Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Trochę faktów:

Jurek był taki czas, że można cię było traktować serio ale to było dawno. A tym co napisałeś kompromitujesz się, podobnie jak wypisywałeś głupoty o 15 złotych za akcję - w tym przebił cię tylko Aleksander. Ja rozumiem dlaczego tak piszesz - masz dużo akcji i jeżeli pisałeś prawdę to część kupionych znacznie powyżej dzisiejszego kursu - ale są jednak pewne granice w wypisywaniu głupot. A tera po kolei z tą samą numeracją co u ciebie:
1) żadne 50 mln, bo BGE 25, Trans powiedzmy, że 5 niech ci będzie i TLM pewnie nic ale nawet niechby 3 no to pomylłeś się chłopie o połowę. B-Stal niestety nie jest spółką zależną ale masz już chyba na tyle ogarnięcia żeby to wiedzieć i wiedzieć jak jej wyniki będą uwzględniane w skonsolidowanym sprawozdaniu finansowym BGE. A do przychodów B-Stal dojdziemy.
2) jasne kogo obchodzi kontrakt za 300 milionów i te 2% zysku, które mógł dać! Toż to betka przy tych miliardach obrotów i dziesiątkach milionów zysków, kompletnie bez znaczenia. I na tym w zasadzie mógłbym poprzestać tyle, że trzeba zadać pytanie: to jak ten kontrakt nie ma znaczenia dla spółki to po co o nim informowano? Odpowiedź myślę, że wszyscy znają i tylko jurek widzi sprawę inaczej. A jak Pawłowski teraz chce podawać fakty to niech podaje tak jak podawał do tej pory a nic o żadnych kontraktach nie było od dawna w przeciwieństwie do tego co pisze usiłujący sprawiać wrażenie człowieka dobrze poinformowanego jurek, ewentualnie niech powie jasno, że nie będzie informacji o kontraktach. JUREK TE NOWE KONTRAKTY O KTÓRYCH PISAŁEŚ TO JEST KOLEJNY TWÓJ WYMYSŁ - ŻADNEGO KOMUNIKATU ZE SPÓŁKI NIE BYŁO. Zapomnieli? NIE PODAWAJ JAKO FAKTÓW INFORMACJI NIESPRAWDZONYCH.
3) Zatem w sprawozdaniu rocznym na 1,5 mln powinna zostać utworzona rezerwa na straty z tytułu trudnościągalnych należności - wynika to z zasady ostrożnej wyceny, która jest jedną z fundamentalnych w rachunkowości. No to zobaczymy co zrobi zarząd,
4) i 5) JUREK OGARNIJ SIĘ TO ZNOWU NIE SĄ FAKTY - ponownie snujesz domysły, niedopowiedzenia, zapewne, żeby wywalić ten papier i znaleźć naiwnych, którzy się skuszą wizją planów i odbiorą od ciebie papier wyżej. To uświadom sobie, że wizje planów to już były i drugi raz z tą orkiestrą i do tej melodii nikt nie zatańczy. A wiesz dlaczego? Bo były tylko wizje a nie było konkretów - vide przychody 25 mln w 2012 vs zapowiadane 100 mln.
6) jaka walka o władzę? Co ty znowu bredzisz? Myślisz, że pojawienie się nowych akcjonariuszy w spółce mogłoby się odbyć bez zgody GMK? Rozumiem, że to prezio mógłby ich przegłosować? Weź mnie nie rozśmieszaj jurek. Dobrze wiesz, że bez zgody GMK tu się nic nie wydarzy? Pisząc jaśniej: GMK ma władzę, oddaje ją tylko po to, żeby o nią walczyć. Dobre :-).
7) Krótki komentarz: żaden fakt to po pierwsze a po drugie bajer dla naiwnych. Ale jest pewna zmiana już nie 15 złotych a 5 złotych - jurek tak trzymaj, zaczynasz urealniać wycenę. Teraz już przed 5-tką tylko dostawisz zero i przecinek i będziesz rozsądny gość.
8) Znowu zero faktów: przychody B-Stal w 2010 to około 6 mln a w 2011 to około 20 mln i tyle sprawdzić można. A wiesz jakie zyski? No to ci powiem w 2011 roku B-Stal miała około 0,5 mln zł zysku operacyjnego i około 0,6 mln EBITDA. I tyle kolego. Jurek tu żadne zaklęcia w stylu "dla kogo pracują" nic nie pomogą co najlepiej było widać na przykładzie BGE, która miała handlować z Gudzowatym. WWI trans proszę weź nie żartuj. A z TLM jako spółką intelektualną to też nieźle dałeś do pieca, normalnie jak małe dziecko. Co proszę Trans na NC? A z czym do ludzi? Reasumując: Pawłowski bez zgody GMK to sobie mógł robić szaszłyk a nie majstersztyk i tyle.
9) A co to ma do rzeczy czy mam firmę czy nie? Moja nie jest notowana na NC. I co z tego? To nie ja opowiadam bajki tylko prezio i ty. A ja jak podpisuję umowę to wywiązuję się z każdej w 100% a nie uzyskuję 1/4 przychodów w najlepszym razie albo prawie zero tak jak na kontrakcie za 300 baniek. Jurek znowu szalejesz no to zdecyduj się 15, 5 czy 10 zeta w końcu. A tak poważnie to nie kompromituj się już. Wiem, że marzenia trzeba mieć i to rzecz piękna ale są pewne granice oderwania od rzeczywistości, do której powrót będzie bardzo bolesny dokładnie za miesiąc jak ukażą się wyniki za Q1 2013.
REASUMUJĄC: Po raz kolejny wypisujesz rzeczy, które faktami nie są, usiłując się kreować przy tym na osobę "lepiej poinformowaną", która ma wielkie plany i marzenia.

PS. Jurek jest tu człowiek o nick'u "hodowca owiec". Pogadaj z nim. Może cię przyjmie na ...przewodnika stada.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BGE 0,00% 0,05 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.