• OFE mogą inwestować bo ... Autor: ~Miś [178.219.119.*]
    nie zostaną zlikwidowane. WIG 20 od razu skoczył na plus z dużego minusa. OFE żyły ostatnie tygodnie w strachu przed likwidacją. Teraz mogą powoli kupować akcje spółek, które prognozują poprawę i maja lepsze wyniki. Nie zdziwiłbym się jakby fundusz BZ WBK wrócił do akcjonariatu na poziom z przed roku 5,05% a inne się dołączyły. Sgr musi w kolejnych miesiącach potwierdzać zwiększenie wydobycia i spełniać obietnice z przekazanych raportów to kurs wróci do poziomów sprzed roku. Ale na wszystko potrzeba czasu zwłaszcza odzyskania zaufania inwestorów.
  • Re: OFE mogą inwestować bo ... Autor: ~Gordon_Geko [83.7.72.*]
    zyczenia,zyczenia, ach zyczenia ....... niczym nie poparte
  • Re: OFE mogą inwestować bo ... Autor: ~Miś [178.219.119.*]
    Pożyjemy, zobaczymy...Życzenia się spełniają. Odezwij się za miesiąc na tym wątku.
  • Re: OFE mogą inwestować bo ... Autor: ~były leszcz [5.174.89.*]
    Misiu..... obyś dotrwał Ty , przez miesiąc he he he

Sa zdecydowanie.lepsze spoleczki dla funda....pozyjemy zobaczymy....
  • Re: OFE mogą inwestować bo ... Autor: ~Gordon_Geko [83.7.72.*]
    misiu nie jeden juz byl taki co na mnie plul i kazal obserwowac

a po ucieciu straty przyzanawal mi racje
    Ja tym różnię się od innych, że ciebie i nikogo innego nie opluwam. Co do obserwacji to nie muszę cię zmuszać ani namawiać, bo wiem, że spółkę śledzisz. Jeśli akcji nie posiadasz to przynajmniej rozważasz ich zakup widząc co się dzieje. Do DT nie należysz choć czasami zaryzykujesz a szukasz spółek o mocnych podstawach. Skoro śledzisz SGR to uważasz pewnie, że te fundamenty właśnie się wylewa pod stabilną konstrukcję i aby zakład zaczął normalnie funkcjonować trzeba jeszcze postawić dach, wewnątrz instalacje itp. Ja uważam, że to wszystko istnieje. Spółka po prostu zaczyna wymieniać wadliwą instalację i wykonuje gruntowny remont. Rezultaty już widać. Wiele surowców odnotowało duże spadki. Teraz gdy SGR zaczyna zwiększać produkcję i sprzedaż, ceny węgla powinny lada moment zacząć rosnąć. A to powinno się przełożyć na większe prognozy w kolejnych kwartałach.
  • Re: OFE mogą inwestować bo ... Autor: ~kaka [80.50.134.*]
    a z jakiej okazji ceny węgla mają niby rosnąć skoro przemysł siada? akurat mam troszkę sgr ale analiza życzeniowa do mnie nie bardzo przemawia...

w Polsce też mają zawalone hałdy węglem... oni też ... i niby jak cena węgla ma rosnąć skoro jest nadpodaż?
  • Re: OFE mogą inwestować bo ... Autor: ~pogromca hossy [195.66.22.*]
    ,,.....uważasz pewnie, że te fundamenty właśnie się wylewa pod stabilną konstrukcję i aby zakład zaczął normalnie funkcjonować trzeba jeszcze postawić dach, wewnątrz instalacje itp. Ja uważam, że to wszystko istnieje. Spółka po prostu zaczyna wymieniać wadliwą instalację i wykonuje gruntowny remont.

