Nie chcę cię bardziej dołować ale pójrz na najważniejszy wskaźnik zachowania inwestorów (graczy czy jak kto woli) mianowicie AD (wskaźnik akumulacji / dystrybucji ).
i życzę powodzenia.
Dnia 2013-05-23 o godz. 16:31 ~analiza napisał(a):
> Nie chcę cię bardziej dołować ale pójrz na najważniejszy
> wskaźnik zachowania inwestorów (graczy czy jak kto woli)
> mianowicie AD (wskaźnik akumulacji / dystrybucji ).
i życzę
> powodzenia.
akurat twoje posty mam gdzies :) widoczna akumlacja papiera przy malym wolumenie ale ty i tak tego nie zrozumiesz bo przecierz jestes forumowa gnida z wieloma nickami
Dnia 2013-05-23 o godz. 16:42 ~analiza napisał(a):
> Nie masz pojęcia jak odczytać AD dlatego skazany jesteś na
> nieustanne porażki.
Z drugiej strony dzięki takim jak ty
> inni mogą zarabiać.
ech chloptasiu..dobrze rekinie gieldy..patrz sobie na ten wskaznik a my bedziemy jechac dalej..wyzej...
Dnia 2013-05-23 o godz. 16:40 ~Bartek napisał(a):
> haahah a ze tak przypomne ci ze jestesmy na forum dependa
> wiec k..wa o czym mamy pisac?
> bahahahahahaahahahahahahahaahahahah
Piszcie prawdę .
Np. o swoich dotychczasowych stratach.
Może ktoś będzie w stanie wam pomóc.
Re: Odbieranie
Autor: ~analiza [89.67.73.*], 2013-05-23 16:31
Nie chcę cię bardziej dołować ale pójrz na najważniejszy wskaźnik zachowania inwestorów (graczy czy jak kto woli) mianowicie AD (wskaźnik akumulacji / dystrybucji ).
i życzę powodzenia.
to może popatrz na średnie kroczące,tygodniowy MACD, porównaj wolumen obrotów na sesjach wzrostowy,do wolumenu na spadkowych i na koniec spójrz na swój najważniejszy
wskaźnik AD /ale w interwale miesięcznym /
przebicie oporu na wolumenie 1,6mln akcji w kolejnym dniu wolumen ponad 650tys a tu ktos pisze o wskazniku AD?
od 2 dni spada po 1,5% na wolumenie 146tys i dzis 86 tys i juz płacz?
ludzie nie zajmujcie sie gieldą bo to nie dla was.
Dnia 2013-05-23 o godz. 18:28 ~nwa napisał(a):
> przebicie oporu na wolumenie 1,6mln akcji w kolejnym dniu
> wolumen ponad 650tys a tu ktos pisze o wskazniku AD?
od 2
> dni spada po 1,5% na wolumenie 146tys i dzis 86 tys i juz
> płacz?
ludzie nie zajmujcie sie gieldą bo to nie dla was.
przecierz to caly czas pisze ten idiota boss..tylko ze pisze pod wieloma nickami.
Co bedzie znaczyc AD w momencie gdy przyjdzie info typu: " informujemy ze z dniem dzisiejszym linia kredytowa jest dostępna" albo "informujemy ze linia kredytowa bedzie dostepna w ciagu np tygodnia" wtedy wszystkie wskazniki bedzie mozna sobie wsiadzic miedzy bajki tutaj jest gra o dostepnosc srodkow a nie o wskazniki... czy spadnie do poziomu 40-45 czy nie albo wzorsnie do 55 to dal akcjonariuszy kupujacych i trzymajacych akcje z mysla o kredycie nie robi zadnej roznicy... przebije 55 gr to wtedy technicznie nawet bez infa pojdzei mocniej do gory... spadnie te kilka groszy to gimbusy beda cieszyc oczywiscie nie wspomna o tym ze od grudnia mamy trend wzrostowy ( i jezeli ktos nie kupowal powyzej 50 gr to dalej jest na + ) pojawi sie odpowiedni komunikat mowiacy o bardzo pozytywnym fakcie to ten ewentualny spadek nadrobi z nawiazka w ciagu 15 min ;)
infa beda...spokojnie..wy to byscie chcieli codzien po 20-30 %...ja sie ciesze ze dwa dni mielismy uspokojenia na walorze ..zwlaszcza wczoraj maly obrót....z AT szykuje nam sie wybicie dalej w góre....jak przejdziemy 55 gr na stale to droga otwarta na duzo wyzsze poziomy...ale czekamy na info ktore powinny przyczynic sie do szybkiego i mocnego ruchu w gore....a trend mamy PROWZROSTOWY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! takze trzymac akcje bo warto.
