Widzę Janie, że bardzo Ci zależy na rychłym obniżeniu kursu, ale łatwo się nie damy ;)
Spokojnie okolice 1,5 będziemy bronili, pozdro dla akcjonariuszy PC - towców :)
nie rozumiem jednego: firma, która ma gotówkę w kasie, aktywa, których części zamierza się pozbyć (chodzi o Imagis), plany związane ze skupem za 8 mln zł. do 6 mln szt. akcji własnych - nagle emituje obligacje za 5mln? wytłumaczcie mi, o co tu chodzi?
Istotny dla rozwiazania zagadki jest tu moment i warunki wprowadzenia Imagisu do pcg przez Narkiewicza.
PCG jako spolka mialabyc li tylko platforma do upublicznienia imagisu ,sama spolka jako ewentualna inwestycja nie byla ,a tymbardziej dzis nie jest atrakcyjna .IT ma duze problemy na rynku,a z racji powiazan biznesowych moja ocena nie jest goloslowna.
A te wszystkie wdrozenia to mowiac kolkwialnie gowno warte infa z naszego.
Kluczowy jest tu namiestnik Pawla N czyli A.N. i jego posuniecia.
Im blizej debiutu Imagisu na NC tym mniej jego akcji w PCG.
Gdybym mial wolne 500 k zl chetnie kupilbym w prywatnej ofercie imagis.
no właśnie, jak wyciągną Imagis z PCG, to PCG będzie gó.nianą spółką, a mówiło się o budowaniu grupy kapitałowej. To jak z tym PCG? Warto w to wchodzić w okolicach 1-1,2 na dłużej (3-5 lat), z nadzieją na sprzedaż powyżej 10 zł.???
pcg jest jak inne spolki IT i lokuje sie grupie sredniakow jesli chodzi o walor atrakcyjnosci.
imagis tylko zwrocil uwage na pcg- taki efekt w pewnym sensie marketingowy.
P. N. przyszedl z pomyslem i kasa wiec pcg korzystal z okazji do wypromowanie sie.
Dzi pcg musi "zaplacic" za szczgolne wzgledy jakimi obadzryl go N.
osobiscie nie wchodzilbym w pcg ,jesli juz to krotkotermoinowo w okolicach 1,00 zl.
Teraz bardziej interesuje mnie makro ekonom.
Patzr co sie dzieje ; umacniaja zlotego aby zminijszyc zadluzenie ,a potem upierd fund. em. i jestesmy z akacjami wartymi tyle co papier toaletowy.
Ja aktualnie dowazam usd i franka.
nie doczekasz sie tego poziomu.Dlaczego nie zaufasz analitykowi stockwatch? Przeciez narysowal wszystko co tzreba ,trzymaj sie wyznaczonych p-rzez niego poziomow tj.
1,20 albo 1 ,00 (to czarny scenariusz)
niesprzedane obligacje czyli brak wiary i zainteresowania tym co robi pcg.
Imagis wyprzedawany .......,to koniec atrakcyjnosci walora.
do konca roku kierunek oczywisty ,ale powoli bez gwaltownych zjazdow.
Czas wychodzenoia dla maruderow ,ostatnia szansa.
Jesli chce sprzedac np 100 mln obligacji ,a udeje mi sie tylko 30 mln to jest to sukces czy porazka glabie?
A inwestorzy ,jak myslisz beda zachwyceni ?
zastanówcie sie lepiej jakie wyniki bedzie miała spółka za Q1 ja stawiam że 2,2 zsyku netto bedzie a za cały rok 10mln. przychodu 160..mln za cały rok ok 650m
To jest niemozliwe (wyniki )ze wzgledu na rekordowa baze (2012) ,za tym przemawiaja :
aktualny poziom kurs i niesprzedane obligacje (tylko 1/3 oferowanych).
1 zł .
to skąd te rozczarowanie prezesa i wskazanie na calatrava jako przyczynę niepowodzenia? a ponadto trzeba być ślepym by nie widzieć co pokazaują kreski (AT).A z tymi transzami to nie rób z siebie głupka większego niż jesteś .Jak się zabiera głos to trzeba wiedzieć o czym się mówi(pisze)
Do akcjonariuszy pc guard. Zal mi was, bo zaliczyliscie ostatnio duze spadki. cala gwielda zalicza, ale wy chyba mocniejsze. Przykre.
Ale zal mi was podwojnie. BO JAK WIDZE MIEDZY WAMI JEST ZNANY PASOZYT GIELDOWY CHORY CZLOWIEK JAN BARAN PIERDZACY OD RANA DO WIECZORA NA SPADKI. NIE DOSC ZE KURS WAM SPADL BARDZO, TO MUSICICE TOLEROWAC TE PIERDZENIA.
ZNAM TO Z WATKU MCI. JAK CHLOP ZACZYNA PIERDZIEC NA SPADKI OD RANA, TO DO WIECZORA PRZESTAC N IE MZOE. CIESZY SIE JAK MOZE GDY KURS SPADNIE, A AKCJONARIUSZE STRACA PIENIADZE.
NO COZ. WIDZE, ZE NADODATEK POUCZAC CHCE INNYCH NON STOP. TOP TEZ ZNAMY NA MCI. NIESTETY.
Nie wiedziałem , że jan to ten sam TROL , który psuje powietrze na MCI.
Widać wyrażnie , że nie ma żadnej wiedzy, a rzuca tylko wyzwiskami.
Proponuję , nie odpowiadać na jego kretyńskie wypowiedzi, bo o to mu właśnie chodzi.
On nigdy nie kupi żadnych akcji.
Nigdy ich nie miał i mieć nie będzie.
