• WEZWANIE Autor: ~tom [46.76.106.*]
    wezwanie mzyki chcą kupić PO 5,99 hhhheeeee kto im sprzeda ja na pewno nie
  • Re: WEZWANIE Autor: ~tom [46.76.106.*]
    dziady chcą za bezcen dokupić akcji, niech zapłacą po wartosci ksiegowej to oddam czyli po 20zł
  • Re: WEZWANIE Autor: ~zen [188.112.50.*]
    i pionnier sie zgodził
  • Re: WEZWANIE Autor: ~kg;kj [83.24.178.*]
    Przy cenie z wezwania wartość spółki to ok 30 mln czy mniej więcej tyle co zysk za ubiegły rok - komentarz jest zbyteczny :)
    Jak chcą faktycznie kupić to muszą pomnożyć tą cenę przez 2 ? 3?
  • Re: WEZWANIE Autor: ~paweł [212.180.168.*]
    ciekawe co zrobi pionier, a jeśli będą chcieli pozbyć się akcji tak niepłynnej spółki nawet ze stratą?
  • Re: WEZWANIE Autor: ~icm [83.16.123.*]
    od siebie spółka płaciła im prawie 3 x więcej.Medalikarze z piekła rodem.Oni powinni na Białorusi działać-taka mentalność Dlatego te wyniki za 1 kwartał .Przynajmiej mamy teraz nowe wsparcie. W sądzie nie wyszło to szukają innego bezprawia.Oszuści to komplement dla nich.
  • Re: WEZWANIE Autor: ~zen [188.112.50.*]
    porozumienie akcjonariuszy jak to rozumiec czy tylko mzyków czy wszystkich
    to są wszyscy wymienieni oprócz pioniera i drobnych:
    http://www.stockwatch.pl/przeglad-prasy/?u=http%3a%2f%2fwww.gpwinfostrefa.pl%2fGPWIS2%2fpl%2findex%2fnews%2finfo%2f498123%2cwezwanie-do-zapisywania-sie-na-sprzedaz-akcji-yawal-sa-z-siedziba-w-herbach-
  • Re: WEZWANIE Autor: ~jan [89.229.212.*]
    zobaczcie jak mzyki nas załatwili, nie oddasz po 5,99 to oddasz później np. po 3, to msciwi cwaniacy i nie dadzą nikomu zarobic a później kurs juz nie wzrosnie pow 5 zł
  • Re: WEZWANIE Autor: ~icm [83.16.123.*]
    zanosi się na sprzedaż Yawalu na 99,9%. Wtedy swoje akcje sprzedadzą po 20-25 zł.Jak skupią z pierwszego wezwania 2% akcji to muszą godziwie podnieść cenę
    z tego co się dogrzebałem w historii, pionier zwiększył znacząca zaangażowanie 04.2010 tj po cenie 20-22 pln, dużo by stracili gdyby teraz wyszli , ich poczynania będą kluczowe przy tym wezwaniu
  • Re: WEZWANIE Autor: ~tom [46.76.106.*]
    podobnież jaja sa na mispolu i permediach w obu przypadkach ceny w wezwaniach poszły w górę to co robie mzyki nadaje sie do knfu
  • Re: WEZWANIE Autor: ~Radzio łysy kruciec [193.19.125.*]
    Pionier powinien zrobić kontrwezwanie i kupić akcje Mzyków po 10 zł. Przejść firmę zrobić porządek i sprzedać Inwestorowi lub samemu poprowadzić firmę . Pognać to dziadośtwo bande oszustów ,emisje dla drobnych po 36.6 zł a teraz wezwanie po 5.99
    kpiny z akcjonariafu !!!
  • Re: WEZWANIE Autor: ~pawel [212.180.168.*]
    oj tam kpiny, a może tu chodzi o małych. Jak zatrzęsą portkami to oddadzą i na polu bitwy zostanie pionier co osłabi pioniera pozycję w akcjonariacie. Mzyki z całą resztą chyba grają o sprzedaż spółki . Mam nadzieję że wezwanie nie powiedzie się. A jeśli chodzi o kontr-wezwanie pioniera , wszystko zależy od zasobności ich portfela. Normalnie Mzyki z.......bały mi weekend, i zamiast się wyluzować będę myślał o soooooo chooozi?
  • Re: WEZWANIE Autor: ~Radzio łysy kruciec [193.19.125.*]
    Pionier jak zechce(a powinien bo o jego tu reputacje chodzi) to połknie takich mzyków z Yawalem Pagedem i jeszcze napiszą że na waciki wydali .
    Ja bym tam ich tak nie przeceniał, wydając kupę kasy tylko w obronie reputacji to chyba kiepski biznes i oni na pewno to wiedzą, chyba że biznes jest perspektywiczny i się zwróci z nawiązką.
    A co jeśli Mzyki próbują w ten sposób zmusić pionier do kontr-wezwania żeby się łatwo sprzedać, to chyba dość głupie co??
    najwiecej ma pionier i jego sytraty bedą najwyższe
    Janie to wiem, ale TFI robiły różne rzeczy w przeszłości. Po prostu obawiam się że ta jak łatwo zainwestowali w 2010 tym razem tak samo łatwo przełkną stratę
    ja kupowałem po różnych cenach, srednią mam 7,62 i musze oddac po 5,99 choc trzymałem kilka lat
    no chyba nie musisz, przecież wezwanie nie musi dojść do skutku
    gdzie jest napisane że mćusisz to sprzedać?
    nie sprzedasz to Mzyki później nie dadzą Ci nawet tyle, gdy skupią ponad 90% akcji zbiją kurs na 2 zł i później ogłoszą wezwanie np. po 2,5 zł i co im zrobisz
    Niech Pionier da wezwanie ponad 6 zł to chetnie mu oddamy swoje akcyjki
  • Re: PILNE Autor: ~fokus [109.231.4.*]
    NIE dajcie się wydupczyć bo będzie bolało.
