Z tym laniem wody to nie przesadzaj- przyjmują pracowników, więc jest rozwój, nie jak w niektórych firmach prezes i drukarka do akcji.
A zauważyliście jak wzrosła wycena obligacj Digate? Niedawno można było kupić za 60-70 % teraz cena kupna - 90, a na sprzedaży tylko 3 sztuki po 98. Zaufanie do spólki rośnie.
A czego byś oczekiwał? Raport miesięczny w swoim założeniu nie ma być czymś w stylu "1/3 raportu kwartalnego", tylko formą komunikacji spółki z akcjonariuszami, informacją o tym, co się dzieje w spółce i czym się zarząd zajmuje. Ty to nazywasz laniem wody, ja luźną informacją o planowanych i realizowanych projektach
chodzi mi o to ze taki raport nie wnosi nic nowego. to jest podsumowanie miesiąca.
jak ktos na bieżąco czyta raporty to nic nowego się nie dowie.
a Wy się podniecacie tym niezwykle.
Nikt akurat się tym raportem nie podnieca , ważne ze jest i trzymają się wytyczonych reguł. To że zatrudniają pracowników ( i to nie do tzw. biura) dla mnie oznacza ze interes się rozwija , nikt nie robi sztucznego tłoku żeby nas zmylić. Ważne żeby te raporty wychodziły właśnie co miesiąc bo jak się coś zmieni to wtedy szybciej się dowiemy , poza tym mogą się załapać do indeksu NC Lead za jakiś czas ( i przy innym kursie )
No i właśnie o to chodzi , niech robią swoje a nie tak jak chyba z 80% spółek z NC które dziwnym trafem nie są zawieszane. Jak się skupią na robocie to pozytywny PR sam przyjdzie i kurs zacznie się piąć ..... cierpliwość zostanie nagrodzona mam nadzieje :)
Na FB spółki znalazłem, że szukają kolejnych pracowników: http://www.pracuj.pl/praca/programista-aplikacji-internetowych-torun,oferta,2882299
Pewnie do tego projektu o którym ostatnio pisali.
"Oferujemy:
.
Spotkania i wyjazdy integracyjne, turnieje gry w fifę."
Mają poczucie humoru heh
Całkiem poważnie co do miesięcznych- wypuszczanie takich raportów to ich dobra wola, 95% spółek ma akcjonariuszy gdzieś i nic nie robi, a tu widać, że zależy im na odzyskaniu zaufania. Plus to, że się rozwijają, zatrudniają. Dobrze, dobrze, oby tak dalej. Tylko, że po 6 groszy mi już chyba nikt nie sprzeda :/
Ciesz sie jak wpadnie po 7, liczenie na 6 przed trzecią falą to juz sknerstwo.
Dzis mielismy raport/komunikat, jak zwykle pozytywny i kurs o dziwo nie nurkował. Jak tak dalej pojdzie pewnie niedługo podadzą jakies złe info i Digate wystartuje ;)
Dokładnie , Bernard przestań już marzyć o tych 6 gr .:) Mi znowu troszkę wpadło po 7gr i jestem bardzo szczęśliwy. Część odkładam na dłużej a pozostałe na ewentualne kółeczka :) Jak się nie uda i odkurzacz za bardzo zassie i się nie cofnie to jakoś przeżyje bo swój żelazny pakiet mam zamrożony :)
Co do prognoz to najlepsze z NC mają chyba na PCW , tylko co z tego jak goście bujają w obłokach i mają akcjonariuszy generalnie w d... Od kilku lat chcą przejść na rynek główny , kupują ciepłownie a ostatnio dowalili z planami zakupu kopalni co tak rozwścieczyło akcjonariuszy że kurs spadł do tragicznych poziomów , dlatego wolę jednak plany szyte na możliwości a nie kupowanie działek na księżycu :)
Jak czytam te brednie co nie ktorych powyzej to smiac mi sie chce. Jak dzieci pisza o kupowaniu, ze wpadlo ze odkurzacz, zelazne pakiety i itd. Widac ze kompletnego pojecia o graniu na gieldzie nie maja. Jak to sie mowi: "byle co zjedzą i byle co powiedzą".
Tez sledzę losy i kurs spolki o ktorej wspominasz, jest mocno przeceniona i potencjal spadkowy sie wyczerpuje, aczkolwiek nie ma za sobą fali pierwszej wzrostowej wiec zanim cokolwiek pozytwnego nastąpi oczekuje dlugiej konsolidacji, tak jak pare miesiecy temu miał Digate. Szukanie dołka to zawsze spore ryzyko, a wchodzenie po fali drugiej, przed trzecią jest optymalne, tym bardziej jak dwojka cofa kurs tak bardzo (a dwojka ma to do siebie ze lubi sobie pobrykac grając akcjonariuszom na nerwach...)
