Warszawa, 14.06.2013 (ISBnews) - CEZ, Famur i Sygnity - to według analityków Biura Maklerskiego Espirito Santo Investment Bank (BESI) najbardziej obiecujące spółki, w których akcje warto inwestować, poszukując najlepszych zysków w III kw. 2013 roku. Z kolei Gentin Noble Bank i GPW wskazywane są jako kandydaci do redukowania zaangażowania, z rekomendacją "sprzedaj", wynika z raportu BESI Silver Bullets na III kw. 2013 r.
W sektorze energetycznym zespół BESI podtrzymał rekomendację "kupuj" dla CEZ, spodziewając się "solidnej" dywidendy w czerwcu. Według analityków, stopa dywidendy może wynieść 7,3%, a akcje spółki są wyceniane z bardzo rozsądnym mnożnikiem w porównaniu z konkurentami zarówno z regionu jak i Europy Zachodniej, biorąc pod uwagę jakość aktywów CEZ-u oraz generację gotówki.
oj drobny inwestorze(czytaj drobnica)-jesteś zdenerwowany.
misiu może jutro pozwoli ci opuścić titanika ale nie wiem nie wiem . z rana będzie popiardywać-lepiej nie patrz-masakra!!!.
Proposed dividend from 2012 profit is CZK 40 per share. Proposed payment date is August 1, 2013. The proposal needs to be approved by General Meeting on June 19.
Kind regards
Dana Fuková
Investor Relations
ČEZ, a.s.
Duhová 2/1444, 140 53 Praha 4
phone: +420 211 042 514
mobile: +420 608 373 904
dana.fukova@cez.cz
CO ZNACZA ZE 19 WALNE CZYLI 2 DNI NA NIM TERMIN PODEJRZEM,ZE Z RACJI NA TE 3 DNI ODCIECIE NASTPI 20-25 CZERWCA A WYPLATA 1 SIEPRNIA Z KURSEM Z 31 LIPCA!!
KURSEM CZK DO ZLOTEGO! WG KURSU KSIEGOWNIA Z KREDYT BANKU!!!
o tym tzreba bedzie sie dowiedziec!
sytuacja moze byc cieawa ponad 69% maja Czesi,a powodz im narobila bigosu,wiec beda chili szybko kase zalatwic a Cez jako jedna z 10 najwiekszych firm w europie i najwieksza w czechach bedzie dojona tak jak KGHM!!
takie rzeczy to dzieciaczki dawno wiedzą i jakoś nic z tego nie wynikło=i tu macie problem jednodniowwi hazardziści.liczyliście na łatwo lekko i przyjemnie a tu pipa.
Drogi misiu!!
doprowadzsz mnie do extazy.
Od 16 lat nie miałem takiej uciechy misiu.Uparłeś się misiu aby taniej mi sprzedawać i drożej odkupywać, no brafo brafo misiu i co dzień to samo.
Ale widzisz drogi misiu a raczej święty mikołaju misiu nauczyłem się pasować.
I więcej tego nie powtórzę bo mógłbyś mnie drogi misiu wydymać, a to zwykle ja dymam misia.
Dlatego drogi misiu proszę pocałuj mnie w pachnącą piwonię.
Serdeczne pozdrowienia!!
autor-bardzo dobry zawodnik z którym przegrałeś misiu 4:1