Pytanie i wątpliwość. Otoczenie gospodarcze nie sprzyja węglopexowi... ?????? Spadek handlu węglem. Ciekawe, jaką dynamikę zanotowała spółka PHU Petrus???
Coś mi się wydaje, że wydzielenie handlu węglem z PSW było jedynie zabiegiem..... . Od momentu wydzielenia ... handel praktycznie upadł. CIEKAWE.... i to BARDZO.... jak wygląda to w spółce NIE notowanej na GPW, ale należącej... (zgadnijcie do kogo???) :
http://www.khw.pl/?d=299
Ciekawe, czy tam też tak handelek upadł, czy.... ożywił się ?;))))
Wygląda to na świadomą grę.
Ciekaw jestem struktury odbiorców węgla w całym 2011 roku i porównanie tego z rokiem 2012 OBU firm.
Ktoś to śledzi i ma informacje na ten temat???
Wydzielenie węglopex sp. z o.o. handlującej materiałami opałowymi było ŚWIADOMYM zagraniem. Od momentu wydzielenia - handel węglem praktycznie nie istnieje - wystarczy porównać dane z raportu.
Ciekawe, czy funkcjonujące w TEJ SAMEJ rzeczywistości gospodarczej podmioty, czyli węglopex i petrus zanotowały podobną dynamikę (spadek lub wzrost sprzedaży węgla).:))))))
Sprawdzenie tego może być.... baaaaardzo ciekawe. A z pewnością INTERESUJĄCE.
Jest jeszcze e-solutions zarejestrowana na okopowej, zajmująca się importe/exportem oraz handlem węglem, podobnie jak Petrus znajduje się na liście ministerstwa. Do nie dawna był to ten sam adres co Petrusa, to też nie przypadek, przenieśli całą działalność na te spółki, jestem od dawna o tym przekonany i pisałem wam to juz rok temu dzięcioły.
Pomysł dobry. Wystarczy, że sprzedadzą komuś 75 mln akcji węglopexu po obecnej cenie i będą mieli na skup. Pytanie tylko kto to kupi? Może ten Węglopex z Pomorza co na poważne handluje węglem i drewnem, ale nie sądzę żeby prawdziwy przedsiębiorca dał dał 7,5 mln za biurko, komputer i znak firmowy (wątpliwej zresztą reputacji). Do tego jeszcze jest miejsce na new connect (puki co).
prawda jest taka ze cala dzialalnosc opierajaca sie na handlu weglem przeniesli do "Petrusa". Jesli chodzi o PSW to tutaj wypuszczali infa jak to nie jest super, megakontrakty, cieplownie, kopalnie, odszkodowanie, a w miedzyczasie pozbywali sie akcji (jestem pewny ze zlamali lock upy). Czyli tak maja kase w kieszeni z akcji psw ,sprzedawali od 2 zl do 20gr przez 2 lata, nie mowcie mi ze drobni tego nie kupowali, drobnych jest naprawde wielu i to z duzymi pakietami po 200tys i wiecej i do tego dalej sprzedaja wegiel tylko pod szyldem Petrusa a tu zostawili wydmuszke. Infa ii raport dali tylko dlatego ze chca troche zatrzec slad i pokazac ze niby cos tam robili a prawda jest taka ze weglem handluje tylko i wylacznie "Petrus" a w PSW j kasa pusta. Podpisanie z autoryzowanym doradca umowy to nic innego jak strach nie przed gpwa,a przed ludzmi ze w koncu cos zrobia i przed prokuratorem ze dobierze im sie do skory.
Mielismy do czynienia ze swiadomym wprowadzaniem akcjonariuszy w blad, dzialaniem na niekorzysc spolki i znaczne oszustwo finansowe, za to maja pudlo.
Nie pozostaje nic innego jak pozew zbiorowy bo pojedynczo za duzo nie zdzialamy. Aha i sadzimy karnie.
Krawce mysla ze akcje odwiesza spadna na groszowki co ich juz zbytnio nie interesuje bo ich za duzo nie maja i wszystko rozejdzie sie po kosciach, a dywidenda gdzie nawet jesli to po gr odkupia te 10mln czy iles i wyplaca sobie dywidende, a handelek weglem juz tak zostanie w "Petrusie" a PSW poszlo na straty.
Powtarzam pozew zbiorowy i prokurator
Czy w raportach rocznych nie zamieszcza się teraz oświadczenia, że prezes nie prowadzi działalności konkurencyjnej wobec spółki? W kilku raportach innych spółek taki zapis widziałem. Może stąd taka nagła zmiana prezesa... bo wałodia boi się podpisać takie oświadczenie mając interes na Petrusie?
Z tego, co ktoś napisał to nie tylko na petrusie:))) Ale DATY będą ważne.... . A petrus był wcześniej, niż zmiana prezesa. A czy sprzedaż węgla nie jest konkurencją dla innej sprzedaży węgla?;)))) Mhm.... .?:)))
A jak od tego dodać, że petrus jest w wykazie podmiotów uprawnionych do sprzedaży węgla, a węglopex...... NIE?:))))))
TO się łączy w całość. I nie GPW niech to wyjaśnia, ale Policja i SĄDY.
One żądają DOKUMENTÓW, a nie pieprzenia bez sensu w raportach (o ciepłowniach, kopalniach, rynku głównym, odszkodowaniu od Vattenfalla itp.)