To nalezy do Alterco, sama ta działka i branza wyceniania na okolo 60 mln zł ! w pulsie inwestora mowa ze jest chetny na te tereny albo na udział w nich !
http://www.tiga-yacht.com.pl/port/i-informacje
Najwiekszy port jachtowy w polsce ! idzie sezon ! :)
tu nikt nie nagannia. Szkoda , ze na forum nie ma merytorycznej dyskusji. Jedyny plus tego to ze brak ulicy na papierze i to widac, została wystaszona/strzepana całkowicie.
Niestety ber ale Ty tez nic nie wnosisz do tego forum. Walisz ogólnikami jak dziecko " brac, idzie do góry itd itp " Wyglada to troche jak bys kupił przez przypadek papier a nie masz zielonego pojecia o społce i liczysz na farta. Trzeba dyskutowac z sesnem.
Wg mnie społka najgorsze ma za sobą, druga połowa 2012 roku była dla społki najgorszym okresem, ostatnio pojawiły sie komunikaty które napawaja optymizmem, umorzenie postepowania z art 2 gdzie to wierzyciele nie dali zaliczki co sugeruje ze dogaduja sie z zarzadem w sprawie spłaty ratalnej ( info z pulsie biznesu o rozmowach w listopadzie) , odtajnienie umowy gdzie zostanie rozwiazana rezerwa w kwocie 90 mln zł * zarzad w raporcie zaznaczył ze był to odpis jednoraznowy) oczywiscie ulica i tak nie rozumie i widzi dług powiekszony o 90 mln zł i krzyczy !
Przejrzałem wszystkie grunty, majatki Alterco , niestety albo stety dla niektórych , majatek jest duuuuuuzo wiekszy niż długi ! długi zwiazane z obligacjami, altreco za obligacje kupowało grunty które było ciazko sprzedaz a odsetki rosłi i stad długi. Tutak pproblemme jest jedynie płynnosc. Jezeli altreci sprzedaz chociaz w połowe mjatki zaspokoi czesciowo wierzycieli i bedzie spłacac ratalnie cena moze powrócic do tej z dawnych lat ! ( dla zielonych )
No widzisz ja tylko wydaję swoją opinię,Ale za to twoję wpisy wnoszą coś nowego(tak się tobie wydaje).Mądry umie odczytać z moich dyrdymał o co chodzi.Nie umiejący czytać(wyciągać wnioski) pisze to co wszyscy wiedzą.
A poza tym ja mam naganiać a ty piszesz głupoty i nic kurs nie rośnie.
Lepiej zacznij kupować a nie niszczysz palce pukając bezmyślnie w klawiature.
Albo policz długi lub wartość gruntów i nieruchomości.
niby powinienem sie cieszyc ze na forum jest człowiek co zachwala bo mam akcjie, kupiłem je bo wiem ze beda tu duze wzrostu i to niedługo ale nienawidze pustej dzieciarni na forum a niestety ty taka reprezentujesz !!!!!!!
no widzisz Tobie tylko zalezy zeby kurs szybował ! wiec miałem racje przez przypadek kupiłes te akcjie i myslisz zyczenoiwo a do powiedzenia masz - gówno !
Przez przypadek to ty jesteś na świecie a raczej nieumyślny wypadek.
Ja w przypadki nie wierzę.Licz dalej majątki i długi.Daj ludziom pracować a nie zawracaj więcej gitary.Ja tu rządzę.
głupi to lekko mówiąc o Tobie ! :) no cóż dzieciaku... rzadz :) hehehe Wiesz w ogole czym rzadzisz ? pewnie nie... a nazwe znasz ? wiesz gdzie siedziba społki ? co robia ? pewnie nie... ale zeby napisac UP UP UP to nie trzeba wiedziec :)
Alkoholu nie piję i nie mogę mieć z nim nic do czynienia.Jestem AA.
ALE DZIEKUJĘ,ŻE DOCENIASZ MOJĄ CIĘŻKĄ PRACĘ.
SPOKO JUŻ SIĘ NIE GNIEWAM TYLKO DOBIERAJ.
by uchronic kogos przed nieopatrznym zakupem akcji tego bankruta wklejam z ostatniego raportu kwartalnego: "W związku z postępowaniami komorniczymi przeciwko Emitentowi zostały zajęte udziały lub wszczęte
postępowania egzekucyjne z udziałów w następujących spółkach należących do Emitenta: Arwena 1 Sp.
o.o., Arwena 4 Sp. z o.o., Arwena 5 Sp. z o.o., Emir 7 Sp. z o.o., Emir 19 Sp. z o.o., Emir 4 Sp. z o.o., Emir
28 Sp. z o.o., Emir 25 Sp. z o.o., Emir 27 Sp. z o.o., CF Projekt 12 Sp. z o.o., Business Square Sp. z o.o.,
CF Pabianicka Sp. z o.o., Polnord Baltic Center Sp. z o.o., Marina Sztynort Sp. z o.o., TIGA
Investment S.A., CF Panorama Sp. z o.o., CF Kapitańska Sp. z o.o., IGI Toruń Sp. z o.o., SPV 1 Sp. z o.o.,
Słoneczny Horyzont Sp. z o.o. "
zaznaczam ze nic spolki nie chroni przed komornikiem i wierzycielami gdyz sad umorzyl postepowanie upadlosciowe. wydaje sie ze majatek pojdzie na szemranych licytacjach komorniczych za ulamek warotsci a wy sie dalej klepcie tutaj po plecach.
