Przyglądam się spółce od dłuższego czasu . Spółka sporo oberwała na zawirowaniach na rynku budowlanym ( wszak dla tej branży głównie organizuje programy lojalnościowe i promocje)
Co ważne pomimo trudności ten i poprzedni rok na plusie. Stan gotówki w kasie ponad 1 ml z złotych co stanowi blisko 60 % obecnej kapitalizacji.
Gdyby nie strata na sprzedanej spółce, zysk w tym roku ( IV kwartał kończy rok w tej spółce)
byłby lepszy niż w roku poprzednim .
Przychody także stopniowo rosną. Myślę że spółka ma najgorsze za sobą. Obecnie to czas na powolne akumulowanie akcji zwłaszcza że obecna wycena jest atrakcyjna biorąc pod uwagę podstawowe wskaźniki i stan gotówki.
Firma ma stałych i uznanych klientów lafarge, berker, Classen. Isover. Odbicie na rynku reklamy planowane na przyszły rok + odbicie w budownictwie w latach 2014/15 na pewno wpłyną pozytywnie na spółkę i jej wyniki.
Ja powoli akumuluję, myślę że w perspektywie minimum rok to może być dobra inwestycje.
Minusem dużym jest oczywiście słaba płynność i kontakt z inwestorami.
Co sądzicie o spółce,?
No niby tak, ale to ciągłe tworzenie spółek to mi się nie podoba, zwłaszcza że potem one przynoszą straty. Czy to nie wyciąganie kasy tylnymi drzwiami?
Na forum cicho. Prezesi spółki też niezbyt często okraszają nas informacjami a przydałoby się trochę rozruszać kurs, za długo już trwa ta stagnacja. Panie Prezesie drobni akcjonariusze chcą pozytywnych informacji które wyciągną kurs z obecnego marazmu. Przecież i Panu powinno zależeć na wyższym kursie bo to przekłada się na wyższą wycenę spółki.
Może Prezes zacznie sam skupować akcje - to też byłoby pozytywne info dla rynku. Zgadzam się, Rzeczywiście jest trochę za mało informacji o działalności spółki (no chyba że nie mają czym sie chwalic) - a szkoda bo spółka ciekawa a branza rozwojowa.
no wszystko ok tylko jak kupic akcje jak ich prawie niema i jak to potem sprzedać choć kapitalizacja ,ilość akcji i ff całkiem całkiem ale trzeba na dłużej to kupować
Kupić się da tylko nie w tych cenach. Jak ktoś siedział w spółce to od dawna i od ceny 2-3zł. Dlatego nie ma po co sprzedawać poniżej tej ceny szczególnie, że w spółce jest dobrze, działa od wielu lat na rynku, zyski są, gotówka jest.