@dark7 napisałeś o PCW, ale domyślam się, że chodziło o PSW. Tam jest trochę inny układ, wszystko zależy od tego, jak się zachowają w sprawie dywidendy za 2 lata. Jeżeli znów oleją akcjonariuszy, to poleci na 10 groszy albo niiżej. Dlatego nie wchodzę, ale nie sądzę, by była to zła spółka. Z NC mam Digate i planuje na dniach wejść w jeszcze 2 spółki, ale muszę najpierw przeanalizować dokładnie raporty. Na obserwacji mam kilka.
Przestawiłem się na 7 groszy. Myślę, że po 6 by mi wpadło, ale nie chce mi się czekać wieki i ryzykować, że zostanę ze zleceniem kilkukrotnie niższym niż cena akcji.
@sl czasem warto łapać dołki, gdy kupujesz poniżej tych 20 groszy to dużo już nie przepłacisz, a poniżej 10 można brać spokojnie o ile fundamenty czyste.
Sorki , oczywiście masz rację przepalcowało mi się miało być PSW ( lub PCA) :)
Tej firmy niestety nie będę miło wspominał bo goście okazali się niepoważni , trzymam jeszcze mały pakiet z sentymentu ale ręce opadają. Z NC mam jeszcze Depend bo tam tez niedługo powinno być ostro :)
@mix a kto Ci powiedział że jesteśmy poważnymi inwestorami ?? tacy na pewno nie siedzą na forach zwłaszcza bankiera :) My tutaj się bawimy i uczymy a że przy okazji można nieźle zarobić to tylko lepiej. Nie napinaj się więc tak albo zmień forum np. stockwatch tam masz tylko merytoryczne wypowiedzi , tutaj mamy generalnie luźną wymianę zdań i od czasu do czasu jakiś konkret :)
Na tym polega problem z NC, wszystko pięknie i wspaniale, tylko po kilku miesiącach się okazuje, że akcjonariusze siedzą po uszy w bagnie. Potwierdza to NC index, który miesiąc w miesiąc wyznacza kolejne najniższe poziomy.
Ciężko tu znaleźć porządną spółkę, mi się udało namierzyć około 5, z czego na prawde podobają mi się ze 3 i wkrótce pewnie kupie troche ich akcji. Na Dependzie ciągle ostre wahania kursu, kiedyś sprawdzałem ale nie spodobało mi się to. Fundamentalnie nie wiem jak to wygląda. Dlaczego myslisz, ze wzrosnie?
I nie obchodzi mnie, czy ktoś mnie uważa za poważnego czy niepoważnego inwestora, dla mnie inwestowanie na New connect, gdzie wkładam małą część swoich pieniędzy to 1) zainteresowanie 2) sposób na zagospodarowanie środków, których obecnie nie potrzebuje, a inaczej leżałyby na 5% oszczędnościowym w banku.
Nie palnę sobie w łeb jeżeli stracę, choćby i całość, bo to tylko pieniądze. I polecam wszystkim zdrowy dystans do tej zabawy, bo kupicie kiedyś takie na przykład CEDC i wylądujecie w psychiatryku :D
He he he na CEDC też się kiedyś nieźle bawiłem ale wtedy byli po 10zł , podobało mi się że w DT można było często wyłapać z 10% a mam OTP z ING więc obracając niezłą kasą te 10% dawało fajny zysk w zł.
Depend powinien ostro pójść do góry ponieważ są na ostatniej prostej przy podpisywaniu kredytu który ma im pomóc znaleźć się w innej lidze niż aktualnie , mam nadzieje że i kursowej :)
Kto tak zasysał pod koniec sesji po 0,08 ?
Zdaje się ze oprocz wykonczonego zygzaka mamy przełamaną linie trendu spadkowego i pare dywergencji na rożnych oscylatorach...
I cały mój misterny plan uśrednienia po 6/7 groszy diabły strzelił :P
Też się zastanawiałem skąd taki skup, 150000 akcji poszło, całe 8 groszy wybrane. Ciekawe co dalej. To 0,65% łącznej ilości akcji czyli sporo, a wygląda, jakby kupiła 1 lub 2 osoby.
