• wezwanie 5,99 i co dalej Autor: ~emil [77.114.31.*]
    Wezwanie po 5,99 zl czy ktoś im wogle sprzeda ? może 9,5zl lub około 10 zl to bym się już zaczoł zastanawiać nad połową akcji które mam ale po 5,99 to chyba śnią. Jestem ciekawy co zrobi Pionier !!!!!!!!!!!!! a może właśnie o jego akcje tylko chodzi. Ile akcji musza skupić z giełdy aby spółka wycofać z niej ???? I co jeśli nie sprzedam ich nawet po 20zl a reszta akcjionariuszy sprzeda Proszę o konkrety!!!
  • Re: wezwanie 5,99 i co dalej Autor: ~icm [195.8.97.*]
    Buchajscy sie wypowiedzieli ,że cena nie atrakcyjna ( ha , ha ) , ja bym do końca czerwca obserwował rynek , czas pokaże.Niedługo walne ,tu Pionieer cos powie.
  • Re: wezwanie 5,99 i co dalej Autor: ~pankracy [95.160.240.*]
    podaj linka o tych buchajskich
  • Re: wezwanie 5,99 i co dalej Autor: ~emil [77.114.31.*]
    Ja tez poproszę o link
  • Re: wezwanie 5,99 i co dalej Autor: ~kris b [79.184.168.*]
    mzyk lub jego slupy sami sobie sypia-mysla ze oszukani ludzie oddadza im za grosze.PIES WAS TRACAL.ZYCZYMY TOBIE EDMUNDZIE ZDROWIA NA EMERYTURZE ALE DO KONCA BEDZIESZ MIAL TEN NUMER NA SUMIENIU
    Cena oferowana w wezwa­niuto 5,99 zł za walor – minimalna, na jaką pozwalają przepisy.

Kapitalizacja spółki sięga 30,5 mln zł wobec 129 mln zł wartości księgowej.
  • Re: wezwanie 5,99 i co dalej Autor: ~kris b [79.184.168.*]
    buchajscy maja sr.po 4 zl-ciekawe kiedy to kupili-klamia jak z nut.pionierry wiadomo.a tfi skarbiec -2 lata temu zszedl ponizej 5 pr.nie mogli tez wylezc z prawie pol-milona malo plynnego walora.teraz juz wszyscy beda pisac ze zarabiaja po tej cenie z wyjatkiem pioniera.a co z dziecmi hossy po kilkadziesiat zl
    złodzieje oszuści mzyki chcą skupić po 5,99 a potem znajda inwestora branżowego i opylą po 40-50 zł

