• czy może byc taniej niż 14gr? Autor: ~jaś [78.133.254.*]
    jakoś przed walnym nie rośnie, czyżby jednak likwidacja ?
    jak szybko podejmą decyzje to Gant już nie bedzie musiał oddawac pozyczek bo nie bedzie komu :) i stanie sie faktem uprowadzenie 40mln zł
  • Re: czy może byc taniej niż 14gr? Autor: ~Sławek [217.97.99.*]
    Jak by miała być likwidacja to by właśnie bardzo rosło aby mogli niektórzy wyjść z akcji. Ale powiem że jest to dziwne bo Gant rośnie a tutaj nic się nie dzieje.
  • Re: czy może byc taniej niż 14gr? Autor: ~dddddd [178.42.141.*]
    myślę że chcą żeby tanio oddać akcje dlatego kurs tak się zachowuje....
  • Re: czy może byc taniej niż 14gr? Autor: ~sony [79.190.210.*]
    http://www.finweb.pl/firmy/budownictwo/7571-dwie-spolki-jeden-byly-prezes

widzieliscie???
  • Re: czy może byc taniej niż 14gr? Autor: ~Sławek [217.97.99.*]
    A jak wy uważacie jest to pozytywna informacja?? Naprawdę obserwuję tę spółkę od roku i zjazd z 45 groszy do 14 i to praktycznie bez przyczyny jest dla mnie niezrozumiały. Mam nadzieje że jeszcze zobaczymy ze 30-35 groszy za akcje. Czas pokaże
  • Re: czy może byc taniej niż 14gr? Autor: ~debil [195.8.97.*]
    Nie może być taniej.
  • Re: czy może byc taniej niż 14gr? Autor: ~Ramzi [164.126.140.*]
    Antkowiak odchodzi. Czyżby nie widział szans na uratowanie firmy? A może ma zamiar ją oskubać i dlatego przechodzi do Rady Nadzorczej Ganta?
    Wydaje mi się, że Gant nie ma wyjścia i musi złożyć wniosek do sądu o ogłoszenie upadłości układowej 50/50. Wówczas po akceptacji przez wierzycieli jego długi zredukują się o połowę. A to w jego przypadku idzie w setki mln zł.
    Zachowanie się kursu akcji Ganta poniekąd na taki scenariusz wygląda.
    Niestety dla Akcjonariuszy Budopolu oznacza, że pożyczonych pieniędzy długo nie zobaczymy, a jak zobaczymy to tylko 50% i to w ratach po b. długim okresie. I mamy odpowiedź,skąd te rezerwy za zeszły rok, no i strata w wysokości 40 mln zł.
    Jeden z głownych akcjonariszy nie bez powodów wyszedł ze stratą z Budopolu, a i Futureal (Węgry) też ze stratą po krótkiej przygodzie wyszedł z akcjonariatu Ganta.
    Coś się szykuje?
  • Re: czy może byc taniej niż 14gr? Autor: ~jas [78.133.254.*]
    wydaje mi się że pożyczki nie były udzielon e spółkom zależnym ganta a nie samemu Gantowi więc upadłość ganta nie wiem jak bedzie się miała do jego spółek zależnych ?
  • Re: czy może byc taniej niż 14gr? Autor: ~Ramzi [109.243.251.*]
    Sp. KANTOR już na koniec 2011r miała kapitały ujemne a Budopol pożyczał im kasę.
    Śmierdzi to działaniem na szkodę firmy. A więc należałoby złożyć ..... ie.
    Biegli rewidenci już w 2012r nie chcieli wypowiadać się w tej sprawie !!!
[x]
BUDOPOL 0,00% 0,06 2017-05-04 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.