Czy jest sens czekać na zwrot z tej inwestycji gdy wydaje się on praktycznie nierealny?
Zwracam uwagę na spółkę DORADCY24 - tam jest gigantyczny potencjał wzrostowy. Zachęcam do analizy ostatnich raportów D24, planów i sieci sprzedaży która rośnie w siłę. Moim zdaniem ta spółka da zarobić minimum 1000% w najbliższym czasie. Po 0,01 PLN można ustawić się na kilka dni ale może być też tak że nagle ktoś wybierze cała podaż aż do 0,05 :)
Z jakiego rachunku maklerskiego korzystacie ? Jakie macie prowizje ?Ja z emaklera w mBanku ale tam mam prowizję 0,39%. Kosmos. Dziś sprawdziłem http://moneyinfo.com.pl/ranking-rachunkow-maklerskich/ i jest to jedna z najwyższych. Ma ktoś może rachunek w tym DeutscheBanku co mają 0,19% ?
Jak zapewne wiesz 8,50-8,60 to silny opór ale myśle że tym razem przebijemy go spokojnie.Od kilku dni papier się konsoliduje i każdego dnia dobija do 8,55 ale przy zbyt niskim wolumenie więc z takich ataków nie ma nic,najwyżej można krótko pograć jakimś małym pakietem akcji(sam sprzedałem 1500sztuk po 8,52 a jutro odkupie).Jeśli gruby uzna że czas wskoczyć piętro wyżej to polecimy na 9 zeta szybciutko tak jak to się stało w ubiegłym tygodniu.Być może wybicie nastąpi już jutro chociaż ja obstawiam przyszły tydzień.
Pepier korekci się książkowo więc dalszy wzrost niemal pewny(chyba że szeroki mocno pierd...ale to inna bajka).Moim zdnaiem walka o duży zarobek nastapi w rejonie 9,90-10,30 Zalecam więc trzymanie lub dokupowanie.Oczywiście nie jestem "obiektywnym ekspertem" bo jestem dość mocno zapakowany w gietka(ponad 12tyś papiera).Aktualnie na 16% plusie i o sprzedaży nie myśle z wyjątkiem pogrywania na krótko 2/3tyś akcji,pozdro.
z tego co pamiętam to już 2 razy odbiło się od 10 z groszami. w sytuacji gdy dojdzie do sprzedaży nieruchomości w Częstochowie ten opór powinien być pokonany. pytanie tylko czy dojdzie, kiedy i za ile ????
masz prawie 140 tys. w akcjach GTC i pytasz innych co by zrobili ??? dostałeś te akcje w spadku czy co ??? ale może spróbuje odpowiedzieć. zadaj sobie pytanie, na co liczyłeś inwestując te kasę. jeżeli Twoje założenia się spełniły to odpowiedź jest prosta. na giełdzie nie można być zbyt zachłannym bo można dostać po łapkach.
Dzięki, czytam zawsze z uwagą:) ja mam ponad 8 tys, zysk 10%, na ostatnich szczytach troche zarobiłam, ale odkup byłpo 8,3. Czytałam ze jest mocny opór w okolicy 9,5 czy coś takiego. No zobaczymy ile się bedziemy bujać:)
cały dzień trzymali pod kreską ale najważniejsze, ze w końcówce ktoś mocno zakręcił papierem i zrobił niezły obrocik. póki co mamy mocne podstawy do lekkiego wzrostu.
Od kilku dni mamy doczynienia z całkowicie kontrolowaną korektą na papierze.Grubi w pierwszej części sesji czyszczą stopy drobnym a na fajrant kupują już bez kombinacji.Trzymać papier,nie dać się wykiwać grubasom,pozdro.
Nie przepadam za takim obstawianiem tj.kiedy będzie 10,12 czy 15 ale skoro pytasz to powiem tak: dyszke liźniemy jeszcze w czerwcu najpóźniej w lipcu.Co będzie dalej zależy od szerokiego ale obstawiam kiszenie się w rejonie tej dyszki(+-20groni)przez pewien czas...Trwałe przebicie 10 będzie trudne więc na razie nie mam odwagi dywagować w dłuższej perspektywie.Co do mojej sprzedaży to prawie w każdy dzień troche sprzedaje a troche kupuje(w piątek i dzisiaj był na to wyśmienity dzień).Poniżej 10 nie oddam jednak większego pakietu,pozdro.