jedno jest pewne mzyk nigdy nie będzie miał 100% akcji bo mu nie oddam swoich
  • Re: wezwanie 5,99 i co dalej Autor: ~icm [83.16.123.*]
    Buchajscy kłamią jak z nut o swojej śr. 4 zł .Pod koniec 2011 jak Yawal chodził trochę ponad 3 zł 20% akcji z uwczesnej podaży to ja skupiłem 3/4 tej ilości sprzedałem > 6 zł w 2012. - było tego około 20 tys.Musieliby skupić pół miliona akcji - wystarczy zobaczyć obroty.Niedługo mzykole zwołują walne o dematerializacji ( "odgiełdowieniu " na chłopski rozum ) akcji i nie muszą skupić żadnej akcji aby wycofać Yawal z GPW.Ogłoszenie skupu jest elementem nieodzownym prawnie. Nasze prawo przychylne jest wałkom w biały dzień. Taki niby casus Elektrimu ( nie dosłownie ) Dlatego na walnym powinna być reprezentacja indywidualnych ( FF blisko 20 % ) np przez SII .Wystarczy upoważnić ze swoich akcji osobę ze stowarzyszenia.Wtedy SII + Pionieer + Buchajscy zablokują ten punkt walnego .Potrzeba mzykolom 80% głosów na walnym. Kris dobrze napisałeś o zgorzkniałej emeryturze grand mzykola . Na Rafako przyjąłem 2 zł / akcje i wyszedłem dzisiaj , z Polnordu też.Fajne strzały.Zauważ , że wszystkie transakcje są powyżej ceny wezwania ( 6,20-,6,60 zł )
  • Re: wezwanie 5,99 i co dalej Autor: ~Alex [94.251.251.*]
    Tylko jeśli dobrze kminie to Mzyki są pazerne na kasę, więc jeśli zdematerializują część akcji to o tyle mniej zarobią sprzedając firmę, a jak Wszyscu wiemy nie będzie to kwota 6zł/akcję.
  • Re: wezwanie 5,99 i co dalej Autor: ~kj [89.229.212.*]
    ten co ma dużo chce jeszcze wiecej
    mzyk chce zrobić pioneerowi na złość za przegraną sprawe w sądzie i zablokowanie szkodliwej emisji dla mniejszościowych...buchajskim zresztą też
  • Re: wezwanie 5,99 i co dalej Autor: ~pio...trek [91.224.196.*]
    o Buchajskich się nie boje, gorzej z Pioneerem - przecież to nie ich kasa. Ciekawe czy będzie jakaś odpowiedz z ich strony
  • Re: wezwanie 5,99 i co dalej Autor: ~paweł [212.180.168.*]
    Też o tym samym myślałem, ale dla mnie sensownym ruchem PIONIERA byłby sesyjny skup akcji z rynku od drobnych tam aby móc odeprzeć "porozumienie inwestorów" na walnym, albo kupić pakiet Buchajskich i część papierów drobnicy po cenie zadowalającej Buchajskich. Tylko czy ich na to stać, albo czy im się to opłaca. Oczywiście taki skup musiałby wywołać wzrost ceny akcji. A czas leci....
    No i gdyby to się dostało do mediów jak roztrwonili pieniądze klientów ....................
    Ale z moich obliczeń wynika że i tak Buchajscy + Pioneer mają ponad 20% ogólnej liczby glósów
  • Re: wezwanie 5,99 i co dalej Autor: ~icm [83.16.123.*]
    scenariuszy jest dużo ......................taka walka dobra ze złem.Zachowanie mzykoli w stosunku do mniejszościowych nad wymiar chamskie i mające ich w du..ie .Dać kase na rozwój i spierda...ć. Mzykole wydali dzisiaj komunitak o połączeniu swoich głosów jako porozumienie.Czasu dużo i myślę , że będzie się jeszcze działo
    Dobrze że pioneer się wypowiedział choć ta wypowiedz to masło maślane ................
    Ale czy ktoś z Was bierze pod uwagę że może ta zagrywka z wyjściem z GPW to ściema aby podbić kurs i bardziej inwestorów zainteresować - nie nie sam w to nie wierze.
    Pioneer i Buchajscy mają 20,5 % głosów na walnym
  • Re: wezwanie 5,99 i co dalej Autor: ~emil [31.0.183.*]
    Mi też taki pomysł dwa dni temu w głowie. Zaświtał . Trzeba brać. Różne warianty pod uwagę
  • Re: wezwanie 5,99 i co dalej Autor: ~gruh [89.229.216.*]
    No własnie co dalej - oddawac Mzykom skoro chca kupic, czy samemu zaczac zbierac
  • Re: wezwanie 5,99 i co dalej Autor: ~oszukany [89.229.216.*]
    Jest spore niebezpieczenstwo wyleszczenia nas drobnych za marne grosze - Mzyki straszą nas bardzo złymi wynikami za I kwartał i ogromnym długiem jaki yawal ma do spłacenia. Myśle że jedynie skarga na Mzyków do KNF może tu cos zmienic - dlaczego Mzykowie niszczą spółkę i nas, dlaczego ją tak zadłużają - w spółce potrzebny jest prawdziwy menadzer a nie trup w szafie itd ....... Przeciwstawmy sie razem piszmy pozwy do KNF. JA PŁACIŁEM ZA AKCJE NAWET PONAD 15 ZŁ DLACZEGO MUSZE TERAZ ODDAĆ PO 5,99. Czy ktoś z Państwa przyjął propozycje Mzyków i zapisuje sie na sprzedaż swoich akcji - gdyby chociaż dali te 10 zł to ze sporą stratą bym oddał ale po 6 to tragedia.........
  • Re: wezwanie 5,99 i co dalej Autor: ~mc [78.8.85.*]
    Do kiedy musicie oddać Panom Mzykom swoje akcje?
    pioneer wchodził po 40 zł ! i kupił ponad milion sztuk !

za kase pioneera mzyk kupił final a teraz mzyk chce ich wydymać
  • Re: wezwanie 5,99 i co dalej Autor: ~ogierro [89.229.216.*]
    Czy ktos sie zapisuje by sprzedac swoje akcyjki Mzykom - jak nie wiecie jak to zrobic dzwońcie do zarzadu spółki a taka miła pani chyba sekretarka czy inspektorka wszystko Wam wytłumaczy he,he, he....
    ładnie ktoś zbiera powyżej 6 zł
  • Re: wezwanie 5,99 i co dalej Autor: ~ogierro [89.229.216.*]
    to prawda, może to Mzyki i się z nas śmieją od ucha do ucha ...
[x]
YAWAL -18,97% 3,46 2015-10-26 17:00:41
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.