• może ktoś wie czemu sprzedają Autor: ~hawana [77.115.224.*]
    jedyne wytłumaczenie dla mnie to technika i psychologia - ale jeśli tak jest - to technicznie jest to silny moment do kupna....
  • Re: może ktoś wie czemu sprzedają Autor: ~Analytyk [178.182.169.*]
    Poszukać dobrze w sieci to dowiesz się paru rzeczy o tej firmie
    W najbliższym czasie ta firma się nie odbije od dna
    Mają problemy z towarem, płatnościami
    Część dostawców została oszukana kiedy ta firma po cichu wywiozła towar z upadającej spółki Czech. Dostawcy do dzisiaj nie mają uregulowanych płatności, nie mają gdzie dochodzić swoich roszczeń, ponieważ fota sprzedała swoją spółkę dziwnym zbiegiem okoliczności innej firmie powołanej kilka dni przed tą transakcją. Dziwnym zbiegiem okoliczności tą nową spółką kieruje osoba, która kiedyś pracowała w innej spółce zależnej od foty, która również upadła. Notabene w tej upadłej spółce pracował również nowy członek zarządu. Same dziwne zbiegi okoloczności. O tej sprawie głośno jest na rynku wśród dostawców i konkurencji foty.
    W ubiegł roku zamknęli chyba 10% oddziałów a w tym planują zamknąć kolejnych kilkanaście oddziałów. Więc sam widzisz dlaczego ludzie sprzedają te akcje. Nikt nie chce czekać kilka lat aż ta firma przyniesie jakiekolwiek zyski, nie zapomnij jeszcze o kredytach, które trzeba z czegoś spłacić.
    Jak dobrze poszukasz to znajdziesz w sieci jeszcze więcej informacji, które mówią przeciwko tej firmie, ja już dawno sprzedałem akcje tej firmy. Oczywiście możesz pobawić się w spekulacje na akcjach ale robisz to na własne ryzyko.
  • Re: może ktoś wie czemu sprzedają Autor: ~33 [83.30.152.*]
    Nie wiem co robi stary Fota, ale słabo mu wyszła końcówka kariery. Młody Fota został członkiem zarządu, więc może coś tutaj zdziała ?
  • Re: może ktoś wie czemu sprzedają Autor: ~bytko [178.182.20.*]
    Mówi się, że stary Fota większość czasu spędza w USA, a w Polsce ma coraz to głupszych doradców, którzy lecą tylko na kasę.
    A młody Fota podobno jest tak tępy, że nie odróżnia płynu do spryskiwaczy od oleju silnikowego:).
    Ci, którzy byli kiedyś siłą tej firmy już dawno odeszli do konkurencji i teraz oni zdobywają rynek i klientów.
  • Re: może ktoś wie czemu sprzedają Autor: ~krycha [31.6.156.*]
    jest jeden dylemat w tej firmie - tj. 5 prezesów kto na nich wyrobi
  • Re: może ktoś wie czemu sprzedają Autor: ~rex [83.4.206.*]
    w TYM KRAJU MASA PREZESOW DO PIENIEDY A LUDZI SIE ZWALNIA BO ZA DUZO,ZA DUZO PRZESOW WICEPREZESOW DYREKTOROW KSIEGFOEYCH Z-CA KIEROWNIKOW OD SPRAW NIEPOTZREBNYCH
  • Re: może ktoś wie czemu sprzedają Autor: ~33 [83.7.47.*]
    Wygląda na to, że kurs leci na groszówki. Życie pokazuje, że jak np. analitycy mówią, żeby kupować bo tanio i okazja, to trzeba spierniczać. To samo tutaj - nie tak dawno temu wydali oficjalny komunikat, że jest cacy, a rynek jakoś się tym nie przejmuje...
  • Re: może ktoś wie czemu sprzedają Autor: ~krycha [31.6.156.*]
    ratuj się kto może to bankrucicho
  • Re: może ktoś wie czemu sprzedają Autor: ~000000000000 [31.6.156.*]
    tragedia
  • czyzby Bankructwo!!!????? Autor: ~Sterw [178.36.141.*]
    JW
  • Re: czyzby Bankructwo!!!????? Autor: ~olik 49 [31.6.156.*]
    spólka palce lizać tylko brac
  • Re: czyzby Bankructwo!!!????? Autor: ~Pik [188.146.255.*]
    To kupuj, zobaczysz jak pójdzie w DÓŁ
    Ty chyba nie wiesz co dzieje się z tą firmą.
  • Re: czyzby Bankructwo!!!????? Autor: ~xxs [83.12.229.*]
    a Ty wiesz?
  • Re: czyzby Bankructwo!!!????? Autor: ~Pik [178.181.160.*]
    Współpracuje z tą firmą i wiem jakie mają problemy z płatnościami, jak spada im sprzedaż, tracą udział w rynku a dostawcy nie chcą im dawać towar na dłuższy termin płatności. Najbardziej wartościowi ludzie odeszli do konkurencji a firmą zarządzają ludzie, którzy nie znają się na rynku. Ta firma na szybko potrzebuje dużej dawki gotówki.
    Myślę, że kiedyś może uda im się wyjść na prostą ale nie nastąpi to szybko.
    Konkurencja już ich dogoniła(przegoniła) a oni nie są wstanie z nimi walczyć.
[x]
FOTA 0,00% 0,03 2018-01-12 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.