jak procedura dobiegnie końca, dostaniesz w wersi papierowej na okaziciela, i możesz handlować, tylko nie daj sie wyleszczyc za grosze po układzie PBG, bedzie mnóstwo cwaniaczków skupować, teraz to się modlić trzeba o układ PBG, 3 miesiące nerwówki
bez notariusza, z reki do ręki, umowa nie jest nawet konieczna jak ty sprzedajesz, w interesie kupujacego jest mieć umowę, ale to nie warunek, jesli sąd zatwierdzi układ na PBG, mogę odkupić od ciebie, podaje meila, odezwij sie jak coś, biuro206@wp.pl
dobrze piszesz, tylko nie rozumiesz tego, od początku, PBG wpisało sobie nie HBP jako firmę tylko jej wierzytelności, wiec co będzie jak zatwierdzą układ? wierzytelności z układu znikną z pasywów Hydrobudowy, no pomyśl chwilkę ? !
myślę że jednak wpisała sobie akcje dlatego nie wywalali bo i tak nic z tego by nie było, obawiam się tylko że wierzyciele HB dogadali się z PBG co do HB i swoje wyciągną a akcje zostaną jako zwykły papier dlatego PBG podała swój raport na koniec notowań HB, od początku likwidacji widać było że nikomu nie zależy na HB
nie wiem czy zwróciłeś uwagę ale PBG nie przejęło się tym że syndyk zgłosił wierzytelności wobec HB na kwotę ponad 1,8mld zł a póżniej zrobiło się cicho
Nic nie rozumiesz. Nie oddawaj nikomu akcji... PBG pogrzebało HBP, ale nie jej akcje - te akcje są potrzebne, bo Habeta złożyła 1,9mld wierzytelności wobec PBG, a ta z kolei przy układzie i emisji akcji zrobi z HBP największego udziałowca, co implikuje z kolei fakt, że osoba [czy. Wiśnia] stanie się większościowym udziałowcem... taka zagrywka moim zdaniem.
Pewnie niebawem zaczną się wezwania na akcje HBP - pamiętajcie nie oddawajcie, ani za 5gr, ani za 10gr... Każdy musi już sobie sam podliczyć ile zostanie dla akcjonariuszy, a to będzie możliwe za parę miesięcy...
Mam nadzieję, że razem z HB znikną też orły zarządzania takie jak prezes Ciechanowski i inni jego koledzy. Pozostał medal na otarcie łez...
http://hbp-sa.pl/centrum-prasowe/aktualnosci/hbp-firma-roku-2011-prezes-zlotym-medalista.html
Coś jest na rzeczy szukałem raportu HB i chyba już usunięty jest ze strony HB a tam możm by było wyliczyć sobie bilans po zakończonej likwidacji jak zostaną spłacone wierzytelnosci wobec HB nawet PBG ujeło to w sprawzdaniu a to oznacz,że muszą oddać kasę i dlatego PBG nie wysypało się z akcji bo jezeli bilans jest dodatni czyli zostanie wiecej kasy z likwidacji to wg przpisów będzie to rodzielone na akcjie a to oznacz,zę akcje które np zostały zakupione z 2 gr mogą być warte 20 gr, ale o tym będzie wiedział główny udziałowiec wcześniej, który wg prawa może zarządzic skup akcji np po 5 gr.