłany 30 VII, a potem okazało się, że tego dnia został on wysłany (i to "kompletny") do .... (sic) - osoby odpowiedzialnej za jego przygotowanie i wysłanie do KRS? TO wręcz komiczne prawda??? :))))
Jak się odniesiesz do FAKTU, że w OFICJALNYCH odpowiedziach spółka twierdziła, że spodziewa się korzystnego dla siebie sporu z Vattenfallem??? - na razie NIKT nie podał przed którym sądem się sprawa toczy i jaka jest sygnatura akt.
Takich "kwiatków" jest więcej. Znacznie więcej.
I dalej twierdzisz, że wszystko jest ok, a wątpliwości bezpodstawne????
TO JESZCZE NIE WSZYSTKIE WYJAŚNIENIA JAKIE MIELI DOSTARCZYĆ...
BRAKUJE JESZCZE WYJAŚNIENIA JAK WNIOSKOWAŁO W ZAPYTANIU SII - CZEMU KASA SPÓŁKI ŚWIECI PUSTKAMI PO MIMO EMISJI AKCJI, I GDZIE NIBY JEŻELI BYŁA POŻYCZKA W ZAMIAN ZA EMISJĘ SĄ TE PIENIĄDZE?
ORAZ CZY SPÓŁKA PROWADZI AKTYWNĄ DZIAŁALNOŚĆ HANDLU WĘGLEM W SPÓŁKACH ZALEŻNYCH...
CZY MOŻE HANDLUJE TYM WĘGLEM TERAZ SPÓŁKA POZA GRUPY KAPITAŁOWEJ PSW
Swoim krzykiem nic nie zdziałasz, pokaż mi w którym miejscu w raporcie ZGPW w sprawie wykluczenia tego wymaga, w żadnym, czyli, spełnili wszystkie wymagania, jakie na nich nałożono, teraz piłeczka po stronie ZGPW
I jeszcze jedno, póki spółka jest na GPW, łatwiej będzie ją kontrolować i naciskać w sprawie dywidendy, jeśli wykluczą, to więcej stracicie niż myślicie, spółka będzie już poza waszą kontrolą, a wtedy traćcie kasę i czas na wieloletnie sądy.
Opinia prawna MUSI mieć datę jej wydania i KTO ją wydał. Inaczej jest zwykłym gniotem, który można wyrzucić spokojnie do kosza.
A poza tym ... ta data wysłania wniosku do KRS... - jest różnica między korespondencją wewnętrzną w spółce i korespondencją z podmiotami pełniącymi role usługowe DLA spółki, a korespondencją ZEWNĘTRZNĄ - (to jest w normalnej firmie REJESTROWANE). Wniosek do KRS to zdecydowanie korespondencja zewnętrzna. I "data" wysłania do osoby odpowiedzialnej za przygotowanie i wysłanie wniosku NIE jest datą wysłania wniosku do KRS.
Po prostu KŁAMALI. A oszusta należy nazwać po imieniu.
trzeci raz powtarzać nie będę, ZGPW otrzymał informacje, kto wystawił opinię z datą, taką odpowiedź od spółki otrzymałem.
do drugiej sprawy, są różnice w datach, wyjaśnili, a chodziło o wyjaśnienie.
A gdzie jest węgiel, to z pytania wyżej, mnie się nie pytaj.
Pamiętaj, że zawsze spółka może zganić słabe wyniki na brak koniunktury, gorzej, gdyby przeszmuglowała to do nieznanej nam spółki.
Zakładając, że powiedzieli Ci prawdę. TO krętacze niestety i dowiedli tego niejednokrotnie. Ale trzymam kciuki za to, że taką informację dostała GPW. A co do innej spółki prowadzącej handel węglem - szukam. Szukajmy RAZEM.
