• duży może więcej... Autor: ~bobulek [95.48.143.*]
    Jak zwykle i jak każdego dnia setki, tysiące małych ciułaczy obdartych ze złudzeń. Zdeptane marzenia, zrujnowane plany, depresje, samobójstwa, rozwalone rodziny - cóż to ? - kataklizm - nie Polska GPW.
    W majestacie prawa można zrobić wszystko - na oczach instytucji kontrolnych kursy spółek zachowują się tak jak szef chce, nie ma rynku, nie ma logiki. Zarządy nie dbają o akcjonariuszy (ciułaczy - nas) one realizują wizje szefa i nie ważne czy to Karkosik, Krauze czy inny - setki, tysiące musi stracić aby jeden awansował w rankingach.

Ps. Zarząd Impexa powinien jeszcze pomyśleć o skupowaniu akcji Krezusa one podobnie jak Boryszew są sporo niedowartościowane, broń Boże nie kontynuować skupu swoich cena rynkowa na poziomie 50% księgowej to znacznie za wysoko.
    I tak mi nawet nie ulżyło - pozdrowienia dla takich jak ja co uwierzyli temu panu też - zawsze można się pocieszyć że ci z Hutmena to mają jeszcze lepiej przechlapane...
  • Re: duży może więcej... Autor: ~ferster [91.102.106.*]
    Gpw jest słaba jak cała nasza gospodarka. Przez ostatnie lata wprowadzano dużo spółek, których nie powinno tu być! Tak naprawdę to GPw należy zlikwidować. Część spółek przenieść do Frankfurtu i do Wiednia - 100% , że lepiej by były notowane. A w ogóle Rząd przenieść do Berlina - 100 % że lepiej by nam się wiodło.

• Re: duży może więcej... Autor: ~abc [83.20.40.*]
    nie wiem gdzie jest nasz obecny rząd ale na pewno nie w warszawie. tam tylko cyrk stoi na wiejskiej.

a kurs jest jakimś ponurym żartem;D
  • Re: duży może więcej... Autor: ~Kriand [78.8.130.*]
    Panowie, współczuje strat wirtualnych, ale szczerze powiedziawszy to nie ma co się stresować, kurs sztucznie dołowany ma to do siebie, że idzie w góre w przeciągu tygodnia o 100%, na impexie byłem od 2009r. kupowałem po 1.30 sprzedając później po 5 z haczykiem, od końca 2011 dałem sobie spokój z giełdą, szkoda mi było zdrowia, teraz czekam na dołek, impex jest jedna z ulubionych spółek, przełamie 2.40 to zacznę wchodzić. Jak ktos sie juz zapakował na wyższych poziomach niech czeka, kiedyś się odbije i wróci na poziomy 4.50-5 zł
  • Re: duży może więcej... Autor: ~obserwator [91.233.72.*]
    Zamiast narzekać, że spadło w efekcie manipulacji, to ciesz się i KUPUJ!!!
    Kupujemy jak jest tanio. Chyba, że nie masz za co.
    Ja kupuję IPX raz w tygodniu po 10% mojej docelowej pozycji i uśredniam zakup. Niem mam straty dopóki nie zamykam pozycji, a nie zamykam zwykle przed upływem 3 lat.
    Fakt, że jest absurdalnie tanio oznacza, że jak ruszy w górę to potencjał wzrostu będzie gigantyczny.
  • Re: duży może więcej... Autor: ~Arek7303 [164.127.10.*]
    Poczekam aż się ustabilizuje kurs i trzeba będzie uśredniać.
  • Re: duży może więcej... Autor: ~lechu [91.225.135.*]
    Panowie, nie mam żadnej sytysfakcji ale ... ostrzegałem , jak tylko zaczeli podawac infa o kupowaniu akcji Borka za kase Impexu. To jest własnie Imperatore Romano , , i tu moze byc jeszcze niżej wieksziśc tego nie wytrzyma. Czekałem na 2,70 zl ale teraz widze ze jeszcze spadnie , a niech tylko ogłosza ze beda budowac te Wieże to masakra bedzie ( emisja !)pozdr
  • Re: duży może więcej... Autor: ~manolo [83.21.86.*]
    tu sie uparli by handlowac ponizej 2,7 ...
  • Re: duży może więcej... Autor: ~acdo [83.20.149.*]
    kiedy podano informację o upadłości impexu? bo chyba coś przegapiłem.
  • Re: duży może więcej... Autor: ~sh [188.137.79.*]
    Boryszew spada impex tez....Karkosik doi inwestorów >do czego to zmierza...
  • Re: duży może więcej... Autor: ~~ro [91.237.85.*]
    zobaczcie co zrobili z alchemią i tu może być to samo !!!
  • Re: duży może więcej... Autor: ~bobulek [95.48.143.*]
    Wszystko jasne - ja tylko pragnę żeby impex był wyceniany tak jak alchemia dziś:

P/BV (cena/wart. księgowa): 1,82
    - czyli impex wtedy po 9zł (dziś ten wskaźnik 0,63)

P/E (cena/zysk): 30,02 impex 9,22

Różnice widać. Ale i tak nic się nie wydarzy Roman kazał i tak ma być - to nie ksiądz proboszcz tym kieruje, nie sądzę również aby zarząd sądził że obecna cena jest za wysoka do skupu akcji własnych - przypominam iż cały czas mogą to robić!!! - tylko jeden problem jak zaczną to powstrzymają spadki i spowodują że Roman przekroczy próg do wezwania także sorki akcjonariusze.
[x]
IMPEXMET 0,00% 4,22 2019-08-05 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.