• tylko dla tych co są z Markiem Autor: ~balbina [178.36.151.*]
    Wszyscy liczymy na układ PBG z wierzycielami. MY jako największy z nich powinniśmy
    otrzymać większą część z nowej emisji. Przeliczając nawet po 60 zł za akcję / podobno
    taka jest propozycja wartości nominalnej nowych akcji / inkasujemy ponad 30 mln akcji.
    Co dalej z nimi - czy syndyk je sprzeda np. po kursie 4 zł , spłaci część naszych długów czy rozdzieli te akcje pomiędzy akcjonariuszy?
    Czy jest szansa po przydziale akcji na zmianę postępowania na układowe?!!
    Nie można zapomnieć o 5 % haraczu dla syndyka od każdej gotówki odzyskanej prze HBP..
    Proszę o poważne wpisy.
  • Re: tylko dla tych co są z Markiem Autor: ~Kr [79.162.255.*]
    wbijmy sobie do głowy jedno założenie,upadek HBP był po to, żeby habeta wzięła na siebie cały bagaż złych długów grupy kapitałowej, podniesienie z upadłości spółki nastąpi tylko w przypadku zagrożenia wysadzenia z sioła p. Wiśniewskiego, jest to moje zdanie mocno umoczonego w akcje ,gdybanie dzisiaj co zrobi syndyk jest wróżeniem z fusów, syndyk ma swoją strategię,i jeżeli uzna ,ze należy spółkę ratować,to będzie wniosek o zmianę upadłości, tam jest wielka kasa, a tam gdzie kasa to zasady nie obowiązują,mamy w kraju dobre prawo ale z egzekucją jest różnie,na wyjaśnienie tej dziwnej upadłości możemy czekać dłłłłłuuuugo,ale moim zdaniem będzie warto.
  • Re: tylko dla tych co są z Markiem Autor: ~xyz [83.8.239.*]
    to coś Ci się chyba przerachowało wychodzi ponad 8zł za akcje hbp
  • Re: tylko dla tych co są z Markiem Autor: ~blonddiana [178.36.103.*]
    Skad wzielo sie to 60PLN ? skad taka informacja ?

8 PLN za akcje ? to brzmi jak bujanie w oblokach
  • Re: tylko dla tych co są z Markiem Autor: ~inwestor [83.6.22.*]
    8-10 zł to możliwe, o ile pan syndyk nie wział juz pod stołem swojej doli, bo wtedy to już nie za bardzo. wiem że są tacy co wiedzą duzó wiecej w tym temacie ale jakoś nie widziałem zeby tu sie tym dzielili. pozyjemy zobaczymy
  • Re: tylko dla tych co są z Markiem Autor: ~balbina [178.36.151.*]
    W czasie negocjacji z instytucjami finansowymi padła propozycja objęcia 3 szt akcji nowej
    emisji za 180 zł, z czego 2 akcje będą uprzywilejowane przy wypłacie dywidendy. Przy
    długu 1,9 mld zł i podobnych zasadach HBP powinno otrzymać 30 mln akcji. A co zrobi
    z nimi syndyk....... Może do tego czasu otrzymamy potwierdzenia i będziemy mogli
    dalej działać konkretnie / patrz- Marek, badziewiak itd /. Na razie możemy tylko czekać i
    ignorować żenujące wpisy. Pzd
  • Re: tylko dla tych co są z Markiem Autor: ~hbt [37.60.26.*]
    Jak HBP ma dostać 30mln akcji jak cała emisja to22mln szt.
  • Re: tylko dla tych co są z Markiem Autor: ~balbina [178.36.135.*]
    Wyliczyłam to przez analogię - 1,3 mld wierzytelności w bankach daje 22 mln akcji. Nasze 1,9 mld - Bóg wie ile.......
  • Re: tylko dla tych co są z Markiem Autor: ~blonddiana [178.36.103.*]
    balbina .. jaki horyzont czasowy dajesz ?
  • Re: tylko dla tych co są z Markiem Autor: ~pytam [31.175.215.*]
    a mój sąsiad jest z Mirkiem,
    no i co 100 wpisów było, i co z tego?
  • Re: tylko dla tych co są z Markiem Autor: ~Matoł [89.72.98.*]
    Jak likwidują to na konta mogą od zaraz przesyłac gotówke chętnie przyjme może byc w pierwszej transzy po 10 zł za szt nie pogniewam się a na reszte mogę poczekac ... heeee.... heeeee......
[x]
HBPOLSKA 0,00% 0,01 2013-03-28 15:02:53
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.