No to fajnie-też mam te akcje od dawna, część od dnia debiutu, część dobierana później w celu obniżenia średniej, która obecnie wynosi z 5,7 zł.Może ta zapomniana spółka zostanie wreszcie zauważona?Dywidenda super.Lwią część zgarnie prezes, ale procent dywidendy piękny.Żeby tak jeszcze płynność była większa...
Dnia 2013-07-10 o godz. 23:09 ~miter napisał(a):
> Prezes mówił w CNBC że wchodzi na rynek główny , czy ktoś z
> Państwa może wie kiedy. Pozdrawiam
Kiedy mówił czy kiedy wchodzi ? ;)
Prawda jest taka, że na rynku głównym trzeba miec kapitalizację ponad 10 mln euro i dobrą płynność.
S4E nie ma ani jednego ani drugiego.
to od lat jest firma zyskowna
ja trzymam od debiutu prawie i dywidenda wyrówna mi lata czekania na zwrot myslę że w latach 2013-2020 będę zarabiał - niestety płynnosć makabrycznie niska - łatwo tylko tanio oddać i drogo kupić
gpw nie grozi kapitalizacja musi wynosić ok 50 mln zł na dziśledwo 18
kurs musiałby być wyższy 3 krotnie - co jest kiedyś możliwe (30 pln - przy sporych zyskach w przyszłosći_) ale free float tylko 900 tys szt i makabryczna płynnosc ostatnio koło 1300 wcześniej 600szt a sporo sesji z zerowym obrotem nie dają nadziei na debiut
dlatego mamy wskażnikową perłę na nc z wskaznikami godnymi gpw ale debiut bez szans powodzenia na dziś.
Koledzy wolę by kurs bez obrotów chodził po cenie 10 - 11 pln i co roku brać 1.70 dywidendy netto 1.35 netto po 5 latach mam 6,5o więcej niz 50% kursu
aktualnego pokażcie mi drugą firmę na new connect z takimi zyskami i wskażnikami?
zobaczycie kurs w piątek 26,07 - 3 dni przed nabyciem prawa do dyw i dzień przed odcięciem
ja trzymam .
Myślę że w piątek to zobaczymy kurs po 10zł nie ma jak wyjść z tej spółki dokupić też nie można bo ktoś ustawia 90 szt akcji na sprzedaż Żenada jak i cała spółka
To nie jest żadna wydmuszka
ma zyski i wskażniki jakich nie ma nikt na gpw
jedynym problemem sa obroty
do piątku trzeba mieć by dostać dywidendę 1,70 brutto.
Dnia 2013-07-24 o godz. 22:28 ~jan napisał(a):
> To nie jest żadna wydmuszka
ma zyski i wskażniki jakich nie
> ma nikt na gpw
jedynym problemem sa obroty
do piątku
> trzeba mieć by dostać dywidendę 1,70 brutto.
Niskie obroty i mało informacji ze spolki, ale niby co mieliby mowic?
To mala spolka, wszystko jest w raportach okresowych.
Do tego:
Wiem o odcięciu dywidendy , tylko co to za akcjonariusze , którzy sprzedają poniżej 4% po jej odcięciu albo ciemna masa to do szkółki a nie na giełdę albo to wydmuszka>Pozdrawiam
Widłowemu zależy chyba bardzo na tym aby spólkę zniszczyć więc nalazy ustawić się na 50gr. on i tak jeszcze zaniży a swoją drogą to zarządzający spółką muszą być strasznie denni
ło matko z córką ... to co niektórzy piszą nawet nie da się czytać, a co dopiero komentować. Widać było, że popyt lekko się zwiększył poi informacji o wysokości dywidendy, a po odcięciu do dnia dzisiejszego spadamy na znikomych obrotach ... (jeśli w ogóle można nazwać to obrotami). Wg mnie 8 zł jest poziomem przy którym warto się ustawiać. Inną sprawą jest ilość akcji wystawiona do 10-11 zł (śmieszna liczba) - jedno zlecenie pozwoli wrócić na poziomy sprzed odcięcia. Tak więc pewna korekta i uspokojenie jest potrzebne, nawet na tak "płynnej" spółce jak S4E.
Co do fundamentów S4E to raporty okresowe mówią wszystko - dla tych mniej ogarniętych proponuję analizę porównawczą.
Reasumując - dla inwestycji średnio i długookresowych S4E jest genialnym rozwiązaniem. Jedyny problem stanowi sposób wejścia w spółkę (dla cierpliwych i odpowiednio manewrujących zleceniami zebranie np. 10-15k akcji nie powinno zając dłużej niż 1 miesiąc, przy większej ilości odpowiednio dłużej, zakładając podbicie kursu max 12 zł - choć uważam, że nawet ta cena to jakieś nieporozumienie).
Ciekawe gdzie jest dno tej spółki na razie tylko spada i spada , od dywidendy nie było ani jednego dnia wzrostu, mało powiedziane ani jednej transakcji wzrostowej po co trzyma się takie spólki na giełdzie , czy to jest spółka dla spekuły w tym złym słowa znaczeniu .Proszę o odpowiedź. pozdrawiam
Sylwek nie słuchaj tych z forum co tu plują dobieraj
it ma najlepszy rok w historii patzr action cdred abc data
s4e ma umowy i dobre pespektywy
tu tylko zarobisz w długim terminie.
nowe umowy podpisują z wyłącznością sprzedaży kolejnych produktów w Polsce i Europie Środ-Wsch. - i to jest ważna informacja, a nie jakieś dziennie kilku procentowe ruchy (spread jest taki a nie inny więc i wahania występują)
Siedzieć na dupsku i obserwować .... jak narazie wszystko idzie w dobrym kierunku
Dziękuję za odpowiedź, dobrze by było żeby istniały jakieś obroty i może zarządzający od czasu do czasu zainteresowali by się promocją spółki bo cena akcji to jakieś nieporozumienie, skoro to dobra spółka.Pozdrawiam
jak zobaczysz wyniki w lutym 2014 za 4 kw 2013 to uwierzysz jakie spółka ma perspektywy.To nie jest dobra firma to firma bardzo dobra.Obroty to jedyny problem.Fakt przez ustawienie k i s mozesz tanio spzredać i drogo kupić.Alew scenariuszu pozytywnym przez np.4 lata przy zachowaniu prawa do dywidendy i powiększaniu skokowym zysku netto firma wyrwie się w końcu z ceny ponizej 10 pln i mam nadzieję że poziomy 15-30 bedą realne.
w latach 2014-2017.Po 10 latach obecnosci na nc i poprawie płynnosci po cenie 30 pln firma moze mieć kapitalizację 50 mln i awans na gpw.Ale to melodia przyszłosci raczej dalekiej.na razie za miesiac odbieramy mega dywidendę i zcekamy na arporty dobry za3kw i najlepszy za 4kw.