21. Events after the reporting date
In April 2013, the Group put into operation an enrichment complex for processing waste dumps in Vahrushevo city
with a total processing capacity of 150 tones/h and an annual expected coal output of 180-280 thousand tones.
In April, PC Interdon LLC entered into an export contract. The trial batch is fixed at 500 tonnes. According to the
mutual agreements, the next consignment will be 5000 mt in May.
to proste, czytając raporty miesięczne wiadomo bylo, ze będzie strata w okolicach kilku baniek, więc zaskoczenia nie ma. Ja obstawiałem 5 baniek. Było to oczywiste, dlatego systematycznie kurs spadł na 1 zł a teraz stoi. Teraz pewnie w Q2 będzie kolejna strata, bo jak na razie to sprzedaż nie wzrosła do poziomów, zapewniających wychodzenie na plus.
Uruchomienie nawet 5 zakładów odzysku nic nie da, jeśli nie będzie kontraktów.
Kontrakty na 5 000 ton miesięcznie są śmieszne.
Tu musi ruszyć sprzedaż 30 - 60k ton miesięcznie, żeby kurs wrócił na 3 - 4 zeta.
Chętnie kupię walor, gdy taka sprzedaż pojawi się.
Na razie kiszonka w okolicy 1 zł i osuwanie się kursu w okolice 0,85 zł w przypadku słabego raportu za kwiecień (czyli sprzedaż na poziomie kilku tysięcy ton). To moja osobista opinia, proszę nie sugerować się w decyzjach inwestycyjnych.
......Tutaj nie ma czego na razie komentować , będą kontrakty będą wyniki , nie ma sprzedaży , nie ma z czego się wybic......
Osobiście jestem pod wrażeniem długotrwałej obrony 1 złotego.....
Co do 85 groszy to raczej nie spadnie , no chyba ze sytuacja taka trwać będzie kolejne pół roku czytaj dwa tygodnie.....:-)