1)To standardowe działanie mające na celu chronić wierzycieli.
2) Żadna nie została zlicytowana
3)Jeszcze pozostało troche nie objętych postępowaniem.
4)Wierzyciele nie składają wniosku o likwidacje
5)Wielcy posiadają dalej swoje akcje
6)Powrót kasy 22mln euro
7)Jeszcze pozostało troche nie objętych postępowaniem.
Myślę,że wkrotce pojawi się na ESPI wiele ciekawych informacji.
Ale jak pisałem to jedynie chore moje wymysły i nie radzę się nimi sugerować.
sad umorzyl postepowanie upadlosciowe,
nic i nikt nie chroni spolki przed wierzycielami.
gdy sad otworzyl postepowanie upadlosciowe wszelkie postepowania i egzekucje zostaly ZAWIESZONE.
po umorzeniu zostaly ODWIESZONE !!!!!!
wierzyciele rozgrabia majatek w zaden sposob nie chrononej spolki tym bardziej ze ci wieksi maja zabezpieczenia na tychze nieruchomosciach
Majątek Alterco to nie jest jakaś ruina, z której trzeba wyciągnąć ile się da, a potem jak najszybciej o niej zapomnieć. Wierzyciele jeśli są rozsądni, to dogadają się ze sobą na wzajem, oraz ze spółką i część długu otrzymają zamienioną na akcje - gdybym był na ich miejscu, tak właśnie bym zrobił
Jak sie stoi w kolejce po lewej to się stosuje taki chwyty jak pseudo znawca.
Niech lepiej napisze które z tych podmiotów już nie są w rękach Alterco.
Bo z mojej wiedzy wszysko mają a zastawy pod hipotekę nic nie zmieniają odnośnie własności.
jesli choc jedna osoba odstapila od zakupu akcji tego bankruta pod wplywem mego wpisu to sie ciesze i warto bylo pisac a wy naganiacze macie miesiac zastanowienia nad swym postepowankiem :) i oby po miesiacu wrocili na parkiet tego wam zycze choc wiecie ze jest mozliwosc ze altreco i notowania to juz przeszlosc
Tak więc po koleji :) Chcieliscie merytorycznej dyskusji.
1. Port w Sztynorcie wart jest w tej chwili może 20 mln. Concordia próbowała go sprzedać za 30mln kilka lat temu (wtedy była HOSSA).
2. Zanim zdecydujecie się na inwestycje w Alterco, sprawdźcie KSIEGĘ WIECZYSTA Sztynortu i obciążenia jakie są tam wpisane. Ciekawa lektura, polecam :)
3. Właścicielem Sztynortu jest spółka Tiga Investment- zadanie dla ambitnych. Spróbujcie znaleźć tę firmę, siedzibę, telefon, zarząd, choćby przysłowiową sekretarkę pannę Krysię :)
Dla ułatwienia dodam, że szukają jej komornicy z całej Polski.
To tyle, panie BER do dzieła, gdzie jest firma Tiga Investment?
Dawno kolego tak nie widziałem zakłamanego postu :)
Otóż port Sztynort został zakupiony za 46 mln zł i twierdzisz ze dzisiaj jest wart ok 20 mln ? samej działki jest 50 h z linia brzegowa, a gdzie poensjonat, restauracje, porty.
dane dotyczace Tiga ? prosze :) Pierwsze lepsze wygoglowanie.
Ty mi nie pokazuj KRS tylko powiedz gdzie fizycznie mieści się ta firma! Według KRS Alterco jest w budynku Rondo 1 na przykład. Jeszcze raz, proszę podaj mi gdzie ta firma ma jakieś biuro telefon cokolwiek! Choćby skrytkę na poczcie.
A dlaczego tacy jak ty nie maja wglądu do ksiąg wieczystych. Księgi wieczyste są JAWNE i KAŻDY ma do nich wgląd, jest to zagwarantowane przez prawo.
Port w Sztynorcie może i zostal zakupiony za 46000.000-, tyle tylko że zapłacono za niego AKCJAMI ALTERCO wycenianymi bodajże ponad 40 pln- (polecam lekture odpowiednich raportów). Concordia próbowała go sprzedać za 30 mln bodajże w 2007 r i nie znalazła chętnych.
Poza tym jak wreszcie sprawdzisz sobie ZADŁUŻENIE Sztynortu ( bo KW są ogólnodostępne) to zobaczysz, że dyskusja na temat wartości Sztynortu jest cokolwiek bezprzedmiotowa :)
Żeby nie było wątpliwości to Sztynortem zarządza spólka Tiga S.A., ale NIE JEST JEGO WŁAŚCICIELEM.
Tyle merytorycznej dyskusji, jesli posiadasz jakieś KONKRETNE informacje to słucham, inaczej uznam cię za kolejnego naganiacza.
No tak, akcje stały wysoko, wszyscy myśleli, jakie wartościowe :D Tymczasem to teraz właśnie warto domagać się akcji w ramach spłaty wierzytelności - stoją nisko, a majątek Alterco jeszcze jest w stanie przynosić dochody.
to ty nie naginaj, wglad w ksiegi wieczyste ma kazdy zainteresowany
wpisujesz nr ksiegi wieczystej i czytasz:
http://ekw.ms.gov.pl/pdcbdkw/pdcbdkw.html
ps. nie stalem nizej i nie zakupilem ani jednej akcji spolki