Mam wrażenie że nasi sąsiedzi maja już 20%, a jeśli tak, staną z kupowaniem i może spadnie cena poniżej 70. Dlatego czekam z zakupem, a jestem tu od 2 lat.
moim zdaniem zatrzymaja sie przy 20% i wtedy kurs siadzie, a na razie pod koniec dnia kupuja, po cena abstrakcyjnych, ale dla nich to i tak usrednianie bo wchodzili po 30
Sądzimy że obrzezany kacap dał w łape panu DT z Sopotu oraz temu panu Aferałowi co to ma dwa imiona i który mówił że pierwszy milion to trzeba ukraść a drugi i trzeci z resztą też , ale oni wzieli w łape bo to są sprzedajne gnoje ale nic nie załatwili panu kacapowi bo są za ciency w uszach .
Z jakiego rachunku maklerskiego korzystacie ? Jakie macie prowizje ?Ja z emaklera w mBanku ale tam mam prowizję 0,39%. Kosmos. Dziś sprawdziłem http://moneyinfo.com.pl/ranking-rachunkow-maklerskich/ i jest to jedna z najwyższych. Ma ktoś może rachunek w tym DeutscheBanku co mają 0,19% ?
Moim zdaniem to ściema . Jak Żyd Kantor nie zrealizuje wytycznych Putina to skończy jak Bieriezowski a w najlepszych przypadku jak Chodorkowski ( 10-15 lat pracy w łagrach )
Ruskim się pali pod ogonem bo ceny gazu maleją między innymi przez gaz łupkowy w USA . Putin liczy że nasze głupki z PO zrezygnują z poszukiwań gazu łupkowego w Polsce i jak widać nie myli sie . Czekam aż się wycofa Chevron a Donald Nic Nie Mogę Tusk powie że to wina PiSu i osobiście Kaczyńskiego .
Co Kaczyński potrafi chyba każdy widział, gdy był premierem, a do tego miał wsparcie brata - prezydenta. W szczycie światowej i polskiej prosperity gospodarczej w Polsce była inflacja, wysokie ceny żywności i zapaść w przemyśle. W okresie tej superprosperity nie był zdolny nawet raz zwaloryzować rent i emerytur, a dla kontrastu Donald Tusk rewaloryzuje te świadczenia corocznie pomimo potężnego kryzysu, czego nie robi żadne państwo UE, ani świata, a wręcz świadczenia są obniżane. Kaczyński to zagłada i krach giełdy, bo giełda potrzebuje wolności, a tenże zna tylko ograniczenia i izolacje. Jedynie kler mógłby na nim zyskać, jak już widzieliśmy. Jakby był dobrym premierem byłby nim do dziś, ale mimo wsparcia brata i kleru sromotnie przegrał i to w czasie prosperity! Nie nadaje się do niczego poza wyrównywaniem swoich kompleksów niższości dosłownie i w przenośni. Zagrożenie dla GA jest nie ze strony Acronu, Kantora, Putina itp.. to wierutne bzdury, ale ze strony OFE, które mogą zostać zlikwidowane, albowiem prowadzą wg rządu politykę neokolonialną, drenując finanse, a prawie nic nie dając za to. To jest realne zagrożenie, bo likwidacja OFE, to koniec GA, wtedy trzeba będzie prosić Acron by zechciał firmę kupić za bezcen. Nad tą kwestią należy się zastanowić, a nie podniecać się takim zabytkiem muzealnym jak Kaczyński, który wielce negatywną rolę już był łaskaw odegrać, z wiadomym skutkiem.
Forum bankiera dziękuje za tak ważny i cenny głos pochodzacy z samej Kancelarii Propagandy Sukcesu im. Donalda Nic Nie Mogę Tuska ksywa Stary Bąk . Słuszną linie ma nasza władza !!
Dnia 2013-06-10 o godz. 13:24 ~hemoroydman napisał(a):
> Morgan jesteś przy.... ny jak kret łopatą.
Typowy
> platformiany przychlast .
Oto reakcja osobnika urodzonego między 1986 a 1993. Ta nacja urodzona w okresie ekspozycji promieniowania jonizującego po erupcji Czarnobyla i głodu proteinowego odznacza się tym, że absolutnie nie potrafi logicznie myśleć, a zamiast tego posiada zgubny dla niej przerost emocjonalny. Dowód j.w
Co do istoty: nacja ta nie pamięta pożałowania godnych działań Kaczyńskiego, który najpierw został powołany do rządzenia przez wiekowe dewotki mobilizowane przez Radio Rydzyka oraz obietnice i pseudoreligijne grożby głoszone w kościołach, a potem wskutek narastających ciężkich warunków życia władza ta przez te same osoby została zmieciona, a stan ten trwa do dzisiaj.
