a to
masz racje, co akcjami, GPW czeka na uzupełnienie raportu o informacje od niezlaeznej kancelarii odnośnie wypłaty dywidendy. pytanie czy spółka dostała pismo od gpw o uzupełnieniu i co zrobi rudy?
czy zdaży z zarejesrtowaniem akcji do 13 czerwca aby wzieły udział w wypłacie dywidendy, czy powie sorry i będzie miał wszystkich w dupie i powie sorry gpw mi pzreszkodziła , ja chciałem....kto na tym ucierpi? mi amli z akcjami.
ponizej info od gpw:
Szanowny Panie,
Giełda uznała, że informacje przekazane przez Spółkę w formie raportu bieżącego nie wypełniają dyspozycji Uchwały Zarządu Giełdy w sprawie zawieszenia notowań PSW CAPITAL SA.
Z ww. powodu akcje Spółki nadal pozostają zawieszone.
Zgodnie z regulacjami alternatywnego systemu obrotu, w przypadku nie wykonywania lub nienależytego wykonywania obowiązków informacyjnych Giełda może: nałożyć karę pieniężną na emitenta w wysokości do 50 tys. zł, zawiesić obrót, wykluczyć akcje z obrotu na NewConnect.
Informacje dotyczące działań Organizatora Obrotu podawane będą do publicznej wiadomości w formie uchwał (ewentualnie komunikatów) Zarządu Giełdy.
Z poważaniem,
Dział Rynku Kasowego
Zespół Emitentów / Pion Operacyjny
Giełda Papierów Wartościowych w Warszawie SA ul. Książęca 4, 00-498 Warszawa
Akcje nowej emisji są zarejestrowane przez sąd i ich udział w wypłacie dywidendy nie ma nic wspólnego z dopuszczeniem ich lub nie do obrotu. Są cały czas zarejestrowane jako NE i spokojnie można wypłacać na nie dywidendę.
Na jakiej zasadzie KDPW będzie rozdysponowywać pieniądze przekazane na dywidendę jeżeli nie będzie dysponowała informacją kto posiada akcje serii Ł? Pytam z lenistwa, nie chce mi się sięgać do regulaminów, choć nie pamiętam czy w ogóle regulamin przewiduje sytuację dywidendy na akcje nie zarejestrowane w KDPW. A może odbywa się to poza regulacja KDPW co do danej serii?
Ciekawa byłaby odpowiedź osoby, która ma rachunek w ING i BRE a jeszcze lepiej gościa, który ma rachunki w PKO BP, ING i PEKAO (chyba zajmuje się tym zawodowo bo po co mu aż 3 rachunki?).
Jeszcze powinny wypowiedzieć się osoby, które mają rachunki w BGŻ, XTB, BDM, KBC (teraz chyba BZWBK), Millenium i BOŚ i zapisały się na akcje tej nieszczęsnej serii.
Sorki jakieś bzdury piszę, bo przecież jakiś gość co sądu rejestrowego na oczy nie widział twierdzi, że nikt się nie zapisał. Jeżeli to nieprawda to chyba powinieneś napisać do KNF-u, że to informacja jest nieprawdziwa http://www.newconnect.pl/index.php?page=1045&ph_main_content_start=show&ncc_index=PCA&id=33860&id_tr=1
Jestem w stanie wiele rzeczy zrozumieć, ale jednego nie moge pojąć, jak mozna było sie zapisać na tą emisję, skoro na rynku mozna było łykać dużo taniej, czy to jakaś forma chęci wsparcia wybryków rudzielca? Fakt, ze ryży ma naszywkę PSW Capital na swym kombinezonie "rajdowca" powinien was cieszyć - sponsorzy :-)
Czekamy na odwieszenie i nie jęczymy, wprowadzenie akcji serii Ł do obrotu już wkrótce.
Każdy w życiu kieruje się pewnymi zasadami. Jeżeli mam akcje jakiejś spółki, która robi emisję - wydawałoby się, że w słusznej sprawie, to zawsze realizuję prawo i biorę przynajmniej część akcji. Przypomnę, że wtedy - czyli ponad rok temu - sytuacja z kursem była zupełnie inna niż dzisiaj, również nikt nie przewidywał takiego rozwoju wypadków. Ponieważ w tamtym czasie miałem tego badziewia naprawdę dużo to wziąłem tylko symbolicznie 3000 szt. ale wziąłem.
Jest w tym wszystkim oprócz faktu, że prawdopodobnie wdupiłem te 2400 bezpowrotnie, pewien czynnik , który akurat w takim rozwoju wypadków jak mamy w tej chwili i biorąc pod uwagę to co zamierzam zrobić działa zdecydowanie na moją korzyść, stając się dodatkowym argumentem i potwierdzeniem całego wniosku.
Każdy ma jakieś zasady, np niektórzy nigdy nie pierdzą przy laniu, ale wszystko byłoby ok, gdybys przeznaczył te pieniądze na cel dobroczynny, chyba, że tak właśnie zrobiłeś, bo takie hobby jak ma pietia to sporo kosztuje i facet wymaga wsparcia, a trzeba inwestować w młodzież :-)
Z jakiego rachunku maklerskiego korzystacie ? Ja z emaklera w mBanku ale tam mam prowizję 0,39%. Kosmos. Dziś sprawdziłem http://moneyinfo.com.pl/ranking-rachunkow-maklerskich/ i jest to jedna z wyższych. Ma ktoś może rachunek w tym DB ?
Olo też się dałem wrobić w tą dyskusję a gość na chyba każdej spółce pod różnymi nickami zadaje to pytanie z linkiem i chyba chodzi o to żeby ten link klikali a nie o odpowiedzi :)