nie kupujcie jesli nie zamierzacie tu byc dluzej... inaczej w nastepnych dniach bedziecie oddawac i to raczej taniej...tu nie ma zadnej gry nikt sie tym nie interesuje a pod dywidende 4% to nie wiem czy to sie Wam oplaca...
Dla większości z nas co za różnica czy to 80gr, 90gr, 1zł itd.. Podejrzewam że większość i tak siedzi tutaj ze znacznie wyższą średnią więc dopóki spółka na serio nie wejdzie na wyższe obroty to i tak kiepsko. Tak więc mnie osobiście cieszy, że ze spółki wreszcie napływają lepsze informacje niż przez ostatnie lata.
Każda stacja w górę cieszy, a spore obroty były w okolicach 95 gr, więc trudno będzie pokonać ten próg - potem może być weselej; tu są 3 optymistyczne turbo scenariusze: fuzja, przejęcie lub stopniowy, ale pewny wzrost zysku (do 5-8 mln); no i kilka złych, ale bankructwo chyba obecnie odpada; ale co z tego? wystarczy, że żaden z 3 optymistycznych się nie ziści i kisimy się znów kilka lat..
To jest tylko moje zdanie i nie mam zamiaru tutaj czynić propagandy, natomiast obstawiam ten trzeci scenariusz czyli w tym roku czyli porządny zysk w granicach o ok 5-6mln (nie wliczając mieszkań). Zobaczymy co przyniesie raport 15ego .
Trzeci pozytywny nie jest taki zły, choć zapewne każdy z nas by chciał zobaczyć tu 2 PLN za miesiąc - tylko, że wtedy nie wiadomo, jak się zachować w trakcie wzrostów i można naiwną chciwość zamienić z porażkę; a tak niech sobie rośnie księgowo, pomalutku kursowo, do tego z 5 baniek to już by było z 6 gr na akcję; niestety, to nie jest rok koniunktury, więc i mały zysk będzie sukcesem... a są jeszcze te mieszkania przecież, chyba wreszcie wejdą do kasy jakieś zyski z tego?
tak mieszkania na pewno wejdą w tym roku do bilansu. Marża developerska jest ok 30% plus, więc zliczając metraż oraz 50% udziałów można liczyć na ok 3,5mln przychodów (tak na moją kalkulację). tak więc ten rok, jeszcze wliczając mieszkania naprawdę będzie niezły.
Poczekajmy do 15maja, myślę że te wyniki dużo nam powiedzą...
Jeżeli kiszonka to dywidenda już jest w cenie. Jak wyniki znośne to mam nadzieję na 90 gr będzie klepnięte na dłużej. Nadal liczę, że odkupię moje 7000 szt akcji - tylko za co jako żem bezrobotny i biedny jak ta mysz kościelna :-) a póki co, kto na piwo, kto na ryby, kto do roboty - ja na piwo :-)
Eskulo, nie pytaj o takie sprawy, bo nie ma nikogo, kto coś sensownego napisze - będzie padać, albo nie będzie; jak nie będzie dalszego skupu to stoimy w widełkach, choć sądzę, że dalszy skup ma teraz sens, bo skoro mają te akcje i tak trzymać to te 60 tysięcy z dywidendy się przyda...
tu nie chodzi o obrzydzanie tylko prawde ile lat tu siedzimy juz i nic sie nie dzieje? jesli ktos wchodzi musi liczyc sie z tym ze bedzie sie kisil ... albo i nie ale jakos nie wierze bo jak byly infa to nawet nie drgnelo a teraz bez inf...