Dywidenda wpadnie ale mnie denerwuje że goście ze szczytów władzy tej spółki tak dziadują chcąc te akcje kupić jak najtaniej . Ciągle przecież kupują a ceny podnieść nie chcą . Ja do pewnego stopnia to rozumiem ale mogliby się streszczać bo już mnie denerwuje ten absurdalnie niski kurs tej spółki . To jest tylko moje zdanie .
Nikt nie chce kupować drogo jak może taniej,obroty są minimalne o ile nie przypomni sobie ktoś ze spółki.Tak więc nikt nie kupuje.Nowa działalność nie przynosi zysku,cojest trochę rozczarowujące /z raportu wynika że nawet dla władz/ prawie zawsze początki są trudniejsze niż to sie wydaje,dywidenda zaskakujaco wysoka ,ale to trchę za mało dla rozruszania kursu potrzebne są większe przychody i zysk.Mam spólkę od 6 lat /wystawiłem ponad21000 po47zł/ mam jednak wrażenie że wpadła ostatnimi laty w delikatny dryf,nie dokupuję bo oprócz wzrostu zadłużenia niczym ostatnio nie imponuje,mam nadzieję że nie dokona jakiegoś głupiego przejęcia /vide nisławna odlewnia/.Ciekawe jak wypadni2 kwartał kurs zł sprzyja .
Wyniki słabawe,kurs dość mocny dokupują duzi prywatni inwestorzy,ale mnie zainspirował wiceprezes który dotychczas nie był aktywny a podobno to człowiek solidny i wiarygodny nie sądzę by kupował bez sensu nawet te marne 225 akcji.Ciekawe.
Przecież tu ciągle kupuje akcje podmiot powiązany ze spółką oczywiście wiadomo kto to jest bo wystarczy sprawdzić ich stan posiadania i wszystko jasne kto kupuje choć nie wyrażają zgody na publikację danych osobowych . Szacunek jeśli masz taki pakiet akcji . Dziwię się tylko że pko tfi nie próbuje podnieść ceny akcji żeby zainteresować rynek tą spółką . Czyżby nie zależało im na wzroście kursu ?
Pniemy się ciężko bo ciężko ale jednak na północ . Zastanawiam się nad fenomenem tej giełdy . Ludzie kupują jakieś dziwne spółki a nie dostrzegają spółki która ma niewiele akcji i w dodatku jest rentowna no i wypłacają dywidendy co roku . Wszystko jest a my nie możemy wspiąć się chociaż do wartości księgowej . :/