Bakalland, znane giełdowe przedsiębiorstwo z branży bakaliowej, życzy sobie - jako akcjonariusz innej spółki giełdowej, a mianowicie Mispolu - by pewne "szczególne sprawy" Mispolu zostały przebadane przez biegłych rewidentów. W tym celu Bakalland zgłosił własne projekty uchwał, które miałyby być głosowane podczas walnego zgromadzenia Mispol S.A.:
I dobrze, ze ktos sie odwazyl pokazac Litwinom, ze nie moga robic sobie prywatnego folwarku na polskiej gieldzie. Przeciez to smiech na sali, co Ci Litwini wyprawiali!
Szkoda, ze KNF sie tym sam nie zaintersowal. Cale szczescie Bakaland umoczyl pieniadze w akcjach MISPOL i przynajmniej kto walczy w imieniu nas maluczkich!
co to jest knf? to przeciez nie jest nic ...taki papier toaletowy, nie ma zadnego wplywu na przestrzeganie zasad. i tak kazdy robi co chce. a jak wreczaja kare to chyba jedynie na poprawe humoru karanemu :) jaki rzad takie instytucje ...era zlodzieji w bialych kolnierzykach. GPW to bezprawie i szulernia - dlatego jest omijana przez zagraniczny kapital. Nawet skosne nie chca moczyc tu kasy.
No niestety z tym GPW to prawda, ja dopiero jak zacząłem grac na giełdzie to zobaczyłem prawdziwe przekręty jakie dzieją się w Polsce, jak można pieniądze wyprowadzać i oszukiwać akcjonariuszy. Niestety całe to KNF to śmiech na sali...