• Pbo Anioła- rzychody plus 200 procent Autor: ~stiopa [89.68.55.*]
    JW. Poza tym przepływy operacyjne na plusie.
    Na zyski na razie nie patrzymy z uwagi na metodę księgową (pojawią się po rozliczeniu umów, a koszty już się wlicza).

Czyli roboty mają full, a będą mieć jeszcze więcej
  • a nie brakuje ci informacje o rentowności już zakończonych? Autor: ~cepr [89.231.103.*]
    myślę że liczne pytania o metody raportowania pojawią się podczas wza. Czy zwróciłeś uwagę na pozycję "usługi obce" było 3,7 a jest 7,2" oraz "zużycie materiałów i energii (skok z 2 mln do 6,2 mln). Jeżeli to są realne przychody a nie kreatywna księgowość, którą uprawia się w tej spółce od początku jej istnienia na GPW, to rzeczywiście mogłoby to zapowiadać jakąś trwałą korzystną tendencję. Trudno jednak o zaufanie do ekipy Anioły nie mając własnego przedstawiciela w RN. Powinniśmy się zjednoczyć i doprowadzić do wprowadzenia do RN przedstawiciela akcjonariuszy mniejszościowych z dostępem do wszystkich dokumentów.
  • Re: a nie brakuje ci informacje o rentowności już zakończonych? Autor: ~stiopa [89.68.55.*]
    Pełna zgoda. Poza tym nie ma jak presja "patrzenia na ręce".

Co do tych pozycji owszem zwróciłem uwagę. Zobacz jednak że wzrastają one (koszty) proporcjonalnie do przychodów. Poza tym jeśli to kreatywna księgowość w tym zakresie to ok. bo nie powoduje sztucznego podnoszenia poziomu zysku tylko go sztucznie obniża.

Nie mamy tu sztucznego zysku z przeszacowań - co jest najbardziej zwodnicze

Patrzeć na ręce, ale idzie ku lepszemu wyraźnie.
  • będziesz na Walnym? Autor: ~cepr [89.231.103.*]
    im nas będzie więcej tym lepiej. Ja mam kilka ważnych pytań, które zamierzam w trybie Art. 428 zadać na WZA, a odnoszących się do treści raportu biegłego rewidenta. Ty nie masz żadnych? Czytałeś raport?
[x]
PBOANIOLA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.