Młodzież urodzona przed wskazanymi wyżej datami prowadziła w sieci różne akcje p/w wyborowi Kaczńskiego. Między innymi była akcja "schowaj babci dowód" Osoby te w blisko 100% zajmują dzisiaj identyczne stanowisko co wówczas. Morgan niezwykle trafnie ocenił sytuację pisząc, że Kaczyński pomimo wsparcia brata-prezydenta, ograniczenia wolności, rozbudowanej agenturze, wybory przegrał, pomimo, że kilka lat rządził w warunkach doskonałej prosperity gospodarczej. Aż strach pomyśleć co by było, gdyby wypadło mu rządzić w warunkach niespotykanego w historii kryzysu światowego, a trzeba wiedzieć, że był skłócony ze wszystkimi naokoło i na wsparcie UE nie miał szans liczyć. Na prawicy mamy D.Tuska i powstającą nową prawicę, ale Pan Kaczyński to już zużyty rupieć historyczny bez żadnych szans na ponowne wejście do tej samej rzeki.
To prawda, zagrożenie dla GA jest w dążeniu ministra Rostowskiego do ograniczenia lub usunięcia OFE. Ale do OFE należało wcale nie wchodzić, a nie teraz próbować wychodzić z tego systemu. W USA OFEE nie dało rady się zagnieździć, ale w Europie już nie Wielkim zwolennikiem OFE był b. prezydent USA G.W. Bush, lecz Amerykanie nie przyjęli tego systemu. Natomiast Kaczyński, który rzekomo miał bronić suwerenności Polski i był premierem w tym czasie, nawet nie tknął tego systemu, mimo że ewidentnie stanowi on formę współczesnego kolonializmu. Gwoli sprawiedliwości OFE powstały wcześniej, ale za Kaczyńskiego system zyskał moc sprawczą. Kaczyński będąc skłócony ze wszystkimi gotowy był na wszelkie wyrzeczenia na rzecz prezydenta USA, dlatego system ten popierał, a teraz jest on przyczyną rosnącego długu publicznego, a w razie rezygnacji z niego cena GA i innych podmiotów osiągnie 30% obecnej wartości. Wtedy Acron może łatwo przejąć GA, ale nie będzie to już S.A. To jest zasadniczy problem, a nie majaczenia o Putinie, Kantorze, Chodorkowskim itp. czy gazie łupkowym. Przyznam, że nie widzę wyjścia z tego klinczu, bo biznesmeni z OFE są nieubłagani. Może znajomości premiera w UE pozwolą na jakiś rozsądny kompromis, ale ogólnie nie wygląda to pozytywnie.
Dnia 2013-06-10 o godz. 17:34 ~Etryk napisał(a):
> To prawda, zagrożenie dla GA jest w dążeniu ministra
> Rostowskiego do ograniczenia lub usunięcia OFE. Ale do OFE
> należało wcale nie wchodzić, a nie teraz próbować wychodzić
> z tego systemu. W USA OFEE nie dało rady się zagnieździć,
> ale w Europie już nie Wielkim zwolennikiem OFE był b.
> prezydent USA G.W. Bush, lecz Amerykanie nie przyjęli tego
> systemu. Natomiast Kaczyński, który rzekomo miał bronić
> suwerenności Polski i był premierem w tym czasie, nawet nie
> tknął tego systemu, mimo że ewidentnie stanowi on formę
> współczesnego kolonializmu. Gwoli sprawiedliwości OFE
> powstały wcześniej, ale za Kaczyńskiego system zyskał moc
> sprawczą. Kaczyński będąc skłócony ze wszystkimi gotowy był
> na wszelkie wyrzeczenia na rzecz prezydenta USA, dlatego
> system ten popierał, a teraz jest on przyczyną rosnącego
> długu publicznego, a w razie rezygnacji z niego cena GA i
> innych podmiotów osiągnie 30% obecnej wartości. Wtedy Acron
> może łatwo przejąć GA, ale nie będzie to już S.A. To jest
> zasadniczy problem, a nie majaczenia o Putinie, Kantorze,
> Chodorkowskim itp. czy gazie łupkowym. Przyznam, że nie
> widzę wyjścia z tego klinczu, bo biznesmeni z OFE są
> nieubłagani. Może znajomości premiera w UE pozwolą na jakiś
> rozsądny kompromis, ale ogólnie nie wygląda to pozytywnie.
