hej pyszek ty tak o ile pamietam napisales po odwiedzinach na walym....wowczas napisalem ze gielda to nie czerwony krzyz .teraz widac jaka wiedze maja drobni i jaka wyobraznie (przedszkolaka)
Tak napisałem, zgadza się. Widać jednak że nikt się jeszcze za to nie wziął i uznali że mają czas. Ja bym się na ich miejscu już martwił że kurs ucieka od celu ale widać uznali że jeszcze poczekają. Z drigiej strony wszyscy wiemy jak szybko można go wyprowadzić powyżej 5,50. Im droższe akcje będą tym większy popyt z rynku się pojawi. Do lipca MUSI być powyżej 5 tak jak w listopadzie napisałem na krezusie że musi być powyżej 20. No i jest? Jest (na zamknięciu).
To wg mnie nie wchodzi w grę. Wymagałoby to nwza i przegłosowania a tu zarząd nie może mieć pewności (w końcu to akcjonariusz zgłosił te minimalne 5 zł i wszyscy go poparli). Myślę że w sytuacji gdyby nie mogli znaleźć żadnego zewnętrznego inwestora w ostateczności poproszą Romana albo Grażynę o objęcie emisji po 5 zł przy czym wcale nie musi to być 10% nowych akcji, może tylko 2-3% za to po wyższej cenie? Kto wie. W najgorszym wypadku otrzymamy wówczas "tylko" podniesienie wartości księgowej. Ale myślę że nikt narazie o tym nie myśli.
Obecnie "SKOTAN" S.A prowadzi wielokierunkową działalność badawczo – rozwojową. Na zaawansowanym etapie prowadzone są prace nad pilotażowym zakładem produkcji drożdży paszowych, który rozpoczął działalność wytwórczą na skalę umożliwiającą sprzedaż produktu, stanowiąc podstawę podjęcia decyzji o projektowaniu i planowaniu powstania pełnoprzemysłowego zakładu produkcyjnego.
Spółka dominująca kontynuuje projekty zmierzające do podbicia ostatecznej marży produktowej na produktach drożdżowni – w tym białko w płynie, podbicie probiotycznosci drożdży oraz weryfikację własności probiotycznych drożdży żywych. Ponadto, do końca 2013 r. Spółka przewiduje zakończenie budowy instalacji pilotażowej produkującej energię elektryczną z wodoru odpadowego. Potencjalne wdrożenie tego projektu mogłyby się rozpocząć już w roku 2014.
Otrzymane dotacje z instytucji wspierających rozwój innowacyjności (projekt budowy instalacji pilotażowej do produkcji zielonej energii z nadmiarowego wodoru, projekt budowy instalacji pilotażowej do produkcji nutraceutyków oraz dofinansowanie projektu bakteriofagowego) umożliwiają Spółce kontynuację dużych i wymagających projektów badawczych, których wieloletni rozwój powinien zaowocować powstaniem konkurencyjnych produktów rynkowych o znacznym potencjale sprzedażowym.
Krezus też się skorekcił z ok 5.30 na ok 2.80 z tym że to nastąpiło podczas wodospadu na szerokim... a tutaj swig się trzyma a ten smrodek puścił bąka... co to będzie jak się zacznie armagedon na szerokim... szkoda myśleć...
Dnia 2013-04-05 o godz. 12:28 ~v4 napisał(a):
> to by było na tyle
na tyle tych wzrostów... myśle że jakby miał odbić to juz luka na 3.20 byłaby domknięta... a tak to nie widać dzisiaj chęci do zakończenia spadków... masakra...
w niedzielę usiądą przy suto zastawionym stole , oprą się brzuchami opasłymi o stół i cmokając gębami wykrzywionymi od chciwości i chytrości uzgodną do ilu zjadą . możemy im życzyć tylko sraczki ,nic więcej
widać roman już o mało nie pęknie bo tylko krezusa rozruszał a reszta do piachu....
alchemia- całą hosse się obsuwa jedynie raz na dwa lata jakiś wyskok zrobi, impex podobnie jak skotan czyli kicha. na poprzedniej hossie na każdym jego trupie można było ładnie zarobić... nie ślęcząc przed monitorem gdybając jaką formację romek rysuje...
jak to mówią prawdziwego faceta poznaje się po tym jak kończy... widzimy jak on kończy (no bo w tym wieku trudno mówić o szczycie kariery) syf kiła i mogiła... może jakby nie chwytał "dziesięciu srok za ogon" tylko dopilnował swojego imperium to inaczej by to wyglądało, a tak RIP
a może po prostu te czasy go przerosły? i nie podołał...