• Trochę faktów: Autor: ~Niki [87.205.241.*]
    1) w 2012 roku miało być 100 mln zł przychodów a było niecałe 25
    2) miał być realizowany kontrakt na 300 mln zł a nie jest i nic nie wskazuje na to, żeby był
    3) z tych kilku milionów z tego kontraktu na 300 część nie jest zapłacona i nie wiadomo kiedy będzie
    4) projekty biogazowni nie są ukończone - wykonanie jednego z nich powierzono firmie bez doświadczenia, która zajmuje się .... oświetleniem a na stronie internetowej dorobiła sobie zakładkę...pod którą nic nie ma (zastanówcie się czy powierzyli byście wykonanie instalacji w waszych domach komuś kto tego nigdy nie robił)
    5) w związku z brakiem projektów biogazownie się nie budują
    6) prezes sprzedał akcje i jest na wylocie (może to i lepiej)
    7) miało nie być rozwadniania a liczba akcji zwiększyła się o blisko 50%
    8) spośród przejętych spółek 2 są małowartościowe a nad tą trzecią (B-Stal) BGE nie ma kontroli (nie ma pakietu większościowego,)
    9) co niektórzy usilnie starają się wmówić innym (i sobie pewnie też), że Q1 2013 co prawda na straty ale sezon na biopaliwa to jest później i będzie tylko lepiej. Pytanie tylko gdzie bo to "lepiej" w BGE miało w ubiegłym roku wymiar raptem 25 milionów. No to się pytam tych optymistów - czy na tych 25 milionach obrotów rocznie chcecie budować wartość? Czy to ma być paliwo do wzrostu na 1,5-2,0 złote czy choćby nawet złotówkę?

Z moimi poglądami możecie się nie zgadzać ale z faktami się nie dyskutuje. I tyle.
  • Re: Trochę faktów: Autor: ~sd [83.29.31.*]
    czyli, słowem jesteś w doopie
  • Re: Trochę faktów: Autor: ~ds [83.7.133.*]
    prawda jest taka że gość ma rację.

też pisałem pare miesiecy temu, że te spółki WWI czy TLM to zwykłe wydmuszki, niewiele warte, i ze napewno BGE nie zapłacił gotówką bo jej nie miał tylko akcjami które teraz lecą w rynek - stąd te spadki.
  • Re: Trochę faktów: Autor: ~sd [83.29.31.*]
    no to napisałam, że jest w ciemnej doopie.
  • NIHIL NOVI, NIKI POŁAPAŁ SIĘ W SYTUACJI PO SPADKU Z 2,5 NA 0,40 Autor: ~VVU132132 [82.160.131.*]
    Pisałem o wszystkim w/w, również punkt po punkcie. Z tym, że było to w okolicach 1,15, a nie 0,40. Jak sądzisz, CZYM SPOWODOWANY BYŁ SPADEK Z 3.20 NA 0.40??? Aktualna wycena uwzględnia wszystko, co napisałeś. Brawo za refleks:).

Nihil novi Niki, połapałeś się po korekcie. Ale to w zasadzie również nihil novi, ten typ tak ma:).
  • Re: Trochę faktów: Autor: ~jurek [197.134.216.*]
    OK pobawmy sie w wycene i fakty