Dnia 2013-06-22 o godz. 09:13 ~k@op.pl napisał(a):
> to developerka trza brac bo tanie ten segment niebawem
> ruszy i jeszcze gcn wyprzedzi we wzroscie
Tak właśnie to widzę jadą po śmieciu jak chcą 7.xx
Dnia 2013-06-26 o godz. 09:47 ~wieśniak napisał(a):
> Zawsze trzeba mieć wolną kaske na takie okazje jak
> dzisiaj.Kilka minut i średnia miesięczna na koncie.
no nie każdy ma wolną kasę , widocznie należysz do szczęściarzy :) ja się trochę utopiłem na GTC ale ciągle wierze że 15 zł jest realne
Szczęściarzy? Nie żartuj,wtopiłem na gpw w tym na gietku w ciagu kilku lat kupe kasy(ale nie wszystko co miałem) i zacząłem myśleć:dlaczego? Długo myślałem i uczyłem się. Wymyśliłem i troche się nauczyłem i teraz nieźle zarabiam na tej szulerni,chociaż czasami także trace(tne straty).GTC to jeden z moich ulubionych papierów:Jest tak nieprzewidywalny że paradoksalnie,dziecinnie prosto jest go rozszyfrować i zarabiać na nim.Pamiętaj o podstawowej dewizie: WOLNA kasa i luźny umysł to podstwawa. A co do GTC to rozumiem że średnią masz powyżej 12zeta, musisz więc zaczekać jeszcze troche ale spokojnie swoje powinieneś wyciągnąć.Ja nie gram/inwestuje na taki długi termin(wyleczyłem sie z tego).Z góry zakładam jaki zysk mnie zadowoli a straty ucinam jak najszybciej,powodzonka.
Witam.mam pytanie.czy OFE jest w kazdej spółce WIG 20?jaki wpływ ma na kurs GTC zamieszanie wokół OFE?Czy OFE mogą sprzedawać akcje GTC na dużą skale i co by się stało z kursem GTC?i jakie jest najlepsze rozwiązanie dla GTC wokól zamieszania OFE?
i czy jest jakis termin do ktorego musi byc rozwiazana sprawa OFE? i czy teraz jak jest ciagle cos z tymi funduszami to czy GTC moze wogole póść w góre?
Stopy klasycznie wyczyszczone,3 kosy zadziałały książkowo.Grunt pod atak na dyszke przygotowany...ale jest jedno ale w postaci naszego kochanego vincenta i pomysłów jego. Coś czuje że nie pozwoli nam raczej cieszyć się zbyt długo wzrostami.Chyba każdy z was wie jaki wpływ na kurs gietka może mieć likwidacja ofe...
Handzolek co Ci moge więcej powiedzieć? Wydedukuj sobie sam tym bardziej że o ile dobrze pamietam to pisałeś kiedyś że masz sporo tych akcji,więc chyba troche orientujesz się w temacie bo jak nie to lepiej je wywal i wpłać kase na konto.Skoro miałeś odwage wejść w tą szulernie to musisz mieć odwage z niej wyjść,pozdro i bez urazy.Ja np.w tym tygodniu(wtorek,środa)zredukowałem stan posiadania akcji gtc o ponad 40% a wczoraj odkupiłem połowe z tego co wcześniej wywaliłem.Generalnie idą ciężkie czasy i może być i tak że w najblizszym tygodniu wyczyszcze się całkiem z papiera i to nie tylko gtc(i nie na wszystkim jestem aktualnie na+).
no ty tez masz ich sporo.w/g ciebie do wrzesnia jaki moze byc kurs gtc
? moze podskoczyc do 10 zeta? i jakie info musi byc by gtc zaczol rosnac ? moze budowa wilanów i białołeka i sprzedaz w czestochowie?
Handzolek wg.mnie to do września może być nawet 12zeta ale i kiszonka w okolicach 7 zeta też może być.W tak kurewskich czasach jak teraz są w Polsce(dla inwestorów/graczy,zwał jak zwał)nie ustawiam się na taki czas.Patrze przez pryzmat tygodnia,dłużej nie ma sensu bo dynamika jest oszałamiająca.Pamiętaj że czasami lepiej mniej zarobić lub nawet stracić ale nie zostać bankrutem.