Panie i Panowie już wiadomo skąd takie lanie, od razu uprzedzam iż miałem akcje jak były jazdy, a jutro miałem sie ładowac ponownie, ale info do przejścia na 2 fixy skutecznie mnie wychamowało, niestety ludzie nie lubią grać na dwóch fixach, aczkolwiek swego czasu BGE właśnie najwięcej rosło na fixach........pozdr. i dużych procentów na plus
czyli, ze ktos wiedzial wczesniej niz to bylo oficjalnie podane do wiadomosci
to, ze jestesmy na 2fixach to mi az tak nie przeszkadza
ale jest podstawa (dowody sie znajda) by sadzic, iz na gieldzie sa przecieki (oczywiste), ciekawe co na to KNF i prokuratura
i ciekawe, kto wyszedl z papiera, spekula czy PSA, ktorzy sami sie znalezli na 2fixach
Zgadza się kolego, byłem na paru spółkach które były na fixach, niestety płynność już nie ta itp. ale z drugiej strony często cuda się dzieją na 2 fixach i to często, ale niestety płynność zazwyczaj kiepska i trudno sprzedać, a jeszcze trudniej kupić...........co kto lubi.
Dokladnie. Link do tabelki z której nic nie wynika jedynie do jakiej grupy jest zaszeregowana spolka. Np. DXD ta sama klasyfikacja i wciąż w systemie ciaglym jest notowana a to do tego bakrut.
Dnia 2013-03-26 o godz. 23:37 ~macd napisał(a):
> Dokladnie. Link do tabelki z której nic nie wynika jedynie
> do jakiej grupy jest zaszeregowana spolka. Np. DXD ta sama
> klasyfikacja i wciąż w systemie ciaglym jest notowana a to
> do tego bakrut.
na stronie newconnect masz info że od 2 kwietnia przechodzą na 2 fixingi.
Zakładając że główni akcjonariusze nie sprzedali akcji, mogła to zrobić spekuła aby potem na fixingach podbić ceny.
W sumie jest tylko 2 mln akcji na rynku czyli tyle ile dzisiaj było.
Może chodzi tu o to, że na 2 fixach łatwiej jest jeszce podbijać kursy???
Tak piszecie KNF, prokuratura etc. O czym Wy piszecie przeciez wiadomym jest jak gielda kieruje spolki do HLR i SHLR jakie sa podstawy i zasady aby spolki tam kierowac, przechodzilismy to nie tak dawno, wiadomym tez bylo iz w kwietniu bedzie kolejna kwalifikacja do tych segmentow wiec skad nagle taki gwar sie zrobil.
Ja sam mialem wczesniej akcje Agromy i sprzedalem bo nie bylo podbitki jakiej sie spodziewalem wiec przewidywalem ze przed oficjalnym infem bedzie zwala i bedzie mozna taniej kupic, dlatego sprzedalem wczesniej wszystko i trzymalem kase aby odkupic.
To ze Agroma trafi do SHLR bylo wiecej jak pewne.
Wczoraj odkupilem 2x tyle co mialem i dalej bede kupowal bo jeszcze przewiduje spadek, nie tak duzy ale zawsze cos wpadnie do koszyka.
Oczywiscie abyscie dobrze interpretowali moje slowa nikogo nie namawiam do trzymania lub zakupu, jak ktos nie ma kasy aby dokupowac przy spadkach lepiej nie ryzykowac poniewaz nie wiemy ile papieru jest w rekach " slabych" wiec nie wiemy do ilu spadnie.
Ja obstawiam dzis transakcje w granicach 0,15-0,18 i tak powinnismy sie krecic ale moge sie mylic.