odpowiadam!!!! wychodzimy od kursu 10gr ktory byl w sierpniu 2012 roku
    i??????
    1)25 mln w 2012 roku bez spolek zaleznych przychodow to malo a gdyby doliczyc te spolki bylo by 50mln????zysk 0.5mln to malo???? to poczatek zmian a ze oczekiwales wiecej??? zarobiles kiedys na inwestycji 100%????? a tu mogles w 2012roku
    ale OK budujmy przyszlosc
    2)a kogo obchodzi w BGE ten kontakt???OK 300mln przychodow fajnie brzmi i wyglada ale to nie jest najwazniejsze w BGE liczy sie co moze to dac! -Wratislavia okazala sie bankrutem ledwo dzialajacym z labilnym i glupim prezesem dlatego zostaly zawarte inne kontrakty ktore dadza wieksze zyski a moze i podobne przychody-fakt nic nie zostalo podane-Pawlowski tez czyta to forum i chce podawac fakty a nie kontrakty
    3) fakt Wratislavia od pazdziernika nie zaplacila 1.5mln do BGE -sprawa w sadzie swiadczy o slabosci rodziny Gudzowatych i glupocie prezesa Wratislavi -Bio
    4 i 5) nie masz racji -BGE do miesiaca kupi grunty w Zawierciu i do czerwca bedzie projekt i pewnie pozwolenie na budowe pierwszej biogazowni a do tego bedzie pierwsza farma fotowoltaiki na 10MW -czy to malo????
    6) Prezes sprzedal akcje i to jest jego propozycja i szacun dla Prezesa-rozgrywa sie tu walka o wladze nowe emisje po 2,5 spowodowaly ze GMK traci pelnie wladzy w zwiazku z czym propozycja Prezesa o sprzedazy swoich akcji serii A do GMK daje zgode na emisje managerska (3/4obejmuje Pawlowski) tym samym GMK ma wiekszosc glosow a tym samym masz wyjasnienie taniosci akcji managerskich!!!!
    a czy jest na wylocie??? jakies zmiany beda ale to nie zmienia faktu ze Pawlowski jest profesjonalista w rynku OZE i zostanie w spolce na lata
    7) tak mamy czy bedziemy mieli 12mln akcji . OK i jakie to ma znaczenie??? Wazne ile sa warte !!!!! lepiej miec 20mln akcji po 5zl niz 5mln po 10groszy
    8)tak... B-STAL rzeczywiscie tylko 49%ale za to jakie!!!! spolka ktora osiaga kazdego roku 50%wiecej przychodow(poczytaj i sprawdz co i dla kogo pracuja) i kazdy rok to zysk -mysle ze w tym roku to 3mln minimum wiec tak naprawde zakup za darmo a do tego wejscie na NC w tym lub przyszlym roku
    WWI Trans to spolka ktora osiaga rocznie 5mln przychodow i 0.5mln zysku rocznie i majatku na 2-3mln
    TLM Polska to spolka bardziej intelektualna niz handlowa ale fakt udalo sie kontrakt z Lotosem zrobic ktory juz przejelo BGE wiec na ten rok mysle ze wiecej niz pare milionow przychodow nie bedzie ale te 500tys zysku co roku jest
    REASUMUJAC - BGE kupilo 3 spolki za 7,750,000 ktore sa w stanie przynosic zysku rocznie 4mln zysku czy to duzo ???? ja twierdze ze to byl super deal Pawlowskiego !!!!
    a jezeli uda sie wprowadzenie B-Stal i Trans na NC to moze sie okazac ze zwrot bedzie do roku i jeszcze udzial w zyskach i akcjach
    9) TAK TAK a swistak zawija w sreberka !!!!! masz firme ????pracujesz w firmie ????
    zrobiles kiedys 25mln przychodow???? w cztery miesiace ?????
    ODPOWIEDZ !!!!
    to moze ja Tobie powiem !!!! YES YES YES ma to byc paliwo do wzrostu akcji na 10zl !!!!!

nie nie na 1zl czy 2,5zl -taka cena nikogo nie interesuje w tym roku grupa BGE ma szanse wypracowac 5-10mln zysku w tym roku i pewnie ze 100-200mln przychodow wiec sam policz ile beda akcje warte

REASUMUJAC

mozecie sie smiac z tego co pisalem do tej pory ale z faktami sie nie dyskutuje

od sierpnia w spolce zachodza zmiany -zgoda moze komunikacja nie jest dobra i moze nie wszystko jest tak jak bylo w komunikatach ale....
    BGE buduje sie na lata i pare miesiecy nie ma znaczenia
    musicie zrozumiec ze to ze dzisiaj kurs jest jaki jest w BGE nikogo nie interesuje -niestety jestescie mniejszoscia i nikt Wam nie bedzie slodzil.
    ale pamietajcie ZALEZY wszystkim w BGE na WAS i to ze kurs bedzie w koncu odzwierciedlal co w spolce sie dzieje i jakie sa wyniki to kwestia czasu

ale jak nie wierzycie w to wszystko to sprzedajcie akcje -w koncu jest wiele spolek na NC ktore warto miec