@dark7
Też miałem ochotę pobawić się w DT na CEDC, zresztą tak jak na Hawe ostatnio, ale nie zawsze mam czas śledzić notowania w ciągu dnia, to po pierwsze, a po drugie czasami można na zawał zejść bawiąc się w ten sposób. Dlatego poszedłem w kierunku co najmniej kilkudniowych inwestycji. A na NC- tylko długoterminowo. Kibicuję Ci na Dependzie i będę obserwował, ale wyniki słabe, a jeśli nie dopną tego kredytu to poleci ostro w dół. Zresztą, mam taką zasadę: brak pewności= nie wchodzę. Dzięki temu śpię spokojnie.
Teraz już też się rzadko bawię w DT , kiedyś miałem więcej czasu bo siedziałem na wychowawczym ;) Teraz na żywo podglądam notowania w pracy ale czasami muszę też popracować ;) a przy niektórych spółkach przez 30min może się dużo zmienić więc lepiej nie ryzykować :) O kredyt dla Depend to się raczej nie boję jest dopięty na 99% , zawsze oczywiście coś może wyjść nie tak ale jak już będzie to upragnione info to na zakupy może być za późno ... byłem już na paru spółkach jak widły były po widłach przez 2-3 dni :) raz poza i trochę mi było żal jak wskoczyłem na 3 widłach zamiast kupić 70% taniej.
Sen też staram się mieć spokojny wychodzę z założenia że to tylko pieniądze , jakby co na życie mam i staram się też co miesiąc ze 2-3 k wyciągnąć na bok żeby nie kusiło zbytnio i uruchamiam tylko na specjalne okazje :)
Wyniki Digital ma na prawdę nieciekawe. Powiększona strata. Jeżeli biorą kredyt to dobrze, duże szanse, że to im da kopa jako firmie i jako emitentowi na giełdzie, ale nie lubię inwestować w spółki jadące na minusie. Na Digate wszedłem jak zaczął się klarować zysk. Wiadomo, po tak niskiej cenie się już nie kupi, ale za to ryzyko też mniejsze.
Łącznie na NC nie włożę więcej niż 10 k, więc co by się nie stało, przeżyję ewentualne straty. Kiedyś popełniłem ten błąd i włożyłem wszystko w 1 spółkę, nie na NC oczywiście. W końcu dobrze na tym wyszedłem, ale nie chce więcej tego przeżywać :D
Niby masz racje .... ale zobacz np. na PCA , tam były same zyski , 0 kredytów świetlana przyszłość , zainwestowałem , nawet dostałem dywidendę ... tylko co z tego wtopiłem tam więcej niż Twój limit na NC, jedyny plus to dodatkowa nauka żeby nie wierzyć do końca w to co jest napisane. Teraz zostawiłem sobie tam 30k akcji z nadzieją że kiedyś zarobią na siebie ... teraz po prostu mi się już tego badziewia nie chce sprzedawać.
Także nie wszystko złoto co się świeci. Teraz jak kurs spadnie niżej niż 10-15% od ceny którą zapłaciłem zaczynam się rozglądać jak wyjść z inwestycji ... na Depend mi to na razie nie grozi mam średnia 25gr i raczej jak spadnie poniżej 30gr w tym tygodniu to jeszcze pozbieram co dadzą bo info o kredycie powinno być w przyszłym tygodniu więc za dużo czasu nie ma. Zresztą ostatnio zapomniałem wycofać zlecenie i ktoś mi odkupił po 36gr trochę akcji , byłem zły na siebie bo myślałem że to już koniec cofek ale jak widać racji nie miałem :)
Jasne, że nie wszystko złoto co się świeci, znalazłem na NC z 5 spółek które mi odpowiadają pod względem zysków, polityki informacjyjnej, branży itp., co nie zmienia faktu, że dalej muszę liczyć się z możliwością straty inwestując w nie. Choć jak dotąd poważnej wtopy na NC nie miałem, na GPW zresztą też nie. To taka zabawa.
PSW odbije się o ile uczciwie wypłaci dywidendę i nadrobisz straty z nawiązką.
Jak spółka kosztuje poniżej 25 groszy to każdy grosz robi Ci 4%. Gdybym ze wszystkiego chciał wyskakiwać po 10% spadku to bym dawno zbankrutował ;) Na GPW to często działa, w przypadku groszowych zwłaszcza na NC czasem warto przeczekać.
