Pisałem poproś kogoś starszego ,bardziej kumatego od siebie niech ci to powoli przetłumaczy ...Ja jestem cierpliwy , mogę zrozumieć trudne dzieciństwo ,dokuczających starszych kolegów ...Chętnie bym ci pomógł ale wybacz przyjacielu jeżeli nie rozumiesz prostego zdania to nasza wymiana zdań nie ma sensu ...
Jeżeli chcesz abym ci pomógł podjąć właściwą decyzję inwestycyjną bo z twoich postów wynika ,że ciągle się wahasz ,czekasz na zepchnięci eskami ceny a to czekasz na ruch
grubasów itp. to poproś kogoś bardziej kumatego od siebie ,żeby był z tobą i na bieżąco tłumaczył ci niezrozumiałe słówka ,nie lepiej całe zdania ..
A ty ciągle mi odpisujesz ,że nie kumasz ,że nie rozumiesz moich postów a nawet coś o kołach ,motorach piszesz ...
Naprawdę proszę cię jeszcze raz przyjacielu nie denerwuj sie usiądź spokojnie oddychaj , wypij cos na uspokojenie ,przemyśl powoli co chcesz wiedzieć ,skonsultuj to z osobą dorosłą i wtedy na napisz....Nie będę się wyśmiewał z twoich potknięć językowych i trudności w komunikacji z drugą osobą ...
ŻEBY CIĘ NIE NARAŻAĆ NA KPINY POZOSTAŁYCH FORUMOWICZÓW PODAM CI MÓJ
ADRES E-MAILOWY I PROSZĘ JEŻELI MASZ PYTANIE TO KIERUJ GO NA ADRES
MIREKLJ@2.PL
OBIECUJĘ ODPOWIEDZIEĆ NA KAŻDY MAIL .
A na forum już nie będę ci przyjacielu odpisywał aby ci oszczędzić kpin ze strony innych forumowiczów...
NA KONIEC PROSZĘ CIĘ NIE PROŚ MNIE O ODPOWIEDZI NA TYM FORUM WIEM ZE CHCIAŁBYŚ SIE DOWARTOŚCIOWAĆ JAKO INWESTOR ALE UWIERZ MI DLA CIEBIE BĘDZIE TAK NAJLEPIEJ ...
W poniedziałek na NewConnect zadebiutowała informatyczna spółka Netwise. Od rana nie zawarto jednak żadnej transakcji na jej akcjach.
Nawet 12,5 zł, czyli 81,2 proc. więcej niż na rynku pierwotnym, chcieli płacić inwestorzy za akcje Netwise w pierwszej części poniedziałkowych notowań. Informatyczna spółka jest 14. podmiotem, który w tym roku zadebiutował na NewConnect. GPW do godz. 13 nie zezwoliła jednak na handel papierami debiutanta. Taka postawa GPW wydaję się być zrozumiała jeśli dokładnie wczytamy się w dokument informacyjny debiutanta.
Netwise działa od 2008 r. Założycielami firmy byli Tomasz Luchowski (obecnie prezes spółki) i Jakub Skałbania (szef rady nadzorczej). Podmiot zajmuje się wdrażaniem rozwiązań klasy CRM (do zarządzania relacjami z klientami). Ma na tym polu spore osiągnięcia. W 2011 r. Netwise miał 5,76 mln zł przychodów i 0,47 mln zł zysku netto. W 2012 r. obroty sięgnęły 5,43 mln zł ale zarobek netto wzrósł do 0,63 mln zł.
Wiosną 2012 r. właściciele Netwise zdecydowali, że spółka zadebiutuje na NewConnect. W tym celu podmiot przekształcił się w spółkę akcyjną. Przed zamianą wśród udziałowców Netwise pojawił się Runicom i związane z nim podmioty (notowany na NewConnect wehikuł należy do Piotra Chmielewskiego). Runicom Corporate Finance był też autoryzowanym doradcą, który pomagał w upublicznieniu Netwise.
W ofercie prywatnej, jesienią ub.r., technologiczna spółka sprzedała ledwie 18,3 tys. akcji serii B. Wcześniej kapitał zakładowy dzielił się na 1 mln akcji. To oznacza, że nowe walory stanowią ledwie 1,8 proc. podwyższonego kapitału. Papiery serii B objęło ledwie ośmiu inwestorów. Ich tożsamość nie jest znana. Płacili po 6,9 zł za papier. Wartość oferty brutto wyniosła zatem tylko 125,1 tys. zł. Na konto Netwise wpłynęło jeszcze mniej pieniędzy bo firma musiała zapłacić 20 tys. zł za sporządzenie dokumentu informacyjnego oraz 27,2 tys. zł za przeprowadzenie oferty. To oznacza, że ze sprzedaży akcji serii B Netwise pozyskał na czysto niespełna 78 tys. zł.
Debiutant informuje, że wyda pieniądze na rozwój spółki. Zarząd, ani autoryzowany doradca nie pokusili się nawet, żeby przedstawić konkretne cele inwestycyjne. Kwota zebrana ze sprzedaży akcji jest bowiem symboliczna zwłaszcza jeśli zestawimy ją z gotówką (1,06 mln zł) posiadaną przez Netwise na koniec grudnia 2012 r.
