jestem od niedawna na giełdzie ale może mi ktoś wytłumaczy jak to jest .
Żeby uchwalić emisje serii E i F to nie było kworum a reszta , by zmienić członków zarządu i uchwalić emisje serii D , to te kworum już nie było potrzebne ?
Wydaje mi się że jest to jawny przekręt i unieważnić te walne jest w zasadzie łatwo , tylko musi ktoś wiedzieć jak to zrobić . A może w zasadzie temu Patrowiczowi (jak to nie którzy piszą) nie uda się tak łatwo przejąć spółki .
do uchwalenia emisji musialo byc kworum (min. 30% glosow) do uchwalenia innych decyzji wystarczy wiekszosc obecnych na walnym, wszystko bylo jak Bog przykazal, teraz kilka dni na wyzbieranie papieru od uciekajacych potem kolejne walne gdzie kworum nie bedzie juz konieczne i uchwalenie emisji tyle, ze .....wlasnie po ile skoro wiekszosc papieru bedzie juz mial zbieracz bynajmniej nie z ulicy????? jesli teraz skupia po 15-20gr. to beda chcieli wywalic z dobrym zyskiem np. 100% czyli 30-40gr to po ile ustala nowa emisje zeby zachecic do kupowania zebranych akcji????? jak obstawiacie 50gr czy wyzej???
czy moze byc tak???
emisja np. 1mln akcji po 50gr, ktore w calosci za gotowke obejmuje "nowy strategiczny inwestor" do tego informacja o zaawansowanych rozmowach na temat lukratywnego kontraktu popartego np. podpisaniem listu intencyjnego (ktory tak na marginesie do niczego nie zobowiazuje) i bedziecie lykali akcje po 60-70gr te same akcje ktore teraz oddacie po 0,15gr.
to sa oczywiscie spekulacje ale scenariusz calkiem mozliwy. Firma z kapitalem zakladowym 500tys po ewentualnej emisji 1mln -mozna robic cuda, skoro do tej pory tak naprawde jedyne co STERGAMES posiadal to jedna gre na bazie ktorej powstala spolka akcyjna notowana na gieldzie.
Ja kupilem troche miedzy 17-22 groszy. Potem spadlo na 15 wzroslo na 30, spadlo na 20 przedwczoraj znowu 28 dotknelo. Wciaz mam, nie bawie sie w drobny handelek i siedzenie przy kompie caly dzien aby zarobic 200 pln. Sprzedam po 50 groszy - wydrukujcie to sobie i za jakis czas przyznacie mi racje. Papier jesc nie wola. W spolce zaszly rewolucyjne zmiany, wedlug mnie korzystne, akcji jest bardzo malo i mozna nim sterowac jak sie chce. Radze sie swojego rozumu sluchac a nie rozhisteryzowanej, gmnazjalnej nagonki.