Jego życie to stukanie w klawiaturę od rana do wieczora.
mar kretynie ,wiesz,że jesteś idiota z obsesja" nieustannych wzrostów mci" ale nie martw się to da się wyleczyć (antidotum to bessa) tylko co tu robisz na wątku pcg? Jeśli tu zaczniesz naganiac na wzrosty to przykro mi ,ale spotka cię ten sam los.Jesteś po prostu głupi i nie masz szczęścia.Z takim mozdzkiem nie mogłeś zgłębić sztuki AT nawet w zakresie podstawowym o czym wszyscy się przekonają wkrótce gdybyś chciał tu dywagowac na dłużej :)
Ooooo, i juz sie zaczelo. Troll jan baran ktory nie ma ani pol zadenj akcji i miec nie bedzie, zamiast tego psuje powietrze od rana do wieczora naganiajac na spadki jak widze na wielu juz spolkach nie tylko na MCI wyjechal pod moim adresem jak zwykle az mu slina z ust pociekla.
To chory z nienawisci czlowiek. Dla niego najlepiej gdyby akcjonariusze stracili wszzystkie pieniadze a kurcy akcji spadly do zera. jan Baran by byl najszczesliwszym czlowiekiem na swiecie wtedy. Typowy pasozyt gieldowy.
Nie baranie janie, nie mam akcji pcg, i miec nie bede w najblizszej przyszlosci. Wpadle, bo zobaczylem ze zalozyles watek. Od razu wiedzialem co w nim bedzie i o co chodzi. O pierdzenia zeby kurs spadal a ludzie tracili pieniadze.
Po 2 tawoje manipulacje sa na poziomie przedszkola baranie janie. Nie ma nieustannych wzrostow na MCI i nigdy tak nie pisalem. Bredzisz jak zwykle od rzeczy. Pamietam MCO po 37 zl. Dzis niecale 7. O jakich wiec baranie niesutannych wzrostach mowisz??? To moze lepiej manipulatorze ze zlobka pogadajmy o odreagowani tego spadku.
Ja sie ciesze ze jan baran pierdzi tez na innych watkach niz MCI. Moze braknie mu czasu na MCI.ALE BARDZO MI WAS ZAL,AKCJONARIUSZE PCG...WYZIEWOW I METANU BEDZIECIE MIELI OD RANA DO WIECZORA. TO JEGO ZYCIE JEST.
mar kretynie ,wiesz,że jesteś idiota z obsesja" nieustannych wzrostów mci" ale nie martw się to da się wyleczyć (antidotum to bessa) tylko co tu robisz na wątku pcg? Jeśli tu zaczniesz naganiac na wzrosty to przykro mi ,ale spotka cię ten sam los.Jesteś po prostu głupi i nie masz szczęścia.Z takim mozdzkiem nie mogłeś zgłębić sztuki AT nawet w zakresie podstawowym o czym wszyscy się przekonają wkrótce gdybyś chciał tu dywagowac na dłużej :)
p.s. powtarzam raz jeszcze aby na pewno wszystko dootarlo do tej pustej mozgownicy
I skąd takie Jany się biorą, pewnie znajomy Palikota, Tuska , Kaczyńskiego. Plecie co mu ślina na język przyniesie, zakompleksiony, nikt go nie chce słuchać to chociaż na forum głupoty powypisuje
PS miałem nic nie pisać ale takich ludzi należy tępić i strasznie śmierdzi to twoje pisanie aż czuć z monitora.
znam takich jak ty ,akceptuja tylk jeden kurs,kurs do gory i tylko takie glosy sa pochwalane .
Klakerzy sa szczegolnie "uwazani" na kazdym watku nawet jesli plota trzy po tzry.
Nie znalazle ani jednego przypadku aby ktokolwiek ostrzgal przed spadkami ,rekomendowal sprzedaz akcji przy wtorze wiekszosci forumowiczow.
Ale prawda jest taka Wisly kijem nie zawrocisz ,spadkow nie zatzrymasz mozesz tylko powtarzac za innymi inwektywy pod moim adresem.
Pojecia nie masz w jakim stanie jest nasza gospodarka matole.
Wiec mysl sobie o pcg jak najlepiej ,twoja kasa ,twojee ryzyko,kupuj bo to ostatnia taka szansa za te cene durniu:)))
Zastanawiam się, czy to "coś" o nazwie jan jest w stanie napisać chociaż jedną sensowną informację.
Nic , tylko wyzwiska pod adresem innych.
Jak można żyć z takim stanem umysłu, wiecznym knuciem , zaczepkami i torturowaniem innych swoją indolencją, brakiem kompetencji i elementarnej wiedzy.
Ale jak tej wiedzy brakuje, to bez problemu można rozpocząć swoje nieustanne ujadanie.
Nawet psy tak głośno nie szczekają.
Ciekawe co to za rasa psa. Jeżeli ktoś ma fotkę tego odmieńca to rzućcie na forum bo jestem ciekaw.
to RM (radio wiadomo jakie) też spamuje na forach gpw? Nadzwyczajny wpis ......tylko znowu o mnie ,dlaczego nie merytorycznie tylko ad personam? A ty gamoniu ,jesteś tu anonimem na wątku,z tonu i sensu wypowiedzi wnoszę że pcg w ogóle cię nie interesuje.Nie wiem czy kiedykolwiek kupiłeś akcje, czy twoja rola to szpiegowanie i śledzenie nieprawomyslnych tj nie popierających aktualnie wzrostów? Fakt,że nie omijasz moich postow i podejmujesz się ataku na mnie dowodzi jakiejś niezdrówej ciekawości nie sądzisz? Twoje intencje są niezrozumiałe,gdybym tu nic nie znaczył merytorycznie moj głos byłby zlekcewazony obojetnoscia (brak komentarza).Jesteś dla mnie zwykłym wynajętym scierwem .