Dnia 2013-05-24 o godz. 00:12 ~Uv* napisał(a):
> Co bedzie znaczyc AD w momencie gdy przyjdzie info typu:
> " informujemy ze z dniem dzisiejszym linia
> kredytowa jest dostępna" albo
> "informujemy ze linia kredytowa bedzie dostepna w
> ciagu np tygodnia
Co będzie "gdyby".
Analiza techniczna to analiza techniczna - nie fundamentalna ani tymbardziej "gdybalna".
Pokazuje dotychczasowe zachowania graczy a nie przyszłość. Czy ktoś tu w ogóle poświęcił chociaż minimum czasu na lekturę o tematyce inwestycyjnej?
AD pokazuje od 8 maja zwiększoną dystrybucję i tyle w temacie. A co będzie "gdyby" to już ...
...temat dla gdybaczy.
ty sie juz nie wypowiadaj gamoniu.......od 30 gr piszesz takie glupoty a kurs robi swoje......od kiedy AT jest wazniejsza od informacji fundamentalnych? patrz sobie na ten wskaznik AD do usranej smierci!!!!!!!!!!!!
Tomek, nie ma co się denerwować ale fakty są takie, że na razie żadne fundamenty się tutaj nie zmieniły. Są obietnice zmiany ale zmian na razie nie ma.
Dnia 2013-05-24 o godz. 07:34 rkm napisał(a):
> Tomek, nie ma co się denerwować ale fakty są takie, że na
> razie żadne fundamenty się tutaj nie zmieniły. Są obietnice
> zmiany ale zmian na razie nie ma.
Kupuj plotki sprzedawaj fakty......na Depku mozna to interpretowac tak ze kupuj informacje o kredycie a sprzedawaj przy informacjach o wynikach z posiadania nieruchomosci....i tyle w temacie!!!!!!!!!!!!!!!
Tutaj się zgadzam, tylko że jak dla mnie to strasznie długo to trwa. Znam procedury kredytowe i wiem, że muszą trwać ale widzę, też, że od grudnia urośliśmy od prawie 15 gr. Rynek NC nie raz nauczył mnie pokory ;-)
Dla mnie czarę przechyliło pytanie od GPW, które jest pewnym "światłem ostrzegawczym". Oczywiście mogę być tendencyjny bo zamknąłem pozycję. Życzę wszystkim posiadaczom aby urosło do zeta - ja na razie jednak nie wsiadam.
Dnia 2013-05-24 o godz. 07:53 rkm napisał(a):
> Tutaj się zgadzam, tylko że jak dla mnie to strasznie długo
> to trwa. Znam procedury kredytowe i wiem, że muszą trwać
> ale widzę, też, że od grudnia urośliśmy od prawie 15 gr.
> Rynek NC nie raz nauczył mnie pokory ;-)
Dla mnie czarę
> przechyliło pytanie od GPW, które jest pewnym
> "światłem ostrzegawczym". Oczywiście mogę
> być tendencyjny bo zamknąłem pozycję. Życzę wszystkim
> posiadaczom aby urosło do zeta - ja na razie jednak nie
> wsiadam.
wiesz czemu GPW zainteresowalo sie Depkiem? bo akcjonariusze pisali do nich zeby to zrobili....!!!!!!!!!!!!!!!!
Dajesz dowód ,że jesteś zwykłym planktonem bawiącym się na GPW.
Pomijając ten niezaprzeczalny fakt dodam ,że wskaźnik AD wykorzystywany jest również do wychwytywania zmian trendów na rynku i wyszukiwaniu dywergencji pomiędzy wskaźnikiem, a wykresem ruchu cen. Jeżeli wskaźnik ma kierunek przeciwny do trendu ( tak jak to miejsce ma od 8 maja) może to świadczyć o zbliżającej się zmianie trendu.
Tyla jeśli chodzi o techniczny obraz tego co się dzieje ostatnio na tym papierze.
Teraz oddaję głos wróżkom i innym zaklinaczom , gdybaczom , chciejcom itp.
Wesołej i nie świadomej zabawy.
Dnia 2013-05-24 o godz. 07:34 ~analiza napisał(a):
> Dajesz dowód ,że jesteś zwykłym planktonem bawiącym się na
> GPW.
Pomijając ten niezaprzeczalny fakt dodam ,że wskaźnik
> AD wykorzystywany jest również do wychwytywania zmian
> trendów na rynku i wyszukiwaniu dywergencji pomiędzy
> wskaźnikiem, a wykresem ruchu cen. Jeżeli wskaźnik ma
> kierunek przeciwny do trendu ( tak jak to miejsce ma od 8
> maja) może to świadczyć o zbliżającej się zmianie trendu.
> Tyla jeśli chodzi o techniczny obraz tego co się dzieje
> ostatnio na tym papierze.
Teraz oddaję głos wróżkom i innym
> zaklinaczom , gdybaczom , chciejcom itp.
Wesołej i nie
> świadomej zabawy.
ahhahaah.......zmiana trendu? hahah zobaczysz zmiane trendu w takim sensie ze bedzie jeszcze silniejszy....a ty znowu znikniesz z forum jak to bylo gdy kurs ladnie rósl.
ahhahaah.......zmiana trendu? hahah zobaczysz zmiane
> trendu w takim sensie ze bedzie jeszcze silniejszy....a ty
> znowu znikniesz z forum jak to bylo gdy kurs ladnie rósl.
Naiwny planktonie cieszy mnie twoje podejście do gry:)
Gdyby było więcej takich jak ty zarabianie stałoby się o wiele łatwiejsze:)
Dnia 2013-05-24 o godz. 07:51 ~analiza napisał(a):
> Dnia 2013-05-24 o godz. 07:45 ~Tomek napisał(a):
> ahhahaah.......zmiana trendu? hahah zobaczysz zmiane
> > trendu w takim sensie ze bedzie jeszcze
> silniejszy....a ty
> znowu znikniesz z forum jak to
> bylo gdy kurs ladnie rósl.
Naiwny planktonie cieszy mnie
> twoje podejście do gry:)
Gdyby było więcej takich jak ty
> zarabianie stałoby się o wiele łatwiejsze:)
gdzie twoje 15 gr za akcje? no gdzie debilu? chcilabys miec taki zysk na dependzie jaki ja mam......a bede mial duzo duzo duzo wyzszy
chcilabys miec
> taki zysk na dependzie jaki ja mam......a bede mial duzo
> duzo duzo wyzszy
NIGDY W ŻYCIU!!!!!!!!!!!!!!
NAWET MNIE NIE STRASZ SWOIM "ZYSKIEM"!!!!!!!!!
NAWET JAK ZAROBISZ 200% TO PRZY TWOIM BUDŻECIE DAJE TO ZYSK OK. 1000ZŁ.
PRZY MOIM BUDŻECIE WZROST O 5% DAJE RÓWNIEŻ 1000ZŁ.
ZE SWOJĄ GŁUPOTĄ MOŻESZ JEDYNIE TRACIĆ WIĘC DAJ SOBIE SPOKUJ Z GIEŁDĄ BO DLA CIEBIE TO CZYSTY HAZARD.
Dnia 2013-05-24 o godz. 08:17 ~analiza napisał(a):
NIGDY W
> ŻYCIU!!!!!!!!!!!!!!
NAWET MNIE NIE STRASZ SWOIM
> "ZYSKIEM"!!!!!!!!!
NAWET JAK ZAROBISZ
> 200% TO PRZY TWOIM BUDŻECIE DAJE TO ZYSK OK. 1000ZŁ.
PRZY
> MOIM BUDŻECIE WZROST O 5% DAJE RÓWNIEŻ 1000ZŁ.
ZE SWOJĄ
> GŁUPOTĄ MOŻESZ JEDYNIE TRACIĆ WIĘC DAJ SOBIE SPOKUJ Z
> GIEŁDĄ BO DLA CIEBIE TO CZYSTY HAZARD.
Boshe... Najwięcej spamujący na tym forum troll ma budżet giełdowy 20 tys. zł., mniej niż ja włożylem w samym Dependzie. Normalnie śmiech na sali. Sprzedaj dziecino swój pakiecik, pozbieraj butelki, poproś rodziców o kieszonkowe i kup sobie jedną akcję LPP - tam ostatnio była pozytywna rekomentacja :-)
A tak poważnie, to czy na tym forum są naprawdę sami licealiści i studenci? Pisanie tutaj i czytanie tego forum to naprawdę strata czasu.
Dnia 2013-05-24 o godz. 12:13 ~nwa napisał(a):
> a Ty myslisz ze ludzie ktorzy obracaja dużą kasą poniżą sie
> do poziomu niejakiego bossa i beda dyskutować z debilem?
> nie wiem czy uwazasz ze na gieldzie moga inwestowac tylko
> ludzie z portfelem 100tys?
niech ma 20tys i co Ci to tego.
> jesli chodzi o czytanie forum to naprawde na palcach jednej
> reki mozna poczytać osoby, ktore piszą z sensem.
szkoda
Nie, nie uważam że aby grać na giełdzie trzeba koniecznie mieć 100 tys. Chodzi mi bardziej o to, że najwięcej hałasu na wątkach robią płotki mające po kilka akcji i nie mające wpływu absolutnie na nic. Forum bankiera robi się coraz bardziej śmietnikiem, na którym trolle z kilkoma akcjami lub nawet bez obrzucają się nawzajem inwektywami. Na szczęście coraz rzadziej tu zaglądam.