Powiedz to tym od pakietów ;P
O co tu k.wa chodzi?? Rosnąć nie chce, spadać nie chce. Przewaliło się mnóstwo akcji poza rynkiem a dzisiaj ktoś wyskoczył z 700 tyś a ktoś w to wskoczył.
Fajnie byłoby gdyby wyskoczył generali bo coś mi się zdaje, że ofe namieszają strasznie na grajdołku.
Kompletna dezinformacja. Leszcze takie jak my stoją z boku i się gapią... WTF?
Cos mi sie wydaje ze NALEZALO kupowac a nie niekupowac, zarzad i prezesi kupuja, lataja batony, niedlugo skonczy sie sypanie a to oznacza jedno,,,, WZROSTY!
Czy moje pieniądze gorsze są od pieniędzy panów z zarzadu? dlaczego ja mam płacić więcej?
Z reszta, po ostatnim tygodniu w małych tanich dobrych spółkach można przebierać.
wiadomo, że jak bankrut pbg musiał sprzedać to można było ich pocisnąć o cenę, raczej nie byli w negocjacjach w dobrym położeniu, co do tych Cypryjczyków to nie wiem co nimi kierowało
komunikatów myślę, że nie będzie, wszystkie wymiany poniżej 5% głosów, na stronie Duonu już jest nowy spis akcjonariatu z free float 44%
A na razie DUO mniej wart od bankruta OIL'a. Taki urok giełdy.
Za 2 lata pewnie będzie można sobie pluć w brodę, że po 0,8x się nie brało pełnymi garściami.
A pytanie na dzisiaj brzmi: Czy będzie taniej?
Moim zdaniem moze tak byc, podzial akcji po mniej niz 5% daje mozliwosci duze do cichego sterowania akcjami, przelewanie z konta na konto zanizajac lub zawyzajac kurs. Ten podzial to pod takie dzialania moim zdaniem.
Moja teoria jest taka ze jakas grupa przejmuje duona, prawdopodobnie chca posiadac 51% akcji. A maja w najlepszym przypadku jakies 30%
Ja akcje mam i nie oddam nawet jak beda po 40gr
Poczekam rok, dwa lata ale nie oddam! Wiecej, czekam na ruchy w dol, bede dokupywal.
Moim zdaniem to bedzie za jakis czas mega spolka. Obserwuje ich dzialania, sa niesamowici! Rozwijaja mega bardzo siec sprzedazy! Dbaja o bycie medialnymi, czeste wizyty w cnbc, allegro, groupon,,,, chca zeby marka zrobila sie rozpoznawalna. Jedyne czego sie boje to emisja akcji. Ale prezes mowil ze w tym roku ma nie byc.
Nie ma co oddawać. Fundamenty się ładne odlały, teraz twardnieją.
Może ruscy chcą się wkręcić na nasz rynek? Na PGNiG szans nie mają.
No nic, wszystko wyjdzie po czasie. O kondycję spółki jestem spokojny. Trochę wolnej kasy jeszcze mam, więc jakby spadało to się jeszcze dokupi.
Dnia 2013-04-26 o godz. 09:15 ~O0o napisał(a):
> Moim zdaniem moze tak byc, podzial akcji po mniej niz 5%
> daje mozliwosci duze do cichego sterowania akcjami,
To, że akcje zostały rozproszone na kilka pakietów poniżej 5% może być
bardziej korzystny dla płynności papierów, niż gdyby trafiły w jedne ręce.
Jest wiele podmiotów, a nie jeden, które zainteresowane będą wzrostem kursu.
Mogą w przyszłości solidarnie zasilać stronę popytową kolejną kasą .
Lepszych kilka rekinów niż jeden wieloryb ;)
Pytanie,co będzie sygnałem do wzrostów - może wyniki Q1?
Kolejna niewiadoma, to zachowanie Cypryczyków.
Jak bardzo są zdeterminowani, aby redukować się z akcji?
Rynek nie chce przepłacać, skoro widzi, że akcje można jednak wyrwać dużo taniej
i to nie tylko od pogrążonego w kłopotach PBG.
Na S&P tworzy się niebezpiecznie podwójny szczyt i to w czasie, gdy właśnie
wchodzimy w maj. A Amerykanie lubią swoje rynkowe przesądy. ;)
W ubiegłym roku mieliśmy pogrom.