Niedawno v-ce Prezes GA powiedział, że likwidacja OFE byłaby ciężkim ciosem dla GA. Obecnie prof. L.Balcerowicz wypowiadał się w podobnym tonie, że to cios dla rynku kapitałowego. Ale OFE umieją tylko płacić sobie premie, pieniędzy nie zarabiają ale je tracą. Premier widać obrał drogę środka, ale zniesienie OFE może być faktem, bo to jak tu pisano organizacja kolonialna, umocniona za Prezydenta USA Busha, który bronił jej interesów. Chcę powiedzieć, że giełda reaguje z wyprzedzeniem, więc żeby inwestorzy nie obudzili się kiedyś z "ręką w nocniku" Ten problem jest zagrożeniem dla GA, jak to ujął prezes Skolmowski, a innych zagrożeń nie ma. Ciągle wspominany Acron GA nie zagraża, lecz stymuluje, ale w wypadku scenariusza z usunięciem OFE wykupi na pewno GA i zdejmie ją z giełdy. To co piszę jest dla długotrwałych inwestorów oczywiście, a nie tych żjących dniem dzisiejszym.
Dnia 2013-06-10 o godz. 17:41 ~Do Morgana napisał(a):
> Chciałem zapytać, czy te spadki ceny akcji są związane z
> tym co napisałeś?
Nie wiem, mam nadzieję, że nie. OFE na razie mają się dobrze. Likwidacja tego kolonialnego systemu może mieć fatalne skutki dla gospodarki narodowej. Z drugiej strony fundusze te wydrenują z czasem zasoby Skarbu Państwa. Trzeba mieć głowę" 6/9" żeby dylemat ten rozwiązać bez istotnego wpływu na gospodarkę narodową. Rząd w okresie przedwyborczym może nie zechcieć ryzykować uderzenia w gospodarkę rozmaitych agencji zagranicznych, obniżania ocen itp. szantaży. Możliwe, że Tusk i komisarz Lewandowski coś wymyślą, ale to jest walka z krwiożerczymi rekinami biznesu, gdzie nie ma co liczyć na jakieś względy. Podsumowując, sądzę, że aktualne spadki wartości akcji są zjawiskiem relatywnym i mieszczą się w normie.
Na marginesie, moim krytykom wyjaśniam, ze nie należę do żadnej partii i nigdy nie uczestniczę w czynnych wyborach.
(...)Na marginesie, moim krytykom wyjaśniam, ze nie należę do żadnej partii i nigdy nie uczestniczę w czynnych wyborach( ...)
Ty Morgan jesteś jak ten bezpartyjny komunista he he he ....
Dnia 2013-06-10 o godz. 12:50 ~morgan napisał(a):
> Co Kaczyński potrafi chyba każdy widział, gdy był
> premierem, a do tego miał wsparcie brata - prezydenta. W
> szczycie światowej i polskiej prosperity gospodarczej w
> Polsce była inflacja, wysokie ceny żywności i zapaść w
> przemyśle. W okresie tej superprosperity nie był zdolny
> nawet raz zwaloryzować rent i emerytur, a dla kontrastu
> Donald Tusk rewaloryzuje te świadczenia corocznie pomimo
> potężnego kryzysu, czego nie robi żadne państwo UE, ani
> świata, a wręcz świadczenia są obniżane. Kaczyński to
> zagłada i krach giełdy, bo giełda potrzebuje wolności, a
> tenże zna tylko ograniczenia i izolacje. Jedynie kler
> mógłby na nim zyskać, jak już widzieliśmy. Jakby był dobrym
> premierem byłby nim do dziś, ale mimo wsparcia brata i
> kleru sromotnie przegrał i to w czasie prosperity! Nie
> nadaje się do niczego poza wyrównywaniem swoich kompleksów
> niższości dosłownie i w przenośni. Zagrożenie dla GA jest
> nie ze strony Acronu, Kantora, Putina itp.. to wierutne
> bzdury, ale ze strony OFE, które mogą zostać zlikwidowane,
> albowiem prowadzą wg rządu politykę neokolonialną, drenując
> finanse, a prawie nic nie dając za to. To jest realne
> zagrożenie, bo likwidacja OFE, to koniec GA, wtedy trzeba
> będzie prosić Acron by zechciał firmę kupić za bezcen. Nad
> tą kwestią należy się zastanowić, a nie podniecać się takim
> zabytkiem muzealnym jak Kaczyński, który wielce negatywną
> rolę już był łaskaw odegrać, z wiadomym skutkiem.
