• DYWIDENDA -ROZLICZENIE Autor: ~sternik [78.8.154.*]
    Czesc,

powiedzcie mi geniusze ,jak wyglada sytuacja z podtakiem 15% czy ile jest pobierane u zrodla,jakeis dokumnaty do BM trzeba doniesc,chyba nie bo mamy umowe o unikaniu podwojnego opodatkwoania??

jak dywidenda jest liczona wg kursu z dnia odcicia czy dnia wyplaty czy jakos inaczje co zordla to inczej podaja??

• Re: DYWIDENDA -ROZLICZENIE Autor: ~zielak [178.235.225.*]
    ja tez jeszcze nie mam,
  • Re: DYWIDENDA -ROZLICZENIE Autor: ~123 [78.8.157.*]
    tu sa cuda!!

35 % sobie cleratrema wymyslil!

kasa do oddania mnie inetreuje kto BM CZY US!!!!

RONICA 19% W POLSCE 35% CZECHY TOJEST 16%! KASY DO ZWROTU!!

KURS KSIEGOWANIE Z 31 LIPCA PRZEDDZIEN WYPLATY 0,1582ZL za CZK! KURS KSIEGOWANI ZAKUPU Z KREDYT BANKU!!!!

GDZIE JEST ZATEM 16% NADPLATY???

PYTAM PRAWNIKOW ONI PEIRWSZE SLYSZA!!!!
  • Re: DYWIDENDA -ROZLICZENIE Autor: ~autor [84.205.19.*]
    trzeba było słuchać ludzi a nie prostytutek
  • Re: DYWIDENDA -ROZLICZENIE Autor: ~Cheops [78.88.133.*]
    Kolego -123- pisz spokojnie a nie chaotycznie.Pamiętaj że najważniejszy jest spokój,opanowanie i regularny stolec :) :) :).
  • Re: DYWIDENDA -ROZLICZENIE Autor: ~cph [77.66.1.*]
    15 % zabiera Czesi, a reszte przeleja na twoj rachunek,
    BM albo samo scignie dodtakowe 4%, i wplaci netto albo bedziesz musial 2014 wykazac i doplacic roznice.

Ale spoko kolo, niech cie glowa nie boli o dywidende, jak na razie nie wyplacili i moze byc tak ze wcale nie wyplaca, a ty sie martwisz o podatek.
  • Re: DYWIDENDA -ROZLICZENIE Autor: prof_wiatr [83.31.138.*]
    w Molu akcjonariusze czekali ponad 2 miesiące.
    Nie ma co panikować.
  • 4,06 zł za akcję jakiś żart Autor: ~widmo [89.231.2.*]
    miało być 40 koron brutto , co o tym sądzicie?
  • Re: 4,06 zł za akcję jakiś żart Autor: ~PP [188.33.83.*]
    WPLYNELA DYWIDENDA NETTO

4,02 NETTO NA AKCJE COS CHYBA ZA MALO ?

40K X 0,1582/OKOLO/ -- MINUS 35% DAJE 4,06
    ZLODZIEJSTWO !

U WAS TEZ TAK
  • Re: 4,06 zł za akcję jakiś żart Autor: ~cph [77.66.1.*]
    Nie wiem mi w pekao jeszcze nie wplacili. Ale podejrzewam ze sekret tkwi w kursie PLN/CZK. Taki pekao sa ma uczciwe spredy jakies ca.7%. POza tym przez kilka dni mogli sobie pozaglowac kursem.
  • Re: 4,06 zł za akcję jakiś żart Autor: ~tb [80.254.148.*]
    u mnie jest 4,08 zł., ale wygląda na to, że pobrano jakiś mega duży podatek chyba 35%!!!!! macie pomysł jak odzyskać różnicę???
    Zalezy ile masz akcji ile dostales. Wyglada na to zo Czesi wzieli 15 a Vincent dodatkowe 19%. Tak nie powinno byc, wedlug mnie. U mnie wyszlo 4,066. Podateke w PL powino sie zaplacic roznice.
    A zwrot pewnie w PIT bedzie trzeba uwzglednic. Z drugiej strony Vincent troche kasa pozagluje do przyszlego roku, czesc odpusci, widomo. A wiaomo tez ze dziura w budzecie sie nie zamyka, nowe projekty maciezynskie i koscielne . choc to niewiele ale zawsze ziarnko do ziarnka .
  • Re: 4,06 zł za akcję jakiś żart Autor: ~autor [84.205.19.*]
    powtarzam słuchać ludzi a nie prostytutek.
    a najlepiej nikogo nie słuchać tylko ruszyć zje ba ną główką
    Znaczy sie jestes czlowiekiem czy prostytutka, bo nie wiem czy cie sluchac mistrzu
  • Re: DYWIDENDA -ROZLICZENIE Autor: ~w okularach [83.31.250.*]
    dywidendę przelali 4,06 / ak. zł DM PKOBP i 4,07 zł DM PEKAO , polskiego podatku nie pobrali ( 19 % ) , jeszcze będzie sie trzeba samemu rozliczyć z polskim US,
    my nie wiemy jakia jest wysokość tego podatku u żrudła w Czechach, wysłałem e-mail do p. Anny Koper ,,Parkiet,, która 19.07.2013 dokladnie tłumaczyla mechanizm i wysokości, ale jak to się ma do rzeczywistości? musimy niestety to wiedzieć , bo będzie się trzeba rozliczyć z US, w zeznaniu podać kwoty pobranego podatku u żrudła, wykazać stratę jeśli wyższy niż 19% , no i co dalej? kto wie? nas jest 5 osób, i wszyscy dostali takie dywidendy.
  • Re: DYWIDENDA -ROZLICZENIE Autor: ~Jakub [31.2.92.*]
    Ostatnio jak rozmawiałem z krajową informacją podatkową to powiedzieli mi, że ich nie obchodzi to, że w Czechach pobrano większy podatek. W Polsce trzeba zapłacić 19%. Oznaczałoby to, że z tego co nam przelali, mamy JESZCZE zapłacić 19%, a o nadpłata występować w Czechach .... paranoja.
  • Re: DYWIDENDA -ROZLICZENIE Autor: ~cezinak [31.174.43.*]
    Ludzie nie głupiejcie, skoro do tej pory było tak, że dopłacało sie różnice pomiędzy 15% a 19% podatkiem, to teraz mając umowę o unikaniu podwójnego podatku nie zapłacicie nic, tylko trzeba wykazać w picie wysokość podatku 35%.
  • Re: DYWIDENDA -ROZLICZENIE Autor: ~w okularach [83.31.188.*]
    Masz rację , ale problem jest , bo nasz US myśli , że podatek od dywidendy w Czechach jest 15% , i chca jeszcze 4% ( 19%-15% u żrudła ) - natomiast podatek w Czechach można odzyskać ( jego część 35-5% ) poprzez procedure KDPW, dla nas paru drobnych to problem
  • Re: DYWIDENDA -ROZLICZENIE Autor: ~joseph [78.9.147.*]
    Wczytuję się w to ale nic z tego nie rozumiem-każdy pisze co innego a mi nic a nic z tych wyliczeń nie wychodzi. Również dostałem na rachunek dywidende w wysokości 4,07. Jest ktoś w stanie z łaski swojej jasno i klarownie wyjaśnić jak to mniej więcej zostało policzone?z gory dziękuję!
[x]
CEZ 2,53% 226,60 2025-10-20 11:27:12
2025-10-03
Interest Payment Notice
2025-09-16
Interest Payment Notice
2025-09-15
Private Placement Bond Issue
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać