Wszyscy liczymy na układ PBG z wierzycielami. MY jako największy z nich powinniśmy
otrzymać większą część z nowej emisji. Przeliczając nawet po 60 zł za akcję / podobno
taka jest propozycja wartości nominalnej nowych akcji / inkasujemy ponad 30 mln akcji.
Co dalej z nimi - czy syndyk je sprzeda np. po kursie 4 zł , spłaci część naszych długów czy rozdzieli te akcje pomiędzy akcjonariuszy?
Czy jest szansa po przydziale akcji na zmianę postępowania na układowe?!!
Nie można zapomnieć o 5 % haraczu dla syndyka od każdej gotówki odzyskanej prze HBP..
Proszę o poważne wpisy.
wbijmy sobie do głowy jedno założenie,upadek HBP był po to, żeby habeta wzięła na siebie cały bagaż złych długów grupy kapitałowej, podniesienie z upadłości spółki nastąpi tylko w przypadku zagrożenia wysadzenia z sioła p. Wiśniewskiego, jest to moje zdanie mocno umoczonego w akcje ,gdybanie dzisiaj co zrobi syndyk jest wróżeniem z fusów, syndyk ma swoją strategię,i jeżeli uzna ,ze należy spółkę ratować,to będzie wniosek o zmianę upadłości, tam jest wielka kasa, a tam gdzie kasa to zasady nie obowiązują,mamy w kraju dobre prawo ale z egzekucją jest różnie,na wyjaśnienie tej dziwnej upadłości możemy czekać dłłłłłuuuugo,ale moim zdaniem będzie warto.
8-10 zł to możliwe, o ile pan syndyk nie wział juz pod stołem swojej doli, bo wtedy to już nie za bardzo. wiem że są tacy co wiedzą duzó wiecej w tym temacie ale jakoś nie widziałem zeby tu sie tym dzielili. pozyjemy zobaczymy
W czasie negocjacji z instytucjami finansowymi padła propozycja objęcia 3 szt akcji nowej
emisji za 180 zł, z czego 2 akcje będą uprzywilejowane przy wypłacie dywidendy. Przy
długu 1,9 mld zł i podobnych zasadach HBP powinno otrzymać 30 mln akcji. A co zrobi
z nimi syndyk....... Może do tego czasu otrzymamy potwierdzenia i będziemy mogli
dalej działać konkretnie / patrz- Marek, badziewiak itd /. Na razie możemy tylko czekać i
ignorować żenujące wpisy. Pzd
Jak likwidują to na konta mogą od zaraz przesyłac gotówke chętnie przyjme może byc w pierwszej transzy po 10 zł za szt nie pogniewam się a na reszte mogę poczekac ... heeee.... heeeee......