  • Re: PILNE Autor: ~nick [84.10.238.*]
    Firma idzie na sprzedaz. W drugiej polowie roku pewnie bedziemy mieli nowego wlasciciela.
  • Re: PILNE Autor: ~icm [83.16.123.*]
    Drutex - europejski potentat ??????????????? Kęty ? raczej na zasadzie eliminacji konkurenta niż potrzeb. Płynnośc powoduje ,że kupno i sprzedaż przez giełde to mocne ruchy na cenie akcji w jedną , bądż drugą stronę. Pionieer skupując nawet wszystkie akcje w kontrwezwaniu nie będzie miał władzy mimio większości w akcjonariacie.Mzykolakie akcje są uprzywilejowane. Jest jeszcz Pani Buchajska 9,2 % akcji Spółka Werder 9,17 % akcji .Mzyki mają tylko 35% + Yawal SA 4,13%. Werder to chyba coś mzykozależnego ? Liczę , że do połowy czerwca będzie ciekawie.Wyniki za 1 kwartał i reakcja na nie następnego dnia to na 100% zaplanowana akcja mzykoli.
  • Re: PILNE Autor: ~paweł [212.180.168.*]
    cześć icm
    mam pytanie
    punkt 24. wezwanie jest bezwarunkowe. co to znaczy? umiesz to jakoś wyjaśnić, próbowałem coś wygogolać ale bez rezultatóww

http://biznes.pap.pl/NSE/pl/news/listings/info/816588,wezwanie-do-zapisywania-sie-na-sprzedaz-akcji-yawal-sa-z-siedziba-w-herbach-
  • Re: PILNE Autor: ~jan [89.229.212.*]
    Mzyki nie są uczciwi i nie mają honoru - gdyby go mieli daliby przynajmniej z 10 zł by ludzie nie tracili na oddaniu im akcji i wyszli na swoje. No cóż, mają wiekszość i robią z nami co chcą. Ja nie widze szans i oddam im z dużą stratą inni pewnie też tak zrobią. Mówisz ze nie musze ale jaki w dłuższej nawet perspektywie mamy wybór.
    Podmiotem dominującym wobec Werder sp. z.o.o. jest Riscalco Ltd z siedzibą w Nikozji na Cyprze ( należy do Mzyków ).Wzywający to Mzyk senior+ syn i córka , oraz Yawal SA. Średnia cena Ywalu za okres oststnich 3 mies. notowań to 5,98 !!!!!!!! SKĄPE MZYKI.Jeszcze jedno Mzyki prawdopodobnie blokują swoje akcje jako zastaw pod koszty wezwania , lub inne formy zabezpieczenia , ewentualnie blokada kont na sumę wezwania.Raczej będą to akcje. Każdy zgłaszający akcje do wezwania ma blokadę papierów do 23 lipca ( dzień rozliczeniza ) Mówicie tylko o Pionieerze , a Buchajska ?
    zobaczcie kurs Mispolu przed wezwaniem ( z 80 gr w kwietniu do ceny wezwania 2,23 zł )
    Tak ale tu Mzyki nie dadzą nam więcej i ponad 6 zł nie wzrosnie
  • Re: PILNE Autor: ~jerry [89.71.117.*]
    A masz pewnosc, ze my damy Mzykom. Ja swoich 5500 sztuk Im nie sprzedam po tej cenie.
    oni z takimi małymi inwestorami jak ja i Ty liczyć sie nie będą, zobaczysz to ludzie bezwzględni
  • Re: PILNE Autor: ~jerry [89.71.117.*]
    Jan z calym szacunkiem ale glupoty wypisujesz. Sprawdzilu firmom w historii bananowej.pl nie udalo sie skupic akcji w wezwaniach. Jezeli Pioneer nie zdecyduje ulozyc sie z Mzykami, to moga sobie zbierac co najwyzej od swoich slupow.
  • Re: PILNE Autor: ~realista [78.30.91.*]
    Jeżeli pioneer odda papiery, to oddamy wszyscy, bo kwestia 90% akcjonariatu będzie przekroczona (pewnie zebrali kilka procent wcześniej - słaba mamy płynność).
  • Re: PILNE Autor: ~xxx [31.61.129.*]
    Kluczowe bedzie jakie stanowisko zajmie Pioneer. Jezeli oni dodaja sie z familia i odpowiedza na wezwanie to bedzie pozamiatane.
    Tak tu teraz zadecyduje Pionier - p.Buchajska tez coś ma do powiedzenia ale szczerze mówiąc niewiele
    jan .........................spadaj Mzykowy pachołku , naganiaczu .Indywidualni mają 18% , z Panią Buchajską > 27% + Pionieer to > 52% akcji ( nie mylić z głosami )
    dobrze mówisz, policz te które niebawem sam Mzykom oddasz
[x]
YAWAL -18,97% 3,46 2015-10-26 17:00:41
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.