POZDRAWIAM !!!!!
  • Re: Trochę faktów: Autor: ~Niki [87.205.241.*]
    Jurek był taki czas, że można cię było traktować serio ale to było dawno. A tym co napisałeś kompromitujesz się, podobnie jak wypisywałeś głupoty o 15 złotych za akcję - w tym przebił cię tylko Aleksander. Ja rozumiem dlaczego tak piszesz - masz dużo akcji i jeżeli pisałeś prawdę to część kupionych znacznie powyżej dzisiejszego kursu - ale są jednak pewne granice w wypisywaniu głupot. A tera po kolei z tą samą numeracją co u ciebie:
    1) żadne 50 mln, bo BGE 25, Trans powiedzmy, że 5 niech ci będzie i TLM pewnie nic ale nawet niechby 3 no to pomylłeś się chłopie o połowę. B-Stal niestety nie jest spółką zależną ale masz już chyba na tyle ogarnięcia żeby to wiedzieć i wiedzieć jak jej wyniki będą uwzględniane w skonsolidowanym sprawozdaniu finansowym BGE. A do przychodów B-Stal dojdziemy.
    2) jasne kogo obchodzi kontrakt za 300 milionów i te 2% zysku, które mógł dać! Toż to betka przy tych miliardach obrotów i dziesiątkach milionów zysków, kompletnie bez znaczenia. I na tym w zasadzie mógłbym poprzestać tyle, że trzeba zadać pytanie: to jak ten kontrakt nie ma znaczenia dla spółki to po co o nim informowano? Odpowiedź myślę, że wszyscy znają i tylko jurek widzi sprawę inaczej. A jak Pawłowski teraz chce podawać fakty to niech podaje tak jak podawał do tej pory a nic o żadnych kontraktach nie było od dawna w przeciwieństwie do tego co pisze usiłujący sprawiać wrażenie człowieka dobrze poinformowanego jurek, ewentualnie niech powie jasno, że nie będzie informacji o kontraktach. JUREK TE NOWE KONTRAKTY O KTÓRYCH PISAŁEŚ TO JEST KOLEJNY TWÓJ WYMYSŁ - ŻADNEGO KOMUNIKATU ZE SPÓŁKI NIE BYŁO. Zapomnieli? NIE PODAWAJ JAKO FAKTÓW INFORMACJI NIESPRAWDZONYCH.
    3) Zatem w sprawozdaniu rocznym na 1,5 mln powinna zostać utworzona rezerwa na straty z tytułu trudnościągalnych należności - wynika to z zasady ostrożnej wyceny, która jest jedną z fundamentalnych w rachunkowości. No to zobaczymy co zrobi zarząd,
    4) i 5) JUREK OGARNIJ SIĘ TO ZNOWU NIE SĄ FAKTY - ponownie snujesz domysły, niedopowiedzenia, zapewne, żeby wywalić ten papier i znaleźć naiwnych, którzy się skuszą wizją planów i odbiorą od ciebie papier wyżej. To uświadom sobie, że wizje planów to już były i drugi raz z tą orkiestrą i do tej melodii nikt nie zatańczy. A wiesz dlaczego? Bo były tylko wizje a nie było konkretów - vide przychody 25 mln w 2012 vs zapowiadane 100 mln.
    6) jaka walka o władzę? Co ty znowu bredzisz? Myślisz, że pojawienie się nowych akcjonariuszy w spółce mogłoby się odbyć bez zgody GMK? Rozumiem, że to prezio mógłby ich przegłosować? Weź mnie nie rozśmieszaj jurek. Dobrze wiesz, że bez zgody GMK tu się nic nie wydarzy? Pisząc jaśniej: GMK ma władzę, oddaje ją tylko po to, żeby o nią walczyć. Dobre :-).
    7) Krótki komentarz: żaden fakt to po pierwsze a po drugie bajer dla naiwnych. Ale jest pewna zmiana już nie 15 złotych a 5 złotych - jurek tak trzymaj, zaczynasz urealniać wycenę. Teraz już przed 5-tką tylko dostawisz zero i przecinek i będziesz rozsądny gość.
    8) Znowu zero faktów: przychody B-Stal w 2010 to około 6 mln a w 2011 to około 20 mln i tyle sprawdzić można. A wiesz jakie zyski? No to ci powiem w 2011 roku B-Stal miała około 0,5 mln zł zysku operacyjnego i około 0,6 mln EBITDA. I tyle kolego. Jurek tu żadne zaklęcia w stylu "dla kogo pracują" nic nie pomogą co najlepiej było widać na przykładzie BGE, która miała handlować z Gudzowatym. WWI trans proszę weź nie żartuj. A z TLM jako spółką intelektualną to też nieźle dałeś do pieca, normalnie jak małe dziecko. Co proszę Trans na NC? A z czym do ludzi? Reasumując: Pawłowski bez zgody GMK to sobie mógł robić szaszłyk a nie majstersztyk i tyle.
    9) A co to ma do rzeczy czy mam firmę czy nie? Moja nie jest notowana na NC. I co z tego? To nie ja opowiadam bajki tylko prezio i ty. A ja jak podpisuję umowę to wywiązuję się z każdej w 100% a nie uzyskuję 1/4 przychodów w najlepszym razie albo prawie zero tak jak na kontrakcie za 300 baniek. Jurek znowu szalejesz no to zdecyduj się 15, 5 czy 10 zeta w końcu. A tak poważnie to nie kompromituj się już. Wiem, że marzenia trzeba mieć i to rzecz piękna ale są pewne granice oderwania od rzeczywistości, do której powrót będzie bardzo bolesny dokładnie za miesiąc jak ukażą się wyniki za Q1 2013.
    REASUMUJĄC: Po raz kolejny wypisujesz rzeczy, które faktami nie są, usiłując się kreować przy tym na osobę "lepiej poinformowaną", która ma wielkie plany i marzenia.

