• informacja poufna Autor: ~qovadi [79.185.108.*]
    Nie bardzo rozumiem po co ujawniać takie rzeczy skoro do żadnej transakcji nie doszło - we trzech nie znaleźli nikogo chętnego na swój pakiet, nawet fundy nie były zainteresowane. Mało tego, spółka przy obecnej cenie akcji jest wyceniana na ok 70 mln złotych tymczasem generuje zysk na poziomie 6-7 mln rocznie. Inwestor by musiał czekać prawie 10 lat na zwrot tej inwestycji. Tymczasem wszyscy tutaj zgromadzenie czekają na wystrzał kursu do poziomu... no właśnie jakiego?
    Niech mnie ktoś poprawi jeżeli popełniłem błąd w tym co napisałem powyżej.
  • Re: informacja poufna Autor: ~re [213.158.216.*]
    Kolego przy kapitalizacji 70 mln zysk roczny netto na poziomie 7 mln zł to znaczy 10 % kapitalizacji spółki jest całkiem niezły . Argument oczekiwania na 10 letni zwrot jest nietrafiony ( czesto odnosi sie go do zwrotu inwestycji z neiruchomości ) . Co do ujawnienia wiadomości poufnej , to odnoszą sie do tego wytyczne KNF . Myslę , że mimo wszystko jesteśmy na etapie poszukiwań inwestora strategivcznego , a ta informacja wybitnie świadczy o tym ,że pierwsza proba nastapiła juz w połowie ubiegłego roku .
  • Re: informacja poufna Autor: ~debil giełdowy [46.76.196.*]
    umowa z firmą poszukującą inwestora strategicznego została zawarta na 6 m-cy
  • Re: informacja poufna Autor: ~re [178.182.11.*]
    Tego typu umów z zasady nie zawiera sie na długi okres czasu bo to nie motywowałoby do szybkich efektów poszukiwań . Poza tym są to umowy na wyłaczność , a te nie moga byc zbyt długie . Po wstepnym okresie weryfikuje sie oferentów i przedłuża umowe lub podpisuje z inna firmą
[x]
PROTEKTOR 1,16% 1,22 2026-06-25 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.