• Teraz będą jechać w dół. Autor: ~DUO [83.23.71.*]
    Nie dać się ograbić z akcji, jak to nieszczęsne PBG, będą wyciskać z ulicy siódme poty po tej informacji. Ja osobiście nie kupuje, czekam ze sporym już pakietem pozbieranym przed info. Niech cisną, wiem że długoterminowo na DUO spokojnie będzie można zarobić.
  • Re: Teraz będą jechać w dół. Autor: ~lawina [193.200.150.*]
    It's going to get worse before it gets better : /
  • Re: Teraz będą jechać w dół. Autor: ~DUO [83.23.71.*]
    No tak, chodzi o wyciskanie. Także ja bym się zbytnio nie martwił, w przypadku długoterminowców, ci na short mają kiepskie perspektywy.
  • Re: Teraz będą jechać w dół. Autor: ~lawina [193.200.150.*]
    Na 0,87 betonuje się coraz twardszy opór.
    Wyjście ponad 90 gr, a potem ponad 1 zł wymagać będzie wielomilionowych zleceń
    kupna.
    Albo będzie długie bicie głową w sufit, albo szybka zagrywka, by sufit zawalił się sam pod własnym ciężarem i odblokował drogę do wzrostów.
  • Re: Teraz będą jechać w dół. Autor: ~DUO [83.23.71.*]
    Wszystko zależy od tego "pana" po lewej, ile jeszcze ma amunicji w portfelu.
    Bo "pan" z prawej to widać jest obojętny na to co postawi z lewej i zawsze mu starcza by obsłużyć chętnych. Jedno mnie interesuje, skąd nagle takie wolumeny na DUO, to zawsze była" cicha" spółka, a teraz co rano to cyrk.
  • Re: Teraz będą jechać w dół. Autor: ~cykcyk [83.13.215.*]
    ciekawe jeszcze jaki poziom ceny chce utrzymac/uzyskac Pan sypiący i dlaczego nie chce by kurs rósł, bo ten ochotę na wzrosty miał :P

Kupujących z ulicy już elegancko wypłoszyli sądzę.

Ja sie lekko skróciłem po 86 87 i czekam z kasa za te akcje i reszta gotowki na jakis marsz w dol zeby dokupic.

Ale nie za bardzo ogarniam całą sytuację i działania grubasów. Co oni chcą osiągnąc? kurs trzymac na poziomie osiemdziesieciu paru groszy czy zwalic? bo bankowo nie chca by rosło! dlaczego ?
  • Re: Teraz będą jechać w dół. Autor: ~qaz [89.75.190.*]
    Dnia 2013-04-23 o godz. 14:14 ~cykcyk napisał(a):

>Ale nie za bardzo ogarniam całą sytuację i działania grubasów.
    >Co oni chcą osiągnąc? kurs trzymac na poziomie osiemdziesieciu paru groszy czy zwalic? bo bankowo nie chca by rosło! dlaczego ?

To można powiedzieć o większości spółek na naszej GPW.
    Indeksy w całej Europie na mocnych wzrostach, a my na minusach!

Nasze OFE-rmy dostały chyba jakieś tajne instrukcje, aby zacząć się mocno skracać
    na akcjach "misiów" i pociągnęły rynek w spiralę spadków.
    Imperium Karkosika wali się jak domek z kart, Ukraina idzie na dno, "mostostalowcy"
    i deweloperzy przebijają historyczne dna, banki Czarneckiego zmasakrowane - jakaś totalna padaka!

• Re: Teraz będą jechać w dół. Autor: ~OFE-rma [89.75.190.*]
    A może to OFE-rma Generali redukuje się z akcji do zera ?
    Rok temu mieli 3 742 198 szt.

