• Dobra rada dla pana Prezesa Autor: ~dobra rada [31.133.7.*]
    Mam dla pana prezesa dobra rade, warto by ja wzial do serca, bo przyszlosc Digate, pomimo glosow naganiaczy, maluje się w ciemnych barwach. Nie wiem czy rada ta jest potrzebna już dzisaj, ale wydaje się, ze w każdej chwili może być.

Panie Prezesie, członkowie zarządu odpowiadają za niezgłoszenie wniosku o upadłość spółki. Co więcej kara jaką może ponieść taka osoba to grzywna, ograniczenie wolności (do 12 miesięcy) a nawet pozbawienie wolności do roku czasu.

Proszę ustalić, kiedy upłynął przewidziany w przepisach termin dwóch tygodni od dnia powstania stanu niewykonywania przez spółkę jej zobowiązań lub ujawnienia faktu, że majątek spółki nie wystarcza na zaspokojenie długów wobec wierzycieli ( a może to już? A może wkrótce, proszę sprawdzić).

Jest to o tyle ważne, ponieważ czas popełnienia omawianego przestępstwa rozpoczyna się pierwszego dnia po upływie terminu od powstania warunków uzasadniających, według przepisów, upadłość spółki, a kończy z chwilą złożenia przez zobowiązanego wniosku o ogłoszenie upadłości spółki, ustania warunków uzasadniających upadłość spółki bądź utraty przez sprawcę statusu osoby zobowiązanej do zgłoszenia takiego wniosku.

• Re: Dobra rada dla pana Prezesa Autor: ~blee [178.183.162.*]
    Minął już rok od czasu sprzedaży majątku za niezabezpieczone obligacje spółki Global. W przypadku niewywiązywania się tejże spółki ze spłaty odsetek, zarząd powinien podjąć stosowne kroki. Czy podjął? Jeśli nie, jest to ewidentne działanie na szkodę spółki i jej akcjonariuszy.
    To samo dotyczy braku podania do publicznej wiadomości faktu sprzedaży akcji własnych spółki przez komornika. A informacja taka widnieje w sprawozdaniu z badania spółki przez biegłego rewidenta. Ktoś widział jakąś informację na ten temat w raporcie?
  • Re: Dobra rada dla pana Prezesa Autor: ~Flu [95.49.206.*]
    Kolego, a gdzie w raporcie jest ta informacja?
    Możesz podać na której stronie znajdę ten zapis o sprzedaży akcji przez komornika?
    www.newconnect.pl/index.php?page=get_ebi_file&id=44318

Str 11 i 13 sprawozdania biegłego rewidenta na końcu raportu (rozdziały F.III.2 i F.III.8).
  • Re: Dobra rada dla pana Prezesa Autor: ~Julian [37.31.16.*]
    Z tego zapisu nie wynika że zostały sprzedane akcje własne. Wynika, że było zajęcie komornika na określoną kwotę.
    W punkcie F.III.2 masz wyraźnie napisane że do końca 2012 r. część akcji własnych spółki została sprzedana. Szkoda, że zapomnieli o tym poinformować akcjonariuszy.
  • Re: Dobra rada dla pana Prezesa Autor: ~Flu [95.49.206.*]
    Dzięki, to co przeczytałem jeszcze bardziej mnie zmroziło. Co inwestycja to strata.
  • Re: Dobra rada dla pana Prezesa Autor: ~wiatrak [178.159.173.*]
    Zalecam baczną obserwację CITY INTERACTIVE.
    zaraz odjazd :)
  • Re: Dobra rada dla pana Prezesa Autor: ~olo [140.101.16.*]
    Niezle wyceniaja przejete firmy :) znacznie powyzej rozsadnej wartosci - wynika to z faktu ze placili akcjami wlasnymi o nominalne 50 gr, a realnej wartosci nie wiekszej niz 10 gr.. W przyszlosci mozna spodziewac sie odpisow [kolejnych strat] zwiazanych z tymi tranzakcjami.
  • Re: Dobra rada dla pana Prezesa Autor: ~xxx [89.229.82.*]
    Witam, dawno nie zaglądałem na forum Digate, ale widzę, że spółka powoli zmierza do bankructwa, radzę zajrzeć na proponowane przez spółkę uchwały najbliższe walne, bo takiego bezczelnego dymania drobnych ostatnio nie widziałem, proponuję też zaskarżyć wszystkie uchwały w wpisem do protokołu w szczególności Tomasz Bartek, który wyprowadził majątek ze spółki, dając w zamian śmieciowe obligacje na 14 mln, najlepiej zgłosić się po pomoc prawną do SII
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.185.53.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
DIGATE -14,29% 0,01 2014-07-01 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.