PS. Jurek jest tu człowiek o nick'u "hodowca owiec". Pogadaj z nim. Może cię przyjmie na ...przewodnika stada.
  • Re: Trochę faktów: Autor: ~vvu132 [82.160.131.*]
    Miej jaja i przyznaj przed sobą, że zaliczyłeś kolejną po trzymaniu przez 2 zł. spadków, wtopę, sprzedając papier w maksymalnym dołku korekty. Dobieraj szybko i odrabiaj straty a nie marudź:).
  • Re: Trochę faktów: Autor: ~Niki [87.205.241.*]
    Jeszcze jest za drogo. Po wynikach za Q1 może być połowa tej ceny. A jak pójdzie mocno do góry to wystarczy mi to co mam. Ja wychodzę z prostego założenia: że jak nie wyszedłem z większości akcji po taaakich wzrostach i mega "zarobku" to po co mam dobierać jeszcze, naprawdę wystarczy mi to co mam. I tak będę miał z czego wychodzić. A za pieniądze uwolnione z części BGE kupuję co innego i one już tu nie wrócą choć mógłbym odkupić więcej akcji.
  • Re: Trochę faktów: Autor: ~asad [193.200.215.*]
    po kilku infach doszedłem do wnissku że trzeba skrócić o połowę ilośc papiera, jak zaczną budowę biogazowni, to będę miał cynka
  • Re: Trochę faktów: Autor: ~vvu132 [82.160.131.*]
    Nie błaznuj.

Gdybyś mógł mieć jakiegokolwiek cynka ad biogazownie, miałbyś również info o raporcie i pozbyłbyś się papieru przy 2.0.

Co za lud:).
[x]
BGE 0,00% 0,05 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.