"Zarząd Spółki CP Energia S.A. informuje, że w dniu 23 stycznia 2012 roku otrzymał od Generali Otwarty Fundusz Emerytalny zawiadomienie o następującej treści:.
    (...)
    Liczba akcji posiadanych przez Generali Otwarty Fundusz Emerytalny po zdarzeniu decydującym o zejściu z limitu wynosi 3 742 198 szt. (słownie trzy miliony siedemset czterdzieści dwa tysiące sto dziewięćdziesiąt osiem sztuk) akcji,
    co stanowi 3,65% udziału w obecnym kapitale oraz 3,65% głosów na WZA Spółki."

" Nadal nad rynkiem wisi wizja likwidacji części składki do OFE,
    a nawet całkowitej likwidacji otwartych funduszy emerytalnych.
    Wizja tym bardziej prawdopodobna im gorsza sytuacja budżetu"

I jak tu kopać się z koniem? : /

• Re: Teraz będą jechać w dół. Autor: ~Sukinkot [83.13.215.*]
    Mam nadzieje ze to 3mln akcji generali to jedyne OFE ktore posiada duona.

Zreszta na to 3mln akcji zapewne chetny w pakiecie by sie znalazl.
  • pozwolę się z tobą nie zgodzić Autor: ~DUO [83.23.71.*]
    odpowiedzią na to niech będzie ten artukuł, OFE są zawalone akcjami pod sufit:

http://www.ekonomia24.pl/artykul/999067.html
  • Re: pozwolę się z tobą nie zgodzić Autor: ~qaz [89.75.190.*]
    Dnia 2013-04-24 o godz. 09:30 ~DUO napisał(a):
    > OFE są zawalone akcjami pod sufit:

"Nie wiadomo czy w efekcie zmian zapowiadanych przez rząd, fundusze nadal będą długoterminowym stabilnym inwestorem.
    Potrzeby budżetu a w szczególności Funduszu Ubezpieczeń Społecznych (który ma spory deficyt), powodują, że być może, w efekcie przyjętych zmian kapitał zgromadzony przez klientów w OFE będzie przekazywany do FUS jeszcze przed przejściem na emeryturę.
    To spowoduje, że fundusze będą w najbliższym czasie raczej sprzedawać niż kupować akcje"

"Ok. 15 - 29 proc. wartości OFE przypada obecnie na osoby w wieku 50 lat lub starsze. To oznacza, że już wkrótce OFE musiałyby spieniężyć aktywa o wartości przekraczającej 78 mld zł.
    Zakładając nawet, że fundusze -aby ograniczyć wpływ takiego ruchu na rynki -będą sprzedawały głównie papiery dłużne, mogą się niebezpiecznie zbliżyć do limitu maksymalnego zaangażowania w akcje (47,5 proc. aktywów) i zalać falą podaży rynek instrumentów udziałowych.

Nawet stosunkowo łagodne rozwiązanie, czyli przenoszenie pieniędzy klientów z OFE do ZUS na 10 lat przed emeryturą, mogłoby się okazać dla rynków brzemienne w skutkach.

We wszystkich spółkach OFE mają sporo ponad 50 proc. udziałów w wolnym obrocie. Jak policzyli analitycy Wood & Company, wycofanie się z Bogdanki zajęłoby funduszom 430 dni.
    Wraz ze spadkiem kapitalizacji ten czas oczywiście się wydłuża.

W przypadku małych spółek, dla których OFE odpowiadają za ponad 80 proc. free-floatu, takich jak NFI EMF czy Coal Energy, całkowite wyjście z inwestycji zajęłoby nawet ponad 2 tys. dni.
    Łatwo sobie wyobrazić, co by się wtedy działo z kursem tych spółek."

http://www.parkiet.com/artykul/32,1317501-Akcja-Parkietu-przeciw-likwidacji-OFE.html

Istnieje nieoficjalne zalecenie, aby OFE zaczęły wychodzić z mało płynnych "misiów"
    i przenosić kapitał do blue chipów.
    Mam nadzieję, że OFE-rmy z Generali już się wysypały z akcji Duonu.
[x]
DUON 0,26% 3,83 2016-04-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.