No widzisz w tym problem że sporo musiałby wzrosnąć kurs żeby "uczciwie" wypłacili to co obiecali bo aktualnie po odcięciu za dwa lata kurs byłby na minusie. Niestety uwierzyłem szubrawcom w tamtym roku zachęcony niskim kursem ( który teraz byłby wybiciem w kosmos) i poprzednią dywidendą którą wprawdzie z przesunięciem ale wypłacili i tak się łudziłem zbyt długo wbrew logice a kurs spadał i spadał .. Teraz jak pisałem już nie zamierzam sprzedawać tego co mam ale i zanim bym znów poważniej wszedł musiałbym się 100x zastanowić ... ale w sumie ta wątek DGT więc szkoda czasu .. :)
chyba że korzystając z zastoju tutaj zdradzisz jakie to spółki masz na myśli ????? :)
Nie wiem, po ile kupiłeś w zeszlym roku, ale patrząc na wykres to już nawet nie opłaca Ci się sprzedawać- lepiej poczekać tak jak robisz, może na siebie zarobi. Jak będzie info o dywidendzie to kurs poszybuje w górę, sam kupię przed datą prawa do dywidendy, więc ujemnego kursu nie będzie.
To mnie zniechęca do NC, że kurs spółki ma się nijak do realnej wartości, jedne spółki napompowane na kilka z łotych i na gigantycznych stratach, drugie tarzają się po kilku groszach ze sporymi perspektywami. Trzeba mieć szczęście i tyle, jeśli wybierasz spółki o dobrych fundamentach to zwiększasz szanse, ale gwarancji nie ma.
Mogę się podzielić, ale bez żadnego naganiania oczywiście :)
Cały czas do obserwacji z chęcią kupna w odpowiednim momencie mam: SSI, SPC, INVENTI, WINDMOBILE
Pobawiłem się troche na 11Bit i sprzedałem, też ciekawa spółka
ZWG obserwowałem niedawno ale nie odważyłem się na kupno, a szkoda bo 50% bym wyciągnął w miesiąc
Ekokogeneracja i Comperia mają ciekawe fundamenty i perspektywy, ale płynność tragiczna więc nie wejdę
STERGAMES dośćspekulacyjnie
BGE jeśli będzie dalej spadać, na 40-50 groszach trendu spadkowego łapać nie będę
Nad PSW się zastanawiałem, ale nie podoba mi się zachowanie kursu i polityka zarządu.
No i nasze Digate, rzecz jasna :)
Dzięki za Twoje typy , raczej unikam NC właśnie ze względu na niską płynność i mniejszy rygor informacyjny ale parę perełek i tutaj się znajdzie :) No i czasem zysk liczy się w setkach % co na głównym jest b. rzadkim zjawiskiem ( dzisiaj siorbnąłem troszkę CTC za 5gr - zobaczymy co z tego wyniknie)
Pamiętam jak swego czasu z Szara chyba z tydzień wychodziłem żeby lawiny nie zrobić :)
SMS możesz też się przyglądnąć parę razy udało mi się tam trochę zarobić :) Ja na razie skupiłem siły i środki na DGT, DEP i CTC co za dużo to niezdrowo , reszta czeka na lepsze czasy :) mam nadzieje
No i zobaczymy do ilu dzisiaj dojdzie :)
http://www.attrader.pl/pl/akcje/DEPEND/komunikat/EBI/informacja-nt-syndykalizacji-kredytu,20130411_095121_0000045951
Na DGT też mogłoby na stałe przebić chociaż te 10-12gr .... tak jakoś głupio wygląda jedna cyfra :)
Tu nie ma co obserwowac, tylko brac, trudno sobie wyobrazic lepszy technicznie moment do kupna - po przełamaniu linii trendu spadkowego zakonczonej fali nr 2. Na razie mozna brac jeszcze za kilka groszy, za parę dni będzie po kilkanaście.
JEŚLI CZUJESZ SIĘ INTERAKTYWNIE,
KREATYWNIE I POZYTYWNIE ISTNIEJE
DUŻA SZANSA, ŻE WŁAŚNIE CIEBIE
BRAKUJE W NASZYM ZESPOLE.
CZEKAMY NA ZGŁOSZENIA Z CV. Numer referencyjny: Programista/04/2013
Opis stanowiska:
Digate S.A. poszukuje do swojego studia programistycznego digateCode zdolnego, ambitnego i kreatywnego programisty aplikacji internetowych.
Aktualnie poszukujemy kandydatów na stanowiska:
- Programista PHP - Web Application Developer
- Grafik
- Specjalista ds. sprzedaży - Handlowiec