Wzmożony popyt na akcje Netwise na pierwszej sesji może dziwić skoro jeszcze kilka miesięcy temu nie było chętnych na ich zakup w ofercie prywatnej po cenie znacznie niższej niż bieżąca. Inwestorzy, którzy z taką determinacją zabiegają o papiery Netwise muszą również brać pod uwagę, że znaczna część akcji spółki nie jest objęta lock-up'em. Do niesprzedawania walorów przez 12 miesięcy po debiucie zdecydowali się bowiem jedynie założyciele, czyli Tomasz Luchowski i Jakub Skałbania, którzy wspólnie mają 63 proc. akcji. Pozostałe papiery, w tym cały pakiet należący do Runicomu i powiązanych z nim udziałowców (łącznie 28 proc. akcji obejmowanych po nominale, czyli po 0,1 zł) oraz papiery serii B mogą natychmiast trafić na rynek. Pokusa do realizacji zysków może być ogromna, skoro wartość papierów należących do Runicomu w ciągu kilku kwartałów wzrosła kilkudziesięciokrotnie.
pominę te twoje liczne błędne interpretacje moich słów, wystarczy poczytać moje i twoje posty na tym forum
ok, nie zrozumiałeś sensu moich poglądów, nie ma sprawy, domyśliłem się tego na podstawie twoich uników i wklejek...
piszesz na forum publicznym, to nie unikaj wymiany zdań
można mieć rózne poglądy, ale trzeba być merytorycznym
ten prosty trick z ucieczką na priv...ech...miej szacunek dla ludzi
z tego można wysnuć wniosek, że te wszystkie posty i wklejki były dlatego, że.... jesteś baaardzo samotny i szukasz nowych znajomości...stąd zaprosznia na priv
albo jesteś tak... cyniczny?
nie wiem tego
w każdym razie lubię wymieniać poglądy z innymi, o ile ich intencje są szczere...
nie martw się o moje inwestycje
życzę nieustannego rozwoju, dziękuję za zapszenie i śmiało pisz na forum publicznym, które służy do wymiany pogladów -tylko zacznij odpowiadać zamiast stosować uniki...
z czasem nauczysz się tego, ale póki co nie składaj obietnic, że odpowiesz, bo wiele moich pytań na forum pozostawiasz bez odpowiedzi...
Dnia 2013-04-17 o godz. 14:36 ~szaman napisał(a):
> @jkl
przyjacielu i miszczu zarazem...
pominę te twoje
> liczne błędne interpretacje moich słów, wystarczy poczytać
> moje i twoje posty na tym forum
ok, nie zrozumiałeś sensu
> moich poglądów, nie ma sprawy, domyśliłem się tego na
> podstawie twoich uników i wklejek...
piszesz na forum
> publicznym, to nie unikaj wymiany zdań
można mieć rózne
> poglądy, ale trzeba być merytorycznym
ten prosty trick z
> ucieczką na priv...ech...miej szacunek dla ludzi
z tego
> można wysnuć wniosek, że te wszystkie posty i wklejki były
> dlatego, że.... jesteś baaardzo samotny i szukasz nowych
> znajomości...stąd zaprosznia na priv
albo jesteś tak...
> cyniczny?
nie wiem tego
w każdym razie lubię wymieniać
> poglądy z innymi, o ile ich intencje są szczere...
nie
> martw się o moje inwestycje
życzę nieustannego rozwoju,
> dziękuję za zapszenie i śmiało pisz na forum publicznym,
> które służy do wymiany pogladów -tylko zacznij odpowiadać
> zamiast stosować uniki...
z czasem nauczysz się tego, ale
> póki co nie składaj obietnic, że odpowiesz, bo wiele moich
> pytań na forum pozostawiasz bez odpowiedzi...
pozdrawiam i
> jeszcze raz sukcesów
Dobrze , że wziąłeś sobie do serca moje uwagi o skonsultowaniu swoich tekstów z kimś bardziej rozwiniętym intelektualnie a , że trwało to ponad 1 godzinę nie przejmuj się tym ..
Naprawdę nie warto się unosić ambicją aby udowodnić , że się jest inwestorem i brać udział w dyskusji na forum ..
Pisz odpowiem na każdy nurtujący cie problem ....
MIREKLJ@2.PL
Również pozdrawiam przyjacielu i życzę lepszych wyborów niż NETWISE ...
@jkl
tak bardzo czekałeś na moją odpowiedź, że ta 1h cię rozgniewała...
no juz dobrze, dobrze...
widzisz, dorośli mają też inne sprawunki...
jedni chcą zarobić poprzez inwestycje, sieją ziarno i czekają na spełnienie warunkow strategii, siedzenie przed monitorem nie jest potrzebne
inni żyją z wierszówki...i wtedy klops, mniej tekstu, mniej kasy, taki akord, jak przy zbiorze ziemniaków ...przykłady można mnożyć, bo są różne profesje...
a z konkretów:
co tam z rzekomą emisją Netwise, która nie doszła do skutku? jakieś wieści, czy wklejka?
Dnia 2013-04-17 o godz. 15:07 ~jkl napisał(a):
> Prosiłem pisz na emaila ..Podać adres ponownie czy
> odnajdziesz sobie w tym wątku ?
@jkl
wklejki na priv :)
mało tego już na tym forum?
niby chcesz rozmawiać, ale ciąle robisz wycieczki na forum bez merytoryki
odpowiadaj normalnie, to będzie ok
na razie robisz tylko uniki na moje pytania
tu potrzebna jest sensowna wymiana poglądów
forum to nie miejsce na wklejki, tylko dyskusję
to gdzie mam szukać odpowiedzi na moje pytania, które ci zadawałem?