Faktycznie od jakiś 2lat mówi się o rezygnacji z OFE co było konsultowane ponoć na forum UE lecz zgodzili się jedynie wtedy na zniżenie prowizji funduszy o 3,5 z 7%.
I zostało tak do dziś. Wydaje mi się że żaden rząd nie jest w stanie tych funduszy całkowicie zlikwidować bo nie pozwolą na to przepisy UE. A jak wiemy nasi boją się własnego ogona by aby nie stracic cennych mld z budżetu UE za jakies nie dopełnienie ów przepisów. Także akcje spadną do 70 jak pisałem wcześniej ale nie ze względu na likwidację OFE. Takie moje zdanie. Mylę się?
Niby dlaczego Acron? Mają niektórzy zaszczepioną obsesję na tle Acronu. Wg mnie fundusze ubezpieczeniowe i inwestycyjne, co można sądzić po typie dynamiki. Ja też jestem dzieciakiem, ale staram się głupot nie pisać.
Arcon czy Acron... rzeczywiscie co za roznica. To tak jakby zamiast Polska pisac Ploska.
Jakis szacunek sie kazdemu nalezy, bez wzgledu na to kim by nie byl.
Zaraz napiszecie, ze to nic nie wnosi do tematu.... 99% wypowiedzi nic nie wnosi i tak takze.
Dnia 2013-06-12 o godz. 20:15 ~akcjonariusz napisał(a):
> Arcon czy Acron... rzeczywiscie co za roznica. To tak jakby
> zamiast Polska pisac Ploska.
Jakis szacunek sie kazdemu
> nalezy, bez wzgledu na to kim by nie byl.
Zaraz napiszecie,
> ze to nic nie wnosi do tematu.... 99% wypowiedzi nic nie
> wnosi i tak takze.
Gdzie wykryłeś błąd w pisowni? Pomimo sprawdzania, nie zauważyłem. Chłopak napisał bezbłędnie, ale nawet gdyby zrobił literówkę posiadającą też nazwę "błąd czeski' nie stanowi to żadnego problemu, gorzej w przypadku błędów ortograficznych.
Dnia 2013-06-12 o godz. 20:15 ~akcjonariusz napisał(a):
> Arcon czy Acron... rzeczywiscie co za roznica. To tak jakby
> zamiast Polska pisac Ploska.
Jakis szacunek sie kazdemu
> nalezy, bez wzgledu na to kim by nie byl.
Zaraz napiszecie,
> ze to nic nie wnosi do tematu.... 99% wypowiedzi nic nie
> wnosi i tak takze.
Naprawdę nie macie o czym pisać?
Twój post zawiera błędy, gdyż napisałeś nalezy, zamiast należy, wzgledu zamiast względu, ze zamiast że, każdemu zamiast każdemu, pisać zamiast pisać i wiele pozostałych. Te błędy są istotne, nawet system podkreśla je jako błędne. Niby nic, ale świadczy o niedbalstwie. Nie wiem kto w słowie Acron popełnił błąd, ale jeśli nawet to literówka, która może powstać w przypadku szybkiego pisania.
Tytul tego watku to "Arcon 20%??" Tylko i wylacznie tutaj jest blad.
To, ze nie uzywam polskiej czcionki jest podyktowane tylko i wylacznie tym, iz w pracy takowej nie posiadam. Takze musze Was zasmucic, ale bledow takze mi nie podkresla... ani FF, ani Chrome, ani IE, tudziez Opera.
Nie piszcie, ze moge sobie zainstalowac polska czcionke, bo zgodnie z polityka firmy nie moge.
Jesli sprawia Wam to przyjemnosc mozecie dalej po mnie jechac.
Pewnie się wszyscy zastanawiacie do ilu spadnie cena akcji.
Zakładałem tego posta bodajże przy cenie 85. Można by rzec, że jego treść odnosząc się do ceny poniżej 70 była fantazją, ale teraz widząc 72 chyba nie dotrzymam słowa i kupie.