kluczem jest status akcjii uprzewilejowanych.wg mnie mzyki beda tego bronic jak niepodleglosci.ale sa przyklady spolek gdzie ich prezesi to zniesli-rybne seko czy motoryzacyjny groclin.mowilem tobie o tym ostatnim swego czau-wzrosl ok.70 pr.w kilka tygodni.jesli niemcy z kabel-technik go uporzadkuja pojdzie w slady amiki/pozdro
Kris - pochwalę się , na Rafako i Mostku W-wa zwaliła się do mnie MEGA kasa. Orzeł Biały w okolicach 11zł namawiałem kilka dni temu-po 14 zł już. Kruszwica zobacz. Powróciłem do Biprometu po 5,20 -5,30 zł. Cieszy mnie dynamiczna postawa Pionieera na Yawalu. Dziwi mnie , że dotychczas nie mieli członka w Radzie Nadz. OJ dzieje się i sytuacja coraz bardziej ciekawa.
brawo icm.ja z kolei dobralem b.duzo relpola po 6.2 i juz prawie zlotowke wyzej a proponowana dywidenda na akcje 37 gr a rok temu 20 gr.perelek jest duzo ja bralem po dolkach m.in.hutmen.bakalland.nowa gale i arctic paper-prozno ich szukac na forach i b.dobrze i dziekuje wszystkim za 1000 sz otmuchowa po 9.3 wg mnie moze to byc na long term drugi wawel/pozdro
w Relpola też wszedłem ale kilka dni temu po 6,60-6,70.Wielkośc dywidendy jeszcz nie ustalona. Na MOju kurs wymiany z Kużnią Osowiec 2,50 zł ( tu musi dojśc po walnym w sprawie połączenia.)
o spolkach okologorniczych szkoda gadac-fasing.kopex.nwr czy sadovaya-tragedia.jesli mam tobie cos polecic to przyjrzyj soe dga i ostatni komunikat.ja tam sie niedlugo zaczaje
Jeżeli ktoś zamierza jechac na walne to jutro jest ostatni dzień rejestracji swoich akcji na WZA. Od czwartku na gpw FF zmniejszy się drastycznie do dnia uwolnienie akcji po walnym.
według nowych przepisów akcje na walne Yawalu trzeba mieć na 16 dni przed WZA , czyli dzisiaj 12 czerwca. Od jutra można je nawet sprzedać i sie uczestniczy w walnym. W poprzednim newsie żle to opisałem
Bardzo się mylisz ..... z ilością i wpuszczeniem. 3 dni przed walnym będą listy akcjonariuszy w siedzibie firmy.Mozna je uzyskać także elektronicznie na zapytanie.
Kęty polecam wykres .............spółkę też. Pod rządami Mzykolstwa Kęty chodziłyby z pewnością po 30-35 zł. Traktowanie współakcjonariuszy w Kętach nie do pomyślenia dla mzykolstwa .Dzielić się z tymi co dali kasę ? Prędzej śmierć niż to.
dlatego jedynym obrońcom mniejszch inwestorów jest Pionier, bez niego Bzyki wypiją nam krew i puszczą z torbami - pomagajmy wiec Pionierowi by nie ulegał on Mzykolom.
Zapomnieli o Patrowiczu dlaczegoA gdzie Mariusz Patrowicz jest wsród 100 najbogatszych gdzieś na 50 miejscu Nie wiem dlaczego go nie umieścili Przecież akcje jakie ma Patrowicz na gpw każdy widzi Kupił Polonia Warszawa
mzykole tez pewnie za kilka lat bedą należeli do 100-tki majbogatszych polaków - kto wie czy juz teraz nie są, ten yawal jest wart pewnie ze 70 milionów a Paged duzo, dużo wiecej
Pakiet Pagedu 20-21 mln , Final 50 -60 ml + technologie + rynki zbytu, A w wezwaniu dają 15 mln za połowę akcji spółki .Ponad 70 mln zebrali w 2007 z emisji akcji po 35 zł !!!!!
To co pisał Tomasz wygląda na prawdopodobny scenariusz.
Wszystko jest umocowane prawnie.
Zakładam że układ będzie chciał skupić pozostałą część akcji z rynku (choć niekoniecznie) bo na wezwanie mało kto odpowie. I tu jest szansa że popyt się uaktywni.
Jak Pionier uzasadni tak wielką wtopę?
Po 15 lipca wodospad... ale to takie moje gdybanie.
Dnia 2013-06-16 o godz. 17:54 ~Trafić napisał(a):
>
Zapomnieli o Patrowiczu dlaczegoA gdzie Mariusz Patrowicz
> jest wsród 100 najbogatszych gdzieś na 50 miejscu Nie wiem
> dlaczego go nie umieścili Przecież akcje jakie ma Patrowicz
> na gpw każdy widzi Kupił Polonia Warszawa