Jeśli to nie to, to - to jak do cholery wyjaśnić ZAMARCIE handlu węglem???? W raporcie to widać jasno i wyraźnie. A sama koniunktura gospodarcza na to nie wskazuje. Poza tym.... pisali o handlu z podmiotami z Rosji. Ciekaw jestem ogromnie jakichkolwiek informacji na temat FAKTYCZNYCH kontaktów z tymi podmiotami. Bo pamiętajmy, że rosyjsko brzmiąca nazwa nie oznacza takiego podmiotu.
W przypadku wykluczenia z obrotu tymi sprawami zajmie się sąd i inne instytucje. Będą żądały dowodów. Ale dociekać można już dziś.
"Fundusze z Cypru" - coscola i kuzbas???? - to jedynie nazwy? Czy faktycznie Rosjanie? Wolałbym Rosjan, ale.... jakoś nie wierzę w to zbytnio.
jak dla mnie to mogą już nic nie robić,
niech to się wreszcie skończy,
do 11. już niedługo,
szybciej pójdą zawiadomienia do prokuratury,
a co robili i jak robili czy działali na szkodę czy kradli na potęgę i oszukiwali to będzie wyjaśniane,
mam nadzieję, że ta hydra długo łba nie podniesie,
a miejsce docelowe:
godzina spacerniaka dziennie,
Myślicie że są aż tak głupi i przenieśli handel węglem na inną Polską spółkę...
Jak szukać ,to już z firm zarejestrowanych w unii eu, handlujących na rynkach Polskich i federacji rosyjskiej....
Taka mała podpowiedz
No chyba że faktycznie zaprzestali na amen lub pół amen...
Mnie jeszcze ciekawi jeden fakt, bo ten cały węglopex notowany na nc, to też sub-spółka niby córka psw c. ,ale notabene i również matka... pod nią jest jeszcze bodajże węglopex zoo... i chyba jeszcze inne cudeńka. Niech ktoś sprawdzi dokładnie co i jak...
a ja chce odwieszenia i wywalam to ze stratą. Trudno tu nic juz nie bedzie ok. pozcekam jeszcze tylko na komunikat o zwz. Moze wtedy sie wstrzymam. sądze jednak ze kounikat bedzie nie wcześniej niz w nastepną niedziele. odwiesza, drobni oddadza a wtedy dadza komunikat.
Nie chciał bym być złym prorokiem ale dywidendę możesz zobaczyć jak świnia niebo. Oni na podatki nie mają, wszystkie przepływy są wirtualne to niby z czego tę dywidendę mają zapłacić.
Dnia 2013-07-07 o godz. 16:07 rkm napisał(a):
> Nie chciał bym być złym prorokiem ale dywidendę możesz
> zobaczyć jak świnia niebo. Oni na podatki nie mają,
> wszystkie przepływy są wirtualne to niby z czego tę
> dywidendę mają zapłacić.
ale z drugiej strony drobnica ma ok. 7 mln akcji, co oznacza ok. 1 mln dywidendy
całą reszta dywidendy, to też tylko przełożenie kasy z jednej krawcowej kieszeni do drugiej, tzn. platyna odda kasę psw a ten wypłaci dywidendę i kasa wróci do platyny
ten 1 mln do dla krawców aż tak dużo nie jest zważywszy, że rudy ściga się slsem za ok. 2 mln i lata helikopterem
oby tak było bo t adywidenda sie nalezy jak psu buda. Oszukali w tamtym roku moze naprawia błedyw tym. Czekam jeszcze pare dni (puxniej z chłopakami jedziemy na wy
V. Komentarz do sprawozdania z działalności Emitenta
Działania podjęte przez Grupę Kapitałową w 2012 r. wpłynęły na jej umocnienie na rynku
energetycznym i utrzymanie rentowności PSW Capital S.A. W 2012 roku kon
centrowano się na budowie grupy kapitałowej skupionej wokół rynku energetycznego w Polsce, inwestycjach w branżę energetyczną oraz nadzorowała spółkę zależną Węglopex Holding S.A., koncentrując się na budowie lidera na rynku materiałów opałowych w Polsce.
Zysk netto Grupy Kapitałowej
wyniósł 29,7 mln zł, przy 10,3 mln zł przychodów ze sprzedaży