• pozew zbiorowy.... Autor: ~Analityk78 [46.205.94.*]
    hejka,

czy ktoś podejmuje jakiekolwiek działania w/s pozwu zbiorowego za nie wypłacenie dywidendy ???

na dzień przyznania prawa miałem ponad 80 K więc chętnie się dołączę:)

pozdrawiam i proszę o podanie adresu kontaktowego.

pozdrawiam
  • Re: pozew zbiorowy.... Autor: ~Rafael [83.22.138.*]
    hejka hejka,
    nikogo do pozwu zbiorowego z rocznika 78 nie bierzemy, taki przesąd.
    Analityk jak tam premetinv? wszedłeś w złym momencie ;-p

A tak poważnie i bez żartowania, zostało kilka dni na rozwiązanie sprawy, później się zobaczy

pozdro
  • Re: pozew zbiorowy.... Autor: ~MAX [89.72.47.*]
    Dokładnie. Śmierdzi od nich. Albo wyprostują pewne sprawy, albo upomni się o nie sąd. Na razie mają czas.

A nie omamią sądu datami wysłania wniosku o rejestrację do KRS. Sąd może także nakazać przedstawienia dowodów na:

prowadzenie sprzedaży węgla - rachunki (????)
    rozmowy z ciepłowniami i związane z tym prognozy w raportach spółki
    rozmowy z .... (hahahahaha) "kopalniami" i związane z tym informacje podawane do publicznej wiadomości,
    powód podtrzymywania spełnienia prognoz finansowych (w kwietniu)
    Może i znajdą się osoby chcą wyjaśnić sprawę "funduszy cypryjskich?"
    Może ktoś spyta o realizację "kontraktów na dostawy węgla"????

Pytań jest wiele prawda? A ludzie pamiętają RAPORTY.... . A sąd będzie wymagał DOWODÓW..... .

Może ktoś ma pomysły na inne, może bardziej szczegółowe pytania? WARTO.... .

• Tu nie trzeba Autor: ~olo [194.181.188.*]
    zadawać pytań tylko zbierać dowody i zwracać się z nimi do odpowiednich organów i nie mam tu na myśli GPW czy KNF-u.
  • Re: pozew zbiorowy.... Autor: rkm [77.223.201.*]
    Podstawa wyceny udziałów w Domu Inwestycyjnym Platinum.
  • Re: pozew zbiorowy.... Autor: ~nwa [212.180.162.*]
    koledzy a co wam da czekanie?
    ja miałem sporo akcji w zeszlym roku jak miała być płacona dywidenda, obecnie nie mam wiec chetnie dołącze sie do pozwu cywilnego, żeby wypłacili zaległa dywidende.

za zeszły rok nie wypłaca bo zapewne nie maja kasy, nie mówiąc nic o zadłużeniu wobez US bo oni pierwsi reke położą na kasie spółki, potem dopiero my w kolejności..
  • Re: pozew zbiorowy.... Autor: soft_m. [83.30.181.*]
    Ale z was egoiści i to podwójni :))
    Raz - bo nie macie akcji, a ktoś wasze akcje niestety ma.
    Dwa - bo chcecie wyssać kasę ze spółki ze szkodą dla obecnych, zawieszonych akcjonariuszy.
    Ale to się nie uda - bo nie ma żadnej kasy. żadnej spółki, żadnej działalności - a więc i dywidendy być nie może,
  • A może Autor: ~olo [194.181.188.*]
    zmiana w zarządzie została wymuszona podobnym zdarzeniem

http://www.newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&id=51019&ncc_index=PRG&id_tr=1
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.67.88.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: pozew zbiorowy.... Autor: ~klex [89.75.183.*]
    Sprawa sądowa przeciwko Vattenfall to będzie jeden z dobitnych przykładów, tu na pewno nie da się nic sprokurowac na kolanie. I chociażby badanie due-dellegence pod zakup ciepłowni.
  • Re: pozew zbiorowy.... Autor: ~www [37.225.208.*]
    niektorzy tak jak ja kupowali, akcje pod te infa, jak rowniez pod dywidente z 2011 i 2012 roku. Rowniez pod prognozy ktore jakims cudem nagle jak im sie zaczelo tlic kolo dupy odwoluja. Co z kasa wylozona za zakup akcji pod ich falszywe infa i prognozy ? Powinni co do zlotowki plus odsetki oddac kazdemu wartosc akcji za jaka kupowali plus dywidendy.
    A jak nie to pewnie znajdzie sie ktos kto im leb upierdoli, bo za mniejszee kwoty sie robi samosady.
  • Re: pozew zbiorowy.... Autor: ~irecek [193.0.79.*]
    Analityk - pisz: irecek@onet.pl
  • Re: pozew zbiorowy.... Autor: ~Irecek [193.0.79.*]
    raz już skasowali - tak więc przeklejajcie jakby usunięto znowy: w sprawie pozwu zbiorowego: irecek@onet.pl - z podstawowymi informacjami - ile akcji na dzień "starego" Historia spółki jest tworzona.
  • Re: pozew zbiorowy.... Autor: ~klex [89.75.183.*]
    Ja się zdecydowanie przylączę do pozwu, ale z tymi którzy sprawę traktują całościowo, a nie tylko z punku widzenia byłych akcjonariuszy żądających wypłaty uchwalonej dywidendy za 2011. Mam nadzieję, że niedługo będziemy mogli porozmawiac przy okazji przesuniętego ZWZ.
  • Re: pozew zbiorowy.... Autor: ~MAX [89.72.47.*]
    Dokładnie. Jest jeszcze parę dni na działania spółki. Dywidenda to jedno, a całokształt działalności to drugie.
    Też chętnie przyłączę się do pozwu zbiorowego. I chcę przypomnieć, że sprawa cywilna może toczyć się niezależnie od karnej (jeśli będą ku temu podstawy). Nie wiem czy podstawy są, ale już dawno pisałem, że dobrze by było, gdyby całokształtem działalności tych panów (nie tyko tą spółką, bo one wszystkie są ze sobą powiązane w niezłą piramidkę...) powinny się zająć odpowiednie służby - i nie jedynie KNF czy GPW, czy US. Jeśli wszystko jest ok, jedynie się cieszyć. Jeśli okazałoby się, że nie do końca... cóż... nie mnie oceniać.

Jedno jest na razie pewne - to krętacze, a z pewnością co najmniej niechluje. A świadczą o tym notoryczne błędy w raportach.
[x]
PSWCAPITA 0,00% 0,01 2014-04-04 14:52:05
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.