Jak zwykle i jak każdego dnia setki, tysiące małych ciułaczy obdartych ze złudzeń. Zdeptane marzenia, zrujnowane plany, depresje, samobójstwa, rozwalone rodziny - cóż to ? - kataklizm - nie Polska GPW.
W majestacie prawa można zrobić wszystko - na oczach instytucji kontrolnych kursy spółek zachowują się tak jak szef chce, nie ma rynku, nie ma logiki. Zarządy nie dbają o akcjonariuszy (ciułaczy - nas) one realizują wizje szefa i nie ważne czy to Karkosik, Krauze czy inny - setki, tysiące musi stracić aby jeden awansował w rankingach.
Ps. Zarząd Impexa powinien jeszcze pomyśleć o skupowaniu akcji Krezusa one podobnie jak Boryszew są sporo niedowartościowane, broń Boże nie kontynuować skupu swoich cena rynkowa na poziomie 50% księgowej to znacznie za wysoko.
I tak mi nawet nie ulżyło - pozdrowienia dla takich jak ja co uwierzyli temu panu też - zawsze można się pocieszyć że ci z Hutmena to mają jeszcze lepiej przechlapane...
Gpw jest słaba jak cała nasza gospodarka. Przez ostatnie lata wprowadzano dużo spółek, których nie powinno tu być! Tak naprawdę to GPw należy zlikwidować. Część spółek przenieść do Frankfurtu i do Wiednia - 100% , że lepiej by były notowane. A w ogóle Rząd przenieść do Berlina - 100 % że lepiej by nam się wiodło.
Panowie, współczuje strat wirtualnych, ale szczerze powiedziawszy to nie ma co się stresować, kurs sztucznie dołowany ma to do siebie, że idzie w góre w przeciągu tygodnia o 100%, na impexie byłem od 2009r. kupowałem po 1.30 sprzedając później po 5 z haczykiem, od końca 2011 dałem sobie spokój z giełdą, szkoda mi było zdrowia, teraz czekam na dołek, impex jest jedna z ulubionych spółek, przełamie 2.40 to zacznę wchodzić. Jak ktos sie juz zapakował na wyższych poziomach niech czeka, kiedyś się odbije i wróci na poziomy 4.50-5 zł
Zamiast narzekać, że spadło w efekcie manipulacji, to ciesz się i KUPUJ!!!
Kupujemy jak jest tanio. Chyba, że nie masz za co.
Ja kupuję IPX raz w tygodniu po 10% mojej docelowej pozycji i uśredniam zakup. Niem mam straty dopóki nie zamykam pozycji, a nie zamykam zwykle przed upływem 3 lat.
Fakt, że jest absurdalnie tanio oznacza, że jak ruszy w górę to potencjał wzrostu będzie gigantyczny.
Panowie, nie mam żadnej sytysfakcji ale ... ostrzegałem , jak tylko zaczeli podawac infa o kupowaniu akcji Borka za kase Impexu. To jest własnie Imperatore Romano , , i tu moze byc jeszcze niżej wieksziśc tego nie wytrzyma. Czekałem na 2,70 zl ale teraz widze ze jeszcze spadnie , a niech tylko ogłosza ze beda budowac te Wieże to masakra bedzie ( emisja !)pozdr
Wszystko jasne - ja tylko pragnę żeby impex był wyceniany tak jak alchemia dziś:
P/BV (cena/wart. księgowa): 1,82
- czyli impex wtedy po 9zł (dziś ten wskaźnik 0,63)
P/E (cena/zysk): 30,02 impex 9,22
Różnice widać. Ale i tak nic się nie wydarzy Roman kazał i tak ma być - to nie ksiądz proboszcz tym kieruje, nie sądzę również aby zarząd sądził że obecna cena jest za wysoka do skupu akcji własnych - przypominam iż cały czas mogą to robić!!! - tylko jeden problem jak zaczną to powstrzymają spadki i spowodują że Roman przekroczy próg do wezwania także sorki akcjonariusze.