• WESTA NIE UPADNIE!!! Autor: ~skipper [93.174.31.*]
    ostatnio w mediach ukraińskich szeroko informowali że Westa podpisze z chińczykami umowę o współpracy w ramach specjalnego programu Janukowycza i co teraz niby mają ogłaszać upadłość.... bez jaj... To by była osobista porażka Janukowycza co na pewno skończyłoby się konsekwencjami politycznymi dla synulka Derezensky'ego.
    Najzwyczajniej w świecie prawo Luksemburskie przewiduje podjęcie uchwały o dalszej działalności spółki zadłużenia sięgającego połowy kapitału.
    do 5 czerwca (5 sesji) będzie ostre zbieranie tanich akcji a potem winda na 1 zł. - takie jest moje zdanie.

tu macie prawo korporacyjne Luksemburgu ( Luxemburg Corporate Act of 10 August 1915)
    http://www.ehp.lu/uploads/media/Law__of_10th__August__1915__updated__February__2010.pdf
  • Re: WESTA NIE UPADNIE!!! Autor: ~nick [83.28.213.*]
    Zgadzam się. Należy przeczekać te 5 sesji likwidując na ten czas SL, bo może być bujanie. Kto odważny może też sprzedać jutro rano, by potem kupić taniej. Wiedzieli o tym zapisie w KH Luxemburga, ale teraz dali info, by zbić kurs. Zbiorą akcje i w czerwcu jazda do góry
  • Re: WESTA NIE UPADNIE!!! Autor: ~Maciek [91.103.36.*]
    Witam! Od dość dawna jestem na weście z ładną kasą. Forum czytuję regularnie dla zabawy. Nigdy nic nie pisałem ale dziś mnie trafiło. Ludzie czytajcie! Uchwała numer SIEDEM. Głosowanie musi być ze względu na wymogi prawa Luksemburga. Jak myślicie, Denis ma 75% głosów, jaki, będzie wynik głosowania punktu 7? Rozwiązanie spółki i likwidacja?
  • Re: WESTA NIE UPADNIE!!! Autor: ~ali [2.126.162.*]
    No w końcu ktoś zauważył ten "detal".
  • Re: WESTA NIE UPADNIE!!! Autor: ~alonzo [109.95.206.*]
    To będzie chyba wówczas pierwszy przypadek w historii, że banki nie wypowiedziały firmie kredytów, a większościowy właściciel głosował za jej upadłością, chociaż nie musiał tego robić. :-)
    Pewnie ma w głębokim poważaniu dorobek swojego życia i odda cały majątek firmy bankom za długi ;-)
    Rozmowy z Chińczykami też pewnie były dla rozrywki, bo podobno od miesiąca już wiadomo, co będzie głosowane na walnym.
    Syn poszedł do polityki i zaprasza Janukowycza, żeby się chwalić firmą, jej innowacyjnością i ekologią, a za chwilę zrobią z siebie kretynów i tatuś będzie głosował za upadłością spółki, która aspiruje do czołówki ukraińskich spółek technologicznych :-)
    Sposób manipulacji na bananie nigdy nie był najwyższych lotów, ale to co się ostatnio wyprawia, woła o pomstę do Nieba.
  • Re: WESTA NIE UPADNIE!!! Autor: ~akcjonariusz [213.195.177.*]
    Brawa za bardzo trafny komentarz. Pozdrawiam ludzi logicznie myślących.
  • Re: WESTA NIE UPADNIE!!! Autor: them [77.79.239.*]
    może i nie upadnie, ale cena się nie utrzyma na obecnym poziomie
[x]
WESTAISIC 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.