Mam nadzieje ze mowisz o budowie nowego II zakladu do odzysku wegla ( + jeszcze 2 wsumie cztery jak obiecali )
    Bo nie wiem co remontowac w zakladzie ( pierwszym ) ktory zosal postawiony od podstaw gdzie tam masz wadliwa instalacje jaki gruntowny remont
    o czym ty piszesz
    Zaklad normalnie funkcjonuje byl watek ( moj ) o jego rejestracji
    Rece opadaja
  • do Misia Autor: ~michał [77.253.58.*]
    Drogi Misiu, Ty chyba nie wiesz z kim zadzierasz pisząc o płomyku nadziei dla spółki.
    No to teraz juz wiesz ... poczekaj chwilke a dołączy ten trzeci ...
    Namierzą, wytropią, zbesztają, odbiorą ostatni promil nadziei
    Jednym slowem chłopie, już p Tobie
    tu przeciez nie wolno nawet myslec poztywnie

Nie wiedziałeś ?
  • Re: brak perspektyw- rozwiązanie sp bardzo możliwe Autor: ~xyz [31.174.9.*]
    Uciekać póki jest po 1 zeta, za miesiąc będzie po 35- 40 gr.
  • Re: OFE mogą inwestować bo ... Autor: ~były leszcz [46.215.79.*]
    No Misiek jak tam inwestycja e SGr....
    Poniżej zeta spada jak masz tysiąc złotych tomasz aż ,1 k akcji
    potęga chłopie ze ah....
    Jak już lubisz węgiel masz jeszcze inne spółki godne inwestycji także moja rada zastanow się dwa razy by potem nie pluc na perłe.....
    A tak na poważnie to SGr nie jest w stanie na bieżąco obsłużyć swoich kosztów a gdzie dale
    j.....
    Hejek
    pogadamy za miesiąc. 27 lipca zerknij na notowania i wpisz ile wynosi kurs. Bez odbioru.
  • Re: OFE mogą inwestować bo ... Autor: ~abc do misia [188.33.145.*]
    Mając taki nick to widać, że masz zaburzenia ze świadomości i realnym światem. Pewnie rodzicom jest przykro, że mają takie dziecko, ale za błędy rodzicielskie trzeba płacić.
  • Re: OFE mogą inwestować bo ... Autor: ~maklerom mowie NIE [95.41.45.*]
    zostałem na mowiony na tą społkę przez maklera w banku i to jeszcze aby było mało znajomego maklera straciłem duzą sumkę i nie sadze abym ja kiedys odzyskał, a spoleczka którą chciałem zakupic tego dnia co Sado dzis szybuje daleko daleko...

a co do Misia to cena z 27 lipca 2012 to 3.33 zł chcesz powiedziec ze tyle bedzie wynosic za miesac czy moze 0.33??? :) pozdrawiam
  • Re: OFE mogą inwestować bo ... Autor: ~Miś [188.33.145.*]
    Oczywiście, że 0,33 zł
  • Re: OFE mogą inwestować bo ... Autor: ~Miś [188.33.145.*]
    jak może kosztować 3,33 skoro już myśleli nad rozwiązaniem spółki? wprowadzili ją na giełdę aby bank i inni mogli zarobić,
  • Re: OFE mogą inwestować bo ... Autor: ~kaka [80.50.134.*]
    no przecież po to wprowadza się spółki na giełdę ... żeby zarobić, a nie po to żeby inni zarobili ... to przecież oczywista oczywistość - nie rozumiem rozgoryczenia
  • Re: OFE mogą inwestować bo ... Autor: ~januszek [87.101.35.*]
    I mimo Waszych zaklęć , przeklęć od 2-uch tygodni nie chce spaść poniżej zeta , co spadnie zaraz zbierają i ustawia się nowa kolejka , by to nie było jak z Global Energy . Jedna dupiasta informacja ,że może uruchomią kiedyś ponownie kopalnie i będziecie się zabijać o akcje przy okazji wychwalać co to za zaje....sta firma i jakie zyski z kupna akcji będą .To tak na marginesie - tam również na forach pluli ile wlezie , dziś ci sami stoją w kolejce PKC
  • Re: OFE mogą inwestować bo ... Autor: ~precz z debilami [164.127.31.*]
    tak tak pewnie ci co mają petrola, bioton, coalenerg, idm, skotan i wiele innych a do nich napewno nalęzy sado ci wszyscy wychwalają swoje spółki i ich kursy. ci co zarabiają to pewniaki np, police, bogdanka banki ale do nich nie należy sado, bo w sado rozważali rozwiązanie spółki co świadczy, że z miesiąca na miesiąc firma może zniknąc. brak kontraktów i perspektyw. Ukraina to nie polska ze prąd z węgla, tona brunatnego 100 zł a u nas?
[x]
SADOVAYA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.