jeśli do soboty nie podadzą infa o podpisaniu umowy , będzie bardzo nerwowo.
Coś czuję że wiśnia stracił na Cyprze kupe forsy , i teraz kombinuje jak uratować jak najwiecej . IGR i cała ta ulga podatkowa przestają mieć teraz dla niego znaczenie.
Obym sie mylił bo mam tu zamrozone duuużo kasy , straty są kolosalne :-(
W poniedziałek napisałem do RI czy będzie jakieś oświadczenie prezia w związku z sytuacją na Cyprze , ale mnie olali . Na tej spólce jest jakieś fatum
nie chcę myśleć jakie miałbym teraz straty z moją średnią sprzed roku... współczuję, ale nie oszukujmy się Cypr na tej spółeczce niczego nie zmienia, no może teraz niektórzy będą sobie mogli tym argumentem buzię wycierać i mówić o tym jakie to były możliwości... gdyby nie ten Cypr...
To ze umoczyl i wspolnicy to pewne, pytanie tylko ile. Ale spoko teraz bez kombinowania bedzie miec swoje odpisy + 100 baniek z trupa a co na pewno, idac tokiem myslenia wielu tu na forum, zwiekszy przyszle zyski. Czyli przyszla wycena i rekomendacje w gore.
I na koniec , Harcerz to mial nosa wywalajac wszystko w tym i spolki z cypru.
Z drugiej strony mozna teraz domyslec sie jak dzialaly ow super wehikuly robienia kasy bazujace na roznicy w oprocentowaniu, nie placeniu podatkow z gwarancjami strefy ojro.
Bochun, dziwię się Tobie i innym, którzy myslą jak Ty, tzn. którzy przywiązują wage do jakichkolwiek podawanych terminów. Ja bym na żadna umowę nie liczyła, a raczej na aneks do 'term sheet'. Zreszta Gośc z RI potwierdził, że na chilę obecna żadne rozstrzygnięcia ws. Funduszu Kapitałowego nie zapadły, a proces jest skomplikowany więc nie będzie prognozował - tak było wczoraj, więc nie sądzę, że 2 dni coś zmienią, ale...
Nawet jeśli W. stracił coś na Cyprze, to nie uważam, żeby przez to zarzucił temat IGR. Wręcz przeciwnie - tym bardziej trzeba jak najwięcej zarobic tutaj.
A to "pocieszenie" z RI:
"Sytuacja Spółki wygląda b. dobrze, w ramach grupy rozwijane są poszczególne projekty, przedsięwzięcia portfelowe, finalizowane są (mam nadzieje) rozmowy ws. kolejnych przedsięwzięć. Podtrzymuję wcześniejsze deklaracje że w II kw. część prowadzonych od początku roku projektów powinna się zrealizować podpisaniem umów, co pozwoli nam o nich zakomunikować. Zapewne widziała Pani podsumowanie oferty PPG SA - biorąc pod uwagę sytuację na rynku pozyskanie nawet takiej kwoty uznajemy za nienajgorszy wynik. TPH S.A. zostało zaliczone do indeksu NC Lead, zainteresowanie Inwestorów Spółką rośnie. Trwają prace nad prospektem emisyjnym dla Spółki i ofertą jej akcji. WI Inwestycje Rolne FIZ, fundusz zarządzany przez spółkę z Grupy Internet Group, konsekwentnie zwiększa wycenę swoich jednostek, dokonuje kolejnych akwizycji gruntów rolnych. EBC Solicitors, firma portfelowa Grupy, zrealizowała prognozę wyniku na 2012 r., zapowiada wypłatę dywidendy. Wyliczankę można by ciągnąć dalej. Reasumując - fundamentalnie Internet Group S.A. od kwartału jest na krzywej rosnącej."
Troche 'lanie wody' (w końcu dyngus), ale rzeczywiście powoli może tu byc coraz lepiej (niespekulacyjnie tylko tak po prostu).
Kopenhaga, juz którys raz komplementujesz JRW - aż nienaturalnie;) /chyba, że to nie Ty, bo coś dziwne IP jak na Ciebie/.
Wydaje mi się, że nie ma żadnych terminów co do rejestracji. Na pewno 400 mln zarejestrowali szybciej, a teraz albo Sąd ślamazarzy - co się zdarza, albo po prostu IGR później zawiadomiło.
Wczorajszy komentarz z RI:
"Rejestracja akcji - trudno nam komentować sprawność działania sądów rejestrowych w Polsce. Zgadzam się, proces rejestracji tego podwyższenia kapitału trwa dłużej niż oczekiwaliśmy."
Może celowo IGR opóźnia, bo od rejestracji juz nie ma zmiłuj - 3 miesiące na działanie - emisja do 100% WI żeby zejśc poniżej progu 66% albo inne manewry, bo jak nie to wezwanie (a tego z oczywistych względów nie chcą).