• NWR Autor: ~Leszczu [89.67.27.*]
    Spółka mocno zadłużona i przy obecnych cenach węgla ma ogromne straty. Ale czy nie tak samo było np. z KGHMem, że miał bankrutować i cena spadła do 20 zeta? Tu też był znaczny spadek cen na początku 2009, potem odbicie ze szczytem na przełomie 2010 i 2011 i kolejny dołek teraz.

JP Morgan obniżył cenę docelową dla NWR do 70 pensów czyli ok. 3,5 zeta, więc dziś mocny zjazd. Duży obrót (spółka notowana w Pradze, u nas i Londynie).

Opóźnione notowania na stronie spółki:
    http://www.newworldresources.eu/en/investors/share-information
  • Re: NWR Autor: ~gf [194.28.40.*]
    Zastanawiam się kiedy się i czy w ogóle się pakować
    Na forum zero ruchu wiec chyba mało drobnych, czytaj nie zorientowanych, leszczy czy jak inaczej ich "wytrawni gracze" nazywają.
    Z drugiej strony dość słabe ff, co może wskazywać na mały wpływ paniki i manipulacji a raczej przemyślane ruchy tych co sprzedają.
    Sam nie wiem.

Ktoś postawił próg 44 k papiera na K po 5,6, Widać trzyma kurs by dalej już dziś nie dało rady spaść.
  • Re: NWR Autor: ~darol [178.181.195.*]
    W Londynie chodzi w okolicach+8% szykuje się chyba odwrót, radzę podbierać
    Będzie dobrze już na zachodzie około+10
    Ja pierdziele ta już jest w okolicach+12naprawdę radzę skubać bo może być za pózno
  • Re: NWR Autor: ~maxymuss [95.133.38.*]
    trend się odwróci, będą wzrosty jak zwykle
  • Re: NWR Autor: ~tom [82.26.17.*]
    witam darlo

mozesz podac link do notowan w londynie a czy ten nasz papier ma szanse dojaechac przynajmniej do 5 zeta ?
  • Re: NWR Autor: ~adamo [83.7.76.*]
    http://www.londonstockexchange.com/exchange/prices-and-markets/stocks/prices-search/stock-prices-search.html?nameCode=nwr&x=0&y=0
  • Re: NWR Autor: ~tom [82.26.17.*]
    Dzieki adamo

ladny wykres mysle ze powinno juz cos sie zaczac dziac bo ktos tego zakupil sporo w London oraz warszawie podejrzewam ze odbicie bedzie na 5,25.

czy ktos tu zaostal z drobnych akcjonariuszy czy tylko ja sam do siebie bede pisal ???

tom
  • Re: NWR Autor: ~wujoT. [78.131.193.*]
    Nie jesteś sam, ja tu też jestem, choć narazie nie mogę dojść do siebie po ostatnich dniach.
  • Re: NWR Autor: ~Tom [82.132.221.*]
    Z analizy ruchow w Londynie ktos to zabiera wczoraj bylo 0.75 I zblizamy sie do oporu £ 0.81 mysle ze odbicie sie nalezy jak psu buda
    Wysokosc zjawisles ?

Pozdr Tom
  • Re: NWR Autor: ~darol [213.158.217.*]
    Tam znowu na plusie londyn około+3 a praga+1. Oj może być strzała z opóznionym zapłonem radzę podbierać w każdej chwili może odjechać
  • Re: NWR Autor: ~zdezorientowany nwr [95.48.62.*]
    co to za spadki non stop, przecież na innych parkietach ta spółka śmiga do góry? kto tu uwala kurs
  • Re: NWR Autor: ~LONDYN -10% [5.184.104.*]
    jakie zbieranie, wywalanie cd,
  • Re: NWR Autor: ~on [78.28.10.*]
    Londyn 60 pensów za akcję.

Niestety ale NWR uratować może tylko powódź albo trzęsienie ziemii w Australii.
    W przeciwnym wypadku przy tych cenach węgla za pół roku END
    .
  • Re: NWR Autor: ~marlow [94.42.190.*]
    jak bedą chcieli to jeszcze bedziecie łykac akcje jak pelikany - widać celowy zjazd kursu
    zwłaszcza przy takim FF
  • Re: NWR Autor: ~biały mis [46.204.65.*]
    może dziś na małym + się zamknie
  • Re: NWR Autor: ~rudy mis [178.37.145.*]
    Noooo.. taki - to jak +
    Prawie...
  • Re: NWR Autor: ~ka [87.206.214.*]
    wyglada to tragicznie
  • Re: NWR Autor: ~biły mis [178.180.184.*]
    to co tu jeszcze robicie!
    Kupujemy :)
  • Re: NWR Autor: ~maxymuss [95.134.149.*]
    są spadki będą i wzrosty, na tej spółce już tak było nikt nie będzie dopłacał do wydobycia węgla!!!!
    Między innymi 2 ostatnie rekomendacje na sprzedaj mnie przekonały do kupna ;P
    2,91 ale tylko 3 kilo bo płynność fatalna.
  • Re: NWR Autor: ~marlow [94.42.190.*]
    a ja czekam jeszcze jeden dzien niech spadnie -10% i wchodzę :)
  • Re: NWR Autor: ~biały mis [46.204.135.*]
    ..o płynność to bym się nie martwił, przy wyjściu zawsze się poprawia)
  • Re: NWR Autor: ~Leszczu [89.67.27.*]
    Z ewentualnym kupnem poczekam na wyniki za półrocze. Strata będzie na pewno gigantyczna, ciekawe czy będą w obecnej sytuacji w stanie sprzedać jakieś aktywa, czy oferowana cena będzie tak niska, że już lepiej od razu układać się z bankami.
[x]
NEWWORLDR 0,00% 0